какво е това хибриди?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: какво е това хибриди?

Мнение от Mitak »

ти май нещо си се оплел селекция означава подбор демек поколението от хибриди които са пай-сполучливи се селектират или избират за да продължат рода
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Mitak написа:ти май нещо си се оплел селекция означава подбор демек поколението от хибриди които са пай-сполучливи се селектират или избират за да продължат рода
митаче,я ми кажи дивия шаран с какво го кръстосаха че да стане този който е за стопански цели.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

аз съм Финансист а не биолог, а ти като рибар трябва да знаеш че разликата между двата вида е малка но я има...

а и айде ако няма какво да добавиш не се заяждай щото това не ми е приятно, ако мислиш по-различен начин нямам против да си кажеш мнението, но като спориш гледай да се аргументираш иначе рискуваш да бъдеш завладян от простотията
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Селекция на Устойчивите-Състояние
Това не е особен метод за избор на родители. Основната идея на тази селекция е че голяма част от хромозомите би трябвало да оцелеят до следващото поколени.

GA тогава работи по следния начин. Във всяко поколение се избират няколко (добри - с висока жизнеспособност) хромозоми за създаването на новото потомство. След това няколко (лоши - с ниска жизнеспособност) хромозоми се премахват и новото потомство се пос тавя на тяхно място. Останалата част от популацията оцелява и в новото поколение.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

:D :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: направо ме разби
Изображение
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Mitak написа:аз съм Финансист а не биолог, а ти като рибар трябва да знаеш че разликата между двата вида е малка но я има...

а и айде ако няма какво да добавиш не се заяждай щото това не ми е приятно, ако мислиш по-различен начин нямам против да си кажеш мнението, но като спориш гледай да се аргументираш иначе рискуваш да бъдеш завладян от простотията
ако съм оставил впечатление,че се заяждам ти се извинявам най искрено.аз също не съм наясно затова питам.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

В биологията, хибрид означава две неща:

Най-напред, под хибрид се разбира резултатът от кръстосването (кръстоската) между две животни или растения от различни таксони. Хибридите между различните видове от един и същ род са понякога познати като междувидови (интерспецифични) хибриди или кръстоски. Хибриди между различни подвидове от един и същ вид са познати като вътревидови (интраспецифични) хибриди. Хибридите между различни родове понякога се обозначават като междуродови хибриди. Познати са, макар и изключително редки, междуфамилни хибриди (напр. токачките).

Вторият вид хибриди са кръстоски между популации, породи или култивари от един и същ вид. Второто значение често се използва в растениевъдството и скотовъдството. Там хибридите се произвеждат и селектират заради ценните им характеристики, които или не се срещат, или са с променлив характер в родителските индивиди или в родителските популации. Преразпределението на генетичния материал между популациите или расите често се обозначава като хибридизация
Таксонът е група от организми,които си приличат по определени белези.. Таксоните са конкретни, реално съществуващи организми, такива като обикновен бук (Fagus sylvatica), род бук (Fagus), семейство букови (Fagaceae) и т. на т. Всеки от таксоните заема определено място в класификацията - има определена категория. Категорията е абстрактно понятие, показващо мястото на таксона в класификационната система. Таксономични категории са видът, родът, семейството, класът и др. Основната таксономична категория, на която се гради класификацията, е вид (species).
Видът (лат. species) е основният ранг в йерархията на таксоните. Той спада към т.н. първични рангове в класификацията на организмите.

