Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов
- Vesko1
- сериозен играч
Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов
Здравейте приятели....и врагове.
Миналия ми рапорт разбуни духовете...кой се изкефил-изкефил,кой плюл-плюл.Живи и здрави да сме.След като се разкри мястото от предния рапорт...го налазиха моментално бая мераклии.Нема класиране..3 бивака се изредиха.Лошото е, че за близо 15 дни време ...нямат попадения на Дъждовница.Нека дерзаят.
След като разбрахме,че там скоро няма да се класираме... направихме нов план...и започнахме да разработваме ново място.От сряда започнахме хранене без ловене...в четвъртък двамата колеги се качиха на мястото и направиха бивака със всичките му там трудности...плевене на треви,рязане на храсталаци,пръскане против инсекти..разпъване и т.н.
В петък..едвам издържах да ми свърши работния ден,багажа беше предварително натоварен...и газ към Главатарци.Бързо преобличане...разтоварване на багажа и ...докато кажа 3,колегата беше пристигнал с моторницата да ме вземе.В 18ч..пръчките ми бяха нанесени на петната...и започнах да правя своето леговище.Наклона на брега е около 60 градуса,така че се наложи копане яко да си изравня площадка

Единствената палатка ,която пасваше за такова място метър на 2 беше тази и след броени минути беше опъната,дюшека надут и укрепена ,да не се изтърколя в язовира докато спя.

В 19 ч всичко беше готово и вече си отдъхнах...с чаша ракийка в ръка,и подобаващо мезенце.Моабета се въртеше в шатрата на колегите

...а красивата гледка ни зареждаше с положителни емоции..

За приготвянето на храната се грижеше новата ни придобивка,миниатюрно бензиново котлонче на Колмън...с 300 грама бензин 7 часа готви.Е ...100 евра ,ама си заслужава всеки евроцент.Страшно е,просто уникално нещо..препоръчвам го на всички шаранджии.Ето го и него-бижуто...

Купона си течеше с пълна сила...

На сутринта бяхме изненадани от удар.. после още един и още един.Този път снимки на риби няма да качвам...умишлено,не искам и там да стане панаир.Само ще покажа една от рибите ,които изпуснахме...а именно амур около 1-1,2 метра на око какво направи с тефлоновата кука.11ЛЕВА ПАКЕТЧЕТО за 10 броя...деба и тъпите куки камуфлажни...всички ще бъдат изхвърлени след този риболов..

Пред палатката на колегите имаше гнездо на паяци...аз такова чудо не съм виждал досега..стотици.Пълзяха по нас..пълзяха по чантите,по чиниите по багажа..в палатките влизаха докато спим.Добре, че явно не са били от отровните...че иначе жална ни майка.Върху пръчките даже се качиха гадините-нема отърване.
Предупредихме всички хранителни отпадъци да се хвърлят в язовира...обаче 3-тия пич,понеже е още новобранец..метнал няколко свински оглозгани ребърца в гората.През нощта дойде ..лисица,взе да ги глозга,бе пичка ти матерна..изгонихме я ама неохотно си тръгна,явно свинско и се ядеше гадинката....

Много се кефех на моята мини-палатка ,сутрин се будех по този начин и изгледа беше перфектен.

И така...следваха риба...наздравица риба ..наздравица и прекарахме изключително приятно тези 2 денонощия,в приятна компания и закачки

За зареждането на смартфоните се грижеше "хоум мейд" зарядната ни станция...зареждаше добре както Iphone ,така и Nokia ...и HTC.

Така си мина времето и трябваше да се прибираме днес следобяд...то събиране на бивак,багажи...и 3 курса с лодката.4-5 часа къртовски труд.....хамалогия голяма.НО....заредени ,освежени и с некоя сгодна риба...готови за новата работна седмица.

