Мнение за захранка...

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Мнение за захранка...

Мнение от chirusa_bg »

Всеки сам си избира, как да подбере захранката. Според мен, при свободен риболов, по-важен е ритъма на подаване на храната, а не толкова самата рецепта.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

chirusa_bg написа:Всеки сам си избира, как да подбере захранката. Според мен, при свободен риболов, по-важен е ритъма на подаване на храната, а не толкова самата рецепта.
Последните няколко риболова правя точно това,започнал съм да си купувам захранки на респект.Мешам езеро или универсална и не мятам големи топки в началото,а цял ден ритмично подметам стиски захранка и резултатите са добри.Но отива доста захранка.
Между другото доста са ги подобрили респектите.Преди си беха трици и галета,сега си има конопче,червени трохички,малки пелетки...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Livo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Livo »

Здравейте имам няколко въпроса относно подхранката за платика.
Мисля да направя един излет за платика на язовир Цонево в близост до стената. Да уточня че за пръв път ще ходя за платика. Прочетох доста неща за този риболов и реших да използвам един мач за риболов на плувка и една дънна въдица за фидер. Като видове подхранки и стръв прочетох за много варианти затова няма да питам и тук за това. Мен по скоро ме интересува нужно ли е да се захранва там където ще хвърлям фидера или само за мача захранвам? На еднаква дълбочина ли да ловя с фидера и мача? Може да ви се виждат смешни тези въпроси но моля за отговорно мнение. Просто самите такъми по прочетеното във форума ще ги стъкмя до колкото мога но искам да имам ясна представа като отида на язовира какво правя с тия такъми.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Според мен трудно ще ловиш и на двете,трудно ще ги следиш.За фидера не е нужно да се захранва - захранваш с всяко прехвърляне.С фидера можеш да достигнеш по голяма дистанция и дълбочини .Успех!
maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от maverini »

Мисля че Чируса е дал отговор на въпроса ти.Естествено че може да се ползва само един вид захранка и няма да е грешка,но не винаги добавките като царевица жито и тн са удачен вариант,все пак идеята на захранването е да настървим рибата а не да я нахраним.Друг пример който мога да ти дам,ще ловим Морунажи на река,добре знаем че тази риба реагира на платикарска храна,но ни трябва тежка лепкава и ароматна храна,тогава взимаме пакет река и пакет Платика,поне аз така бих постъпил.Според мен е добре в захранката да има част от стръвта на която ще ловим,под една или друга форма...
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”