Организмите от един вид притежват еквивалентност по отношение на много фактори. Критериите, на които два организма трябва да отговарят, за да бъдат определени като представители на един и същи вид, са:

морфологичен - взимат се под внимание формата, размерите и окраската на тялото.
имунологичен - визират се начините на действие на имунната система, определя се тъканната съвместимост.
физиологичен - организмите трябва да имат аналогично протичащи жизнени процеси.
екологичен - екологичните им изисквания са сходни, почти еднакви.
географски - ареалът на тези индивиди съвпада.
еволюционен - проследява се филогенезата на организмите.
етологичен - наблюдават се поведенческите реакции на индивидите.
генетичен - организмите трябва да имат еднакъв кариотип.
биохимичен - основава се на сходствата в строежа на белтъците.
Изображение
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Адаш,ако трябва да науча всичко това,отказвам се от риболова.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

snegk написа:Адаш,ако трябва да науча всичко това,отказвам се от риболова.
:smt023 подкрепям те имаш право колега :lol: :lol:
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Виж сега IDA,не се тръшкам приятелю и описах това което съм видял и от спомен във предни разговори,за това че Толстолоба е изкественно създаденл Е...телефонирах на човека дето ще работи при мене /когато направя люпилнята/и се извиних за това че по спомен се изказах като някое хлапе :shock: .Сега,на този етап нищо повече немога да кажа,но във проекта ми за люпилня,влиза и лаборатория :shock: Така че,тръшкам се,нетръшкам ,до няколко месеца ще разполагам със собственна лаборатория и люпилня.Тогава ще знам всичко което се прави със рибите.Ако трябва и главния манаф ще наема и пак ще ги заплодим :lol: :lol: :lol: Е...б.ги в рибите :idea: :wink: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Krokibg написа:Виж сега IDA,не се тръшкам приятелю и описах това което съм видял и от спомен във предни разговори,за това че Толстолоба е изкественно създаденл Е...телефонирах на човека дето ще работи при мене /когато направя люпилнята/и се извиних за това че по спомен се изказах като някое хлапе :shock: .Сега,на този етап нищо повече немога да кажа,но във проекта ми за люпилня,влиза и лаборатория :shock: Така че,тръшкам се,нетръшкам ,до няколко месеца ще разполагам със собственна лаборатория и люпилня.Тогава ще знам всичко което се прави със рибите.Ако трябва и главния манаф ще наема и пак ще ги заплодим :lol: :lol: :lol: Е...б.ги в рибите :idea: :wink: :lol: :lol: :lol:
и на мен ми е интересно как става може да ме поканиш да видя, :smt017 ама след като направиш всичките салтанати.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Нека всичко да стане факт и ще я видиш.И аз навремето бях любопитен и отидох първо при Митака на люпилнята за пастърви след Бачково.Ходил съм да гледам на Нончо люпилнята и също така и на Чобанов във с.Болярци където са Есетрите.Дори за първи път видях и риба която също е вкарана от някъде и се казваши Веслонос или нещо подобно.Много приличаше на едни водни животни,приличащи на патки със патешки муцуни/Птицечовка или нещо друго/ Абе,има доста интарасни неща ,които човек трябва да види .Наистина човек може до се изненада,какви риби има по света :shock: а вече и у нас :lol:

grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

За този РУМЪНСКИ ВЕСЛОНОС се заговори пр. години,че Н.Воденичаров го пуска на Овчарица за борба с дребната пъстра мида която задръства решетките към помпената на ТЕЦ-а.Но май само с приказките си остана-нито съм чувал,нито виждал някой да изкара подобна гад :!:
shekira
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shekira »

Krokibg написа:Нека всичко да стане факт и ще я видиш.И аз навремето бях любопитен и отидох първо при Митака на люпилнята за пастърви след Бачково.Ходил съм да гледам на Нончо люпилнята и също така и на Чобанов във с.Болярци където са Есетрите.Дори за първи път видях и риба която също е вкарана от някъде и се казваши Веслонос или нещо подобно.Много приличаше на едни водни животни,приличащи на патки със патешки муцуни/Птицечовка или нещо друго/ Абе,има доста интарасни неща ,които човек трябва да види .Наистина човек може до се изненада,какви риби има по света :shock: а вече и у нас :lol:
кроки,за пъстърви и аз съм гледал как става и е доста интересно.а за хибридите скоро четох,че руснаците са направили някакви от есетрови риби.и успех в начинанието с люпилните.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Чул та господ !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Разни”