Сбогуване с язовира....и до нови срещи.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Миналия ми рапорт разбуни духовете...кой се изкефил-изкефил,кой плюл-плюл.Живи и здрави да сме.След като се разкри мястото от предния рапорт...го налазиха моментално бая мераклии.Нема класиране..3 бивака се изредиха.Лошото е, че за близо 15 дни време ...нямат попадения на Дъждовница.Нека дерзаят.
След като разбрахме,че там скоро няма да се класираме... направихме нов план...и започнахме да разработваме ново място.От сряда започнахме хранене без ловене...в четвъртък двамата колеги се качиха на мястото и направиха бивака със всичките му там трудности...плевене на треви,рязане на храсталаци,пръскане против инсекти..разпъване и т.н.
В петък..едвам издържах да ми свърши работния ден,багажа беше предварително натоварен...и газ към Главатарци.Бързо преобличане...разтоварване на багажа и ...докато кажа 3,колегата беше пристигнал с моторницата да ме вземе.В 18ч..пръчките ми бяха нанесени на петната...и започнах да правя своето леговище.Наклона на брега е около 60 градуса,така че се наложи копане яко да си изравня площадка

Единствената палатка ,която пасваше за такова място метър на 2 беше тази и след броени минути беше опъната,дюшека надут и укрепена ,да не се изтърколя в язовира докато спя.

В 19 ч всичко беше готово и вече си отдъхнах...с чаша ракийка в ръка,и подобаващо мезенце.Моабета се въртеше в шатрата на колегите

...а красивата гледка ни зареждаше с положителни емоции..

За приготвянето на храната се грижеше новата ни придобивка,миниатюрно бензиново котлонче на Колмън...с 300 грама бензин 7 часа готви.Е ...100 евра ,ама си заслужава всеки евроцент.Страшно е,просто уникално нещо..препоръчвам го на всички шаранджии.Ето го и него-бижуто...

Купона си течеше с пълна сила...

На сутринта бяхме изненадани от удар.. после още един и още един.Този път снимки на риби няма да качвам...умишлено,не искам и там да стане панаир.Само ще покажа една от рибите ,които изпуснахме...а именно амур около 1-1,2 метра на око какво направи с тефлоновата кука.11ЛЕВА ПАКЕТЧЕТО за 10 броя...деба и тъпите куки камуфлажни...всички ще бъдат изхвърлени след този риболов..

Пред палатката на колегите имаше гнездо на паяци...аз такова чудо не съм виждал досега..стотици.Пълзяха по нас..пълзяха по чантите,по чиниите по багажа..в палатките влизаха докато спим.Добре, че явно не са били от отровните...че иначе жална ни майка.Върху пръчките даже се качиха гадините-нема отърване.
Предупредихме всички хранителни отпадъци да се хвърлят в язовира...обаче 3-тия пич,понеже е още новобранец..метнал няколко свински оглозгани ребърца в гората.През нощта дойде ..лисица,взе да ги глозга,бе пичка ти матерна..изгонихме я ама неохотно си тръгна,явно свинско и се ядеше гадинката....

Много се кефех на моята мини-палатка ,сутрин се будех по този начин и изгледа беше перфектен.

И така...следваха риба...наздравица риба ..наздравица и прекарахме изключително приятно тези 2 денонощия,в приятна компания и закачки

За зареждането на смартфоните се грижеше "хоум мейд" зарядната ни станция...зареждаше добре както Iphone ,така и Nokia ...и HTC.

Така си мина времето и трябваше да се прибираме днес следобяд...то събиране на бивак,багажи...и 3 курса с лодката.4-5 часа къртовски труд.....хамалогия голяма.НО....заредени ,освежени и с некоя сгодна риба...готови за новата работна седмица.

Сбогуване с язовира....и до нови срещи.

НАСЛУКА КОЛЕГИ!
Последно промяна от Vesko1 на Нед Юни 28, 2015 7:32 pm, променено общо 1 път.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Re: Особеностите на "дивия" шаран-ски риболов
Отличен излет. Качвай си снимките и да не ти пука от разни "критикари", така и репортажа ще е по готин.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Шаранджийски сървайвър е твоя риболов, Веско!Vesko1 написа:.....Пред палатката на колегите имаше гнездо на паяци....Пълзяха по нас..пълзяха по чантите,по чиниите по багажа..в палатките влизаха докато спим............

