Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Здравей колега ,ако не се лъжа един път лових срещу теб на железница.Тогава направи приличен риболов в труден момент.Направи впечатление,ама коментари че никъде около благоев не кълват скобари е меко казано подвеждащ.Четирдесет скобара,ако е некълване незнам......Рико ги уби !!!Па предишната седмица и аз бех доволен.А имам инфо и за други места около Благоев че дава по некоя риба!AlbinoTrout написа:Струма, топла става за джапане. Малки мренки на зеленка и троха, скобари не барат никъде, но по камъните има доста следи от тях.Кефалите ги пробват и на джанка дори но нищо. По бистрака слаба работа, а там където се изтича след камъните има малко място за каракуди на плувка , личи си по клечките и следите в калта.
-
- ще става разбирач
Здрасти колега.
Не съм бил аз на Железница и скобари не ловя. Когато имам възможност се разхождам по Струма и каквото ми падне като информация го поствам от колегиалност.След наводнението големите кефали намаляха , а те бяха лицето на Струма. Сега на рибка излизат педарки клен, на черница също.Но това за мен не е риболов.
Реката пада и е малко дразнещо мътна. Скобар уловен не видях, но пък средни мрени се намират.
Та така.
Успех със скобари и добро настроение по реката!
Не съм бил аз на Железница и скобари не ловя. Когато имам възможност се разхождам по Струма и каквото ми падне като информация го поствам от колегиалност.След наводнението големите кефали намаляха , а те бяха лицето на Струма. Сега на рибка излизат педарки клен, на черница също.Но това за мен не е риболов.
Реката пада и е малко дразнещо мътна. Скобар уловен не видях, но пък средни мрени се намират.
Та така.
- калин кацаров
- сериозен играч
AlbinoTrout написа:Здрасти колега.
Та така.
Тук си прав, кефала много намаля по реката, едри останаха само на определени труднодостъпни места. Аз също лятото и есента, търся едрите кефали по Струма. Преди 2 години на един вир, почти всеки път имах удари на риби над килограм . Най-едрите съм хващал на грозде.
- prodigy666
- разбира нещата
чоко как бе брато ти късат напрао основната линия ? 0,15 близо ? аз от 2 години само с 8мак лова имам доста риби вече с него ама такова нещо няма как да се случи да вземе целата линия мен колмик среам 0,10 повод ми държи риби по 1.5 на спокоино вадене с 0.12 фкуро карбон ги вадим набръже ама бат джони треа да се изкаже ! 

- gotinbg
- научил се да хвърля
Момчета а това от какво е ? Дали е от хищник?prodigy666 написа: ..скобарите са целите в белези

А ето и младото поколение

Незнам мътна ли е бистра ли е, за мен е идеална(неделя около 15ч. След Симитли)

- калин кацаров
- сериозен играч
И аз тези дето ги хванах в неделя бяха наранени ! не е от хищник ! Реката се мъти всеки ден около Благоевград, надолу не достига толкова мътилката. На Бело поле хващах само едри скобари, над кило, от 12 до 19 нямах пипане, щом се избистри реката след това, хванах набързо още 4 скобара.
-
- ще става разбирач
Изглеждат като рани от ток , кожата стои като изгорена и след това започва и възпаление и смърт при нисък имунитет. Гладните пак атакуват.
Колега щом си фен на гоздето , пробвай и на бяла черница. На Железница над вливането при нивите имаше една и малко над железопътният мост още една.Ако не отсечени те са добро място.
А голям кефал ако знаеш местата ще ти удари и на малка рибка, уклеика или горчивка, но ти трябва лек дъжд, за да им дойде апетита за белтъчини
Колега щом си фен на гоздето , пробвай и на бяла черница. На Железница над вливането при нивите имаше една и малко над железопътният мост още една.Ако не отсечени те са добро място.
А голям кефал ако знаеш местата ще ти удари и на малка рибка, уклеика или горчивка, но ти трябва лек дъжд, за да им дойде апетита за белтъчини

