Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Мнение за захранка...
Модератор: Paublo_Eskobar
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
Мнение за захранка...
Здравейте колеги! закупих: http://fishing-market.com/shop/product/ ... berry.html
И искам да попитам тази които са я ползвали какво е мнението им.
Понеже не съм много по риболова на шаран.....
Също ще питам дали въпросната захранка привлича други шаранови и мирни риби
В Събота ми предстои поредния излет на яз. Порой, та ще си пробвам късмета...
И искам да попитам тази които са я ползвали какво е мнението им.
Понеже не съм много по риболова на шаран.....
Също ще питам дали въпросната захранка привлича други шаранови и мирни риби
В Събота ми предстои поредния излет на яз. Порой, та ще си пробвам късмета...

- Mr.Barry
- ще става разбирач
Re: Мнение за захранка...
Аз съм я пробвал колега. Слагах на пружина и не feeder. Отделно си правих топки смесени с хляб и тази захранка. На дъната 4 шаранчета (600-800гр) и каракуди. На топките привлече перка, таран и платика, може би заради хляба. 

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Mr.Barry написа: може би заради хляба.

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Бях взел фидер и река.
Реката ми хареса-тежка и с едри частици,но фидера беше гадна.Ситна и с гаден мирис.
Реката ми хареса-тежка и с едри частици,но фидера беше гадна.Ситна и с гаден мирис.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
По добре за шарана си земи царевица,сладка от кутия или замразена,че и по ефтинко.
Захранката ще събере много дребосък,но това е мое мнение.
По добре питай познати или да кажат тези които са ходили,на този водоем,
каква риба има и на какво се лови.
Ако е платен направо стара царевица,накисната или варена.
Аз там съм пораснал...
- Божидар Стойков
- ще става разбирач
bobo_33333 написа:По добре за шарана си земи царевица,сладка от кутия или замразена,че и по ефтинко.
Аз Знам каква риба има, не е платен... Даже след забраната съм ходил 2 пъти на него но никога не съм имал слуката да хвана шаран миналия път яко червеноперка и каракуда и едни дребни костурчета.... Събота ще изпробвам тази захранка а неделя ако пак ходя друга... може би fish mania 75? Какво ще кажете?

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А защо не замесиш някаква рецепта с Van Den Eynde два вида с малко коноп и 500г смляни земни, мисля че в 20лв ще влезнаш.
Мисля че ще ги разкъртиш.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ей с тва със сигурност ще ги разбиеш.qno_zloo написа:А защо не замесиш някаква рецепта с Van Den Eynde два вида с малко коноп и 500г смляни земни, мисля че в 20лв ще влезнаш.
На слука.
Аз там съм пораснал...
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Да кажа, не че имам нещо против, но преди си купувах количество за сметка на качество, но откакто ловя предимно с фидер, си взимам малко но качествено и винаги солена, ако ми трябва сладка слагам половин антракт на 3кг суха , примерно карамел и съм аз.
Колеги,ще използвам темата за да не пускам нова и ще задам един въпрос,който за мнозина от Вас ще изглежда може би тъп.Защо се смесват по няколко вида(2-3 вида)захранки,когато забъркваш захранката за риболов?Нали всяка си е измислена с определена цел,нямали да се прецака?За галета като се добавя разбирам,глина също,но примерно да смесиш Ван денЕнде със Сенсас(или две различни Ван ден Енде-та),защо?Гледал съм и Папарака ги върти едни манджи-два пакета такава,един пакет онакава...Ако ти трябват 5 кила захранка за платика примерно,защо не си купиш 5 кила еднаква захранка за платика,която си е измислена за тази цел от специалисти?Не говоря за бюджетни решения,когато на две кила българска се слага едно примерно едно вносна уж да подобри.Говоря защо майсторите смесват по 2-3 вида качествени захранки,какво повече получават от това,не рискуват ли да прецакат качествата и на 3-те захранки,нали комбинациите и пропорциите в тях са тествани и смесвайки ги се нарушава баланса(пак казвам,не говоря за добавки като коноп и др).Надявам се,че сте ме разбрали.
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз съм дънар и малко храна ползвам, но за платика винаги мешам солена и сладка 

С каква цел?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Гледал съм и Папарака ги върти едни манджи-два пакета такава,един пакет онакава...

Аз там съм пораснал...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Етикетите с имена на риби по захранките са по-скоро насочени към клиентите и масовия риболовец. Реално параметрите на захранката са цвят, структура, аромат, вкус и тн.
От там идва и нуждата от смесване. Не го приемай, като смесване на "платика" с "шаран", примерно. Всъщност добавяйки шаранската храна към микса за платики, ти добавяш по-едри частици, повече стръв, която да задържи едрите риби на петното. Друг път се налага да ловиш на голяма дълбочина, отново платики. Тогава ще добавиш глина, примерно, но така ще получиш топки по-бедни на храна. Вариант е вместо глината да добавиш захранка, която прави по-стегнати топки и тн.
Но, за да не правиме самодейни неща, по-добре погледни описанието на храните и предложенията за рецепти, ето тук
http://www.ribolovec.bg/?p=show&key=podhranki
От там идва и нуждата от смесване. Не го приемай, като смесване на "платика" с "шаран", примерно. Всъщност добавяйки шаранската храна към микса за платики, ти добавяш по-едри частици, повече стръв, която да задържи едрите риби на петното. Друг път се налага да ловиш на голяма дълбочина, отново платики. Тогава ще добавиш глина, примерно, но така ще получиш топки по-бедни на храна. Вариант е вместо глината да добавиш захранка, която прави по-стегнати топки и тн.
Но, за да не правиме самодейни неща, по-добре погледни описанието на храните и предложенията за рецепти, ето тук
http://www.ribolovec.bg/?p=show&key=podhranki
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ясно,ама защо тогава не се слагат само необходимите добавки,а трябва да смесваме две различни захранки?Например,ако искаме да задържим големи риби слагаме да речем жито,царевица...семена;цвета може с боя да го отрегулираме;тежестта с глина(и хранителност) и т.н.т..Не е ли по-добре да ползваме 1 храна плюс добавки вместо да смесваме 2-3 храни,вероятността да сбъркаме е голяма?Или може би е по-голяма вероятността рибата да хареса някое от блюдата,ако са три вместо,ако и предоставиш само едно?За мене разделното хранене си е по-диетично.Може би ,защото не съм сигурен как да ги комбинирам храните.