Труден, но....сладък!!! Поздравления!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- RadoslavGeorgiev
- новобранец
А така драскаи по захранката,да не видят, мамка им бракониери.
ROFLMAO
Дано само не се сетят да ти погледнат в миналата тема. Tssssss.

k
- Vesko1
- сериозен играч
Ще видят....дръжки.RadoslavGeorgiev написа:А така драскаи по захранката,да не видят, мамка им бракониери.ROFLMAO

Така е Краси...стръвта винаги трябва да е тайна,въпрос на принцип.То иначе на готово е лесно....нека колегите сами си открият подходящата и успешна стръв..Красимир Атанасов написа:![]()
Vesko1 написа:...http://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hph ... e=5617FAF2." rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;. rel="nofollow.

Веско и на Марс да отидеш пак ще хванеш някой шаран,качвай си снимки и ич да не ти пука и предишният ти излет беше супер ама се здържах да не пиша заради 4те самохващащи въдици и тн
сиг.щяха да ме баннат,поздрави и наслука.пс куката гамакацу ли е?

Жаден съм а вода не ми се пие
- Vesko1
- сериозен играч
Мхм...не съм очаквал такава излагация,кука на 2 риболова метър риба да я разполови.На 2 метра от брега я счупи,таман щяхме да я кепнем.Ей я...на че и цената и вдигнали даже.....боклук пъленalbundi29 написа:пс куката гамакацу ли е?
http://lagunabg.com/sharanski-kuki-gama ... camouflage

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ааа Веско нека се разберем.
Не ти се смея затова, че си скрил стръвта, а начина по-който си го направил
Иначе си прав.
Аз до като се науча как най-добре да плющя жената, знаеш ли колко пъти я повтарях?
А относно рибите които сте уловили, снимали на не искаш да покажеш...... Москва не вярва на сълзи
Не ти се смея затова, че си скрил стръвта, а начина по-който си го направил

Иначе си прав.
Аз до като се науча как най-добре да плющя жената, знаеш ли колко пъти я повтарях?

А относно рибите които сте уловили, снимали на не искаш да покажеш...... Москва не вярва на сълзи

-
- ще става разбирач
........................Абе не може да гледате кво съм писал.Колега по-добре да беше скрил цигарите от снимката,отколкото да си криеш стръвта,като не искаш да гледаме не снимай,жив и здрав...
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Веско,диво място с диви хора. Идилия. Стръвта на този язовир е ясна. Всичко друго е за 5 мин около куката. Винаги си снимал и рибите.....Даже и да е нямало риба,не сте капо. На вода с хубави хора...Безценно. Ако ходихме за рибата,много по евтино щеше да ни излезе да си я купуваме. Един 3-дневен е горе-долу 20кг шаран,на човек. Благодаря за споделения излет. Тази седмица,сигурно и ние сме на вода
Когато няма риба.......не кълве!
Е к'во? Арда ли да джаса?
Супер е излета. Сигура е, че сте хванали каквото трябва с този ресурс. Така се прави
Супер е излета. Сигура е, че сте хванали каквото трябва с този ресурс. Така се прави

Браво Веско
- добре, че си ти да поддържаш шаранджийския дух във форума 

- antivik
- кандидат преподавател
Ма па сте се натресли на място де нормален човек трудно ще се задържи прав, а вие палатки сте разпънали, че и въдици сте хвърлили....., ка няма ни един изтърколил се....герои! Па и времето не ви е спряло, че всеки ден с тези валежи и гърмежи. Че не си показал рибоците си твоя работа /предишния път те дъвкаха, че си скрил природата/, ама това, че си скрил стръвта...ако не го бяха споменали ич нямаше да го забележа
, все ми мязаше на топче черна прежда/де също може да мине за стръв
/.
И за да не ти вържат кусур другия път, че няма риба, вземи и съвсем скандализирай общественото мнение, като начаткаш снимки от двора и плочките пред къщята....

И за да не ти вържат кусур другия път, че няма риба, вземи и съвсем скандализирай общественото мнение, като начаткаш снимки от двора и плочките пред къщята....

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!