Незнам,може да е било наранено влакното,но е съмнително предвид,че не е ловено с тази линия!И това единия, другия отнесе повода пак на 0,145!Че аз не съм свикнал с гегата и не я усещам е факт, това ми е първи целодневен риболов с нея.Досега няколко пъти съм ловил за по няколко часа!С болото съм свикнал и ми е като продължение на ръката,там късаниците са изключителна рядкост!Но тука ще трябва да се практикува!prodigy666 написа:чоко как бе брато ти късат напрао основната линия ? 0,15 близо ? аз от 2 години само с 8мак лова имам доста риби вече с него ама такова нещо няма как да се случи да вземе целата линия мен колмик среам 0,10 повод ми държи риби по 1.5 на спокоино вадене с 0.12 фкуро карбон ги вадим набръже ама бат джони треа да се изкаже !
- izzyone
- фен клуб-скобар
Тогава аз го подведохchokoboy написа:Сетих се за Иво как проклетисваше веднъж,за говняна вода и нема кой да драсне два реда!

“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway
-
- фен клуб-скобар
По принцип може да му отнесе цялата линия,случвало ми се е-ако е било дори леко наранено влакното горе или изтънено.....случват се такива работи!За мен лично рибата е или болна или ударена от черен дявол! В тази вода риболова с ток е несъвместим!Чоко тоя на щека ли ги е бил?Ако е било старо влакното,дори неупотребявано става на суха клечка така да се каже и много често ,,пресния,,повод е по здрав от основното!Чоко с каква осмица ловиш ?
Последно промяна от DJONI RINGO на Чет Юли 09, 2015 5:12 pm, променено общо 1 път.
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Рико ги беше тепал на щека миналата седмица на друго място.Сега лови на боло у средата на реката.Заградиха го отвсякъде и всички ловиха,но той ги уби.Тика екстрийм!DJONI RINGO написа:По принцип може да му отнесе цялата линия,случвало ми се е-ако е било дори леко наранено влакното горе или изтънено.....случват се такива работи!За мен лично рибата е или болна или ударена от черен дявол! В тази вода риболова с ток е несъвместим!Чоко тоя на щека ли ги е бил?Ако е било старо влакното,дори неупотребявано става на суха клечка така да се каже и много често ,,пресният,,повод е по здрав от основното!Чоко с каква осмица ловиш ?
-
- фен клуб-скобар
Бива я пръчката-не от най твърдите,но пък е подходяща за дадения риболов!chokoboy написа:Рико ги беше тепал на щека миналата седмица на друго място.Сега лови на боло у средата на реката.Заградиха го отвсякъде и всички ловиха,но той ги уби.Тика екстрийм!DJONI RINGO написа:По принцип може да му отнесе цялата линия,случвало ми се е-ако е било дори леко наранено влакното горе или изтънено.....случват се такива работи!За мен лично рибата е или болна или ударена от черен дявол! В тази вода риболова с ток е несъвместим!Чоко тоя на щека ли ги е бил?Ако е било старо влакното,дори неупотребявано става на суха клечка така да се каже и много често ,,пресният,,повод е по здрав от основното!Чоко с каква осмица ловиш ?
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера след работа се разходих до моста в с. Копиловци, рибари 3-4 и се оплакаха било много слабо . Излизали само кленчета до педя. Разходих се нагоре до буните исе заприказвах с овчар и той ми показа в по плиткото около 50-60 см. имаше 3 сомчета като най-малкото бе около 70 см, а най-голямото 90-100см. Направо се изненадах, опитах се да ги снимам, но като снимам под ъгъл нищо не излиза. На 5-6м. над тях имаше едит колега дето меташе с хранилка и с по дебело влакно и явно се опитваше да хване някое от тях. Под прага имаше двама дето меткаха на рибе и хванаха по някое друго кленчи около педя. Реката бистра и нивото пада.Това от мен!
Струма днес беше кристално бистра, гледахме и броихме рибите от брега. А риби имаше доволно, но взимаха слабо. 4 клена на пиявица и около 30 мрени на бял червей за 3 часа.
LSFC написа:Струма днес беше кристално бистра, гледахме и броихме рибите от брега.
И аз така, под Яменски мост гледах и не вярвах на очите си