Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

какво е това хибриди?
Модератор: dantho.mihov
Re: какво е това хибриди?
ти май нещо си се оплел селекция означава подбор демек поколението от хибриди които са пай-сполучливи се селектират или избират за да продължат рода

митаче,я ми кажи дивия шаран с какво го кръстосаха че да стане този който е за стопански цели.Mitak написа:ти май нещо си се оплел селекция означава подбор демек поколението от хибриди които са пай-сполучливи се селектират или избират за да продължат рода
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
аз съм Финансист а не биолог, а ти като рибар трябва да знаеш че разликата между двата вида е малка но я има...
а и айде ако няма какво да добавиш не се заяждай щото това не ми е приятно, ако мислиш по-различен начин нямам против да си кажеш мнението, но като спориш гледай да се аргументираш иначе рискуваш да бъдеш завладян от простотията
а и айде ако няма какво да добавиш не се заяждай щото това не ми е приятно, ако мислиш по-различен начин нямам против да си кажеш мнението, но като спориш гледай да се аргументираш иначе рискуваш да бъдеш завладян от простотията

Селекция на Устойчивите-Състояние
Това не е особен метод за избор на родители. Основната идея на тази селекция е че голяма част от хромозомите би трябвало да оцелеят до следващото поколени.
GA тогава работи по следния начин. Във всяко поколение се избират няколко (добри - с висока жизнеспособност) хромозоми за създаването на новото потомство. След това няколко (лоши - с ниска жизнеспособност) хромозоми се премахват и новото потомство се пос тавя на тяхно място. Останалата част от популацията оцелява и в новото поколение.
Това не е особен метод за избор на родители. Основната идея на тази селекция е че голяма част от хромозомите би трябвало да оцелеят до следващото поколени.
GA тогава работи по следния начин. Във всяко поколение се избират няколко (добри - с висока жизнеспособност) хромозоми за създаването на новото потомство. След това няколко (лоши - с ниска жизнеспособност) хромозоми се премахват и новото потомство се пос тавя на тяхно място. Останалата част от популацията оцелява и в новото поколение.
ако съм оставил впечатление,че се заяждам ти се извинявам най искрено.аз също не съм наясно затова питам.Mitak написа:аз съм Финансист а не биолог, а ти като рибар трябва да знаеш че разликата между двата вида е малка но я има...
-
- учете се от него
В биологията, хибрид означава две неща:
Най-напред, под хибрид се разбира резултатът от кръстосването (кръстоската) между две животни или растения от различни таксони. Хибридите между различните видове от един и същ род са понякога познати като междувидови (интерспецифични) хибриди или кръстоски. Хибриди между различни подвидове от един и същ вид са познати като вътревидови (интраспецифични) хибриди. Хибридите между различни родове понякога се обозначават като междуродови хибриди. Познати са, макар и изключително редки, междуфамилни хибриди (напр. токачките).
Вторият вид хибриди са кръстоски между популации, породи или култивари от един и същ вид. Второто значение често се използва в растениевъдството и скотовъдството. Там хибридите се произвеждат и селектират заради ценните им характеристики, които или не се срещат, или са с променлив характер в родителските индивиди или в родителските популации. Преразпределението на генетичния материал между популациите или расите често се обозначава като хибридизация
Таксонът е група от организми,които си приличат по определени белези.. Таксоните са конкретни, реално съществуващи организми, такива като обикновен бук (Fagus sylvatica), род бук (Fagus), семейство букови (Fagaceae) и т. на т. Всеки от таксоните заема определено място в класификацията - има определена категория. Категорията е абстрактно понятие, показващо мястото на таксона в класификационната система. Таксономични категории са видът, родът, семейството, класът и др. Основната таксономична категория, на която се гради класификацията, е вид (species).
Видът (лат. species) е основният ранг в йерархията на таксоните. Той спада към т.н. първични рангове в класификацията на организмите.
Организмите от един вид притежват еквивалентност по отношение на много фактори. Критериите, на които два организма трябва да отговарят, за да бъдат определени като представители на един и същи вид, са:
морфологичен - взимат се под внимание формата, размерите и окраската на тялото.
имунологичен - визират се начините на действие на имунната система, определя се тъканната съвместимост.
физиологичен - организмите трябва да имат аналогично протичащи жизнени процеси.
екологичен - екологичните им изисквания са сходни, почти еднакви.
географски - ареалът на тези индивиди съвпада.
еволюционен - проследява се филогенезата на организмите.
етологичен - наблюдават се поведенческите реакции на индивидите.
генетичен - организмите трябва да имат еднакъв кариотип.
биохимичен - основава се на сходствата в строежа на белтъците.
-
- и господ не е толокова добър
Адаш,ако трябва да науча всичко това,отказвам се от риболова.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
snegk написа:Адаш,ако трябва да науча всичко това,отказвам се от риболова.

Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/

/който пие бира не умира,ама трудно става/
- krokibg
- учете се от него
Виж сега IDA,не се тръшкам приятелю и описах това което съм видял и от спомен във предни разговори,за това че Толстолоба е изкественно създаденл Е...телефонирах на човека дето ще работи при мене /когато направя люпилнята/и се извиних за това че по спомен се изказах като някое хлапе
.Сега,на този етап нищо повече немога да кажа,но във проекта ми за люпилня,влиза и лаборатория
Така че,тръшкам се,нетръшкам ,до няколко месеца ще разполагам със собственна лаборатория и люпилня.Тогава ще знам всичко което се прави със рибите.Ако трябва и главния манаф ще наема и пак ще ги заплодим
Е...б.ги в рибите

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
и на мен ми е интересно как става може да ме поканиш да видя,Krokibg написа:Виж сега IDA,не се тръшкам приятелю и описах това което съм видял и от спомен във предни разговори,за това че Толстолоба е изкественно създаденл Е...телефонирах на човека дето ще работи при мене /когато направя люпилнята/и се извиних за това че по спомен се изказах като някое хлапе.Сега,на този етап нищо повече немога да кажа,но във проекта ми за люпилня,влиза и лаборатория
Така че,тръшкам се,нетръшкам ,до няколко месеца ще разполагам със собственна лаборатория и люпилня.Тогава ще знам всичко което се прави със рибите.Ако трябва и главния манаф ще наема и пак ще ги заплодим
![]()
![]()
Е...б.ги в рибите
![]()
![]()
![]()
![]()

- krokibg
- учете се от него
Нека всичко да стане факт и ще я видиш.И аз навремето бях любопитен и отидох първо при Митака на люпилнята за пастърви след Бачково.Ходил съм да гледам на Нончо люпилнята и също така и на Чобанов във с.Болярци където са Есетрите.Дори за първи път видях и риба която също е вкарана от някъде и се казваши Веслонос или нещо подобно.Много приличаше на едни водни животни,приличащи на патки със патешки муцуни/Птицечовка или нещо друго/ Абе,има доста интарасни неща ,които човек трябва да види .Наистина човек може до се изненада,какви риби има по света
а вече и у нас 

-
- сериозен играч
За този РУМЪНСКИ ВЕСЛОНОС се заговори пр. години,че Н.Воденичаров го пуска на Овчарица за борба с дребната пъстра мида която задръства решетките към помпената на ТЕЦ-а.Но май само с приказките си остана-нито съм чувал,нито виждал някой да изкара подобна гад 

кроки,за пъстърви и аз съм гледал как става и е доста интересно.а за хибридите скоро четох,че руснаците са направили някакви от есетрови риби.и успех в начинанието с люпилните.Krokibg написа:Нека всичко да стане факт и ще я видиш.И аз навремето бях любопитен и отидох първо при Митака на люпилнята за пастърви след Бачково.Ходил съм да гледам на Нончо люпилнята и също така и на Чобанов във с.Болярци където са Есетрите.Дори за първи път видях и риба която също е вкарана от някъде и се казваши Веслонос или нещо подобно.Много приличаше на едни водни животни,приличащи на патки със патешки муцуни/Птицечовка или нещо друго/ Абе,има доста интарасни неща ,които човек трябва да види .Наистина човек може до се изненада,какви риби има по светаа вече и у нас
- krokibg
- учете се от него
Чул та господ !!!