Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Deeper Fish Finder или друг безжичен сонар
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Deeper Fish Finder или друг безжичен сонар
Здравейте колеги!
Някой има ли прословутия Deeper Fish Finder: http://bigmall.bg/product/15864/deeper- ... stemi.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
и върши ли работа за сканиране на водоема от брега? В този ценови диапазон 500лв има ли нещо по-добро с безжична връзка? Нямам лодка не бих си и вземал, но пък ме интересува възможност да разуча дъното и рибите на 50-100 метра пред мен.
Лично аз много съм се навил на тоя Deeper, че може да се гледа от телефон или таблет не монохромен измислен дисплей, може да се върже за въдица и да се разнася из водоема и т.н. единствения проблем е че май не се ползва много и няма много отзиви.
P.S. Да се премести в точния раздел моля..
Някой има ли прословутия Deeper Fish Finder: http://bigmall.bg/product/15864/deeper- ... stemi.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
и върши ли работа за сканиране на водоема от брега? В този ценови диапазон 500лв има ли нещо по-добро с безжична връзка? Нямам лодка не бих си и вземал, но пък ме интересува възможност да разуча дъното и рибите на 50-100 метра пред мен.
Лично аз много съм се навил на тоя Deeper, че може да се гледа от телефон или таблет не монохромен измислен дисплей, може да се върже за въдица и да се разнася из водоема и т.н. единствения проблем е че май не се ползва много и няма много отзиви.
P.S. Да се премести в точния раздел моля..
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Deeper Fish Finder или друг безжичен сонар
Няма да получиш отговор на конкретният си въпрос за Deeper FF.. веднъж и аз попитах. Но ако тук има притежатели на джаджата, нека ни осветлят, защото и аз съм заинтересован за този сонар.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- ще става разбирач
имам този и съм много доволен
http://hobbyrc-bg.com/index.php?main_pa ... 5a225ca3bc" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
мятам джаджата на 70-80 метра, deeper едва ли има обхват повече от 30-40 м но ако си паралия и ще ловиш в близост на плувка или с щека действай вероятно е добър
за мен лично 500 лв. за тва топче ми идва малко множко ...
http://hobbyrc-bg.com/index.php?main_pa ... 5a225ca3bc" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
мятам джаджата на 70-80 метра, deeper едва ли има обхват повече от 30-40 м но ако си паралия и ще ловиш в близост на плувка или с щека действай вероятно е добър

е аз няма да ловя на близо, пък до колкото четох до 50 метра имал обхват... дали е истина не се знае нека наистина някой който го има да каже. Вероятно няма да свърши работа. Дали има сонар с кабел до брега който стига
да може да се разпъне на 200-300 метра

-
- новобранец
Здравейте ,колеги !
Ползвам Deeper ,от пролетта и съм доволен . Пробвал съм го на реки ,канали и язовири . Каква всъщност му е идеята : Да видиш релефа на дъното ,температурата на водата ,растителността ,на каква дълбочина стои рибата и числеността й . За мен сонарчето си върши работата много добре .В началото ме притесняваше ,как ще се замята това топче около 100гр. ,но с здрава пръчка и плетено влакно ,няма никакъв проблем . Голям плюс е това че се работи със смарт телефон или таблет . Приложението е много добре направено и лесно за използване .
За обхвата ,при мен е до 50м ,но зависи от таблета или телефона ,Bluetooth версия ,година ,модел ,актуализации !
П.С. Това че виждаш рибоците ,не означава че ще ги уловиш на 100 %
Ползвам Deeper ,от пролетта и съм доволен . Пробвал съм го на реки ,канали и язовири . Каква всъщност му е идеята : Да видиш релефа на дъното ,температурата на водата ,растителността ,на каква дълбочина стои рибата и числеността й . За мен сонарчето си върши работата много добре .В началото ме притесняваше ,как ще се замята това топче около 100гр. ,но с здрава пръчка и плетено влакно ,няма никакъв проблем . Голям плюс е това че се работи със смарт телефон или таблет . Приложението е много добре направено и лесно за използване .
За обхвата ,при мен е до 50м ,но зависи от таблета или телефона ,Bluetooth версия ,година ,модел ,актуализации !
П.С. Това че виждаш рибоците ,не означава че ще ги уловиш на 100 %

http://hobbyrc-bg.com/index.php?main_pa ... cts_id=232
Ето и още един който се свързва с таблет/телефон, на цена 200 лв.
Някой ползвал ли е това?КАЯ написа:http://hobbyrc-bg.com/index.php?main_pa ... cts_id=232
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
При положение, че е с безжична връзка през WI-FI, сами си даваме отговор защо сигнала не сработва при повече от 50м дължина. Но точна ли е отчетливостта му спрямо рибата и численноста и? Както и подводната растителност, темп. на водата и т.н...
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
-
- новобранец
Здравеите аз също ползвам дипер и см доволен наистина малко скп.Показва релефа на дъното; подробен релеф които показва дали е тинесто или твърдо дното има ли водорасли; дарвета;показва термо клина което е важно заштото рибата се държи пот него ;не засича дребната риба; температурата на водата на повърхноса;показва икони големината на рибата с 2 или 3 размера.Като растояние 40 до 50 м зависи от телефона или таблета.Недостатък при 1-1.10м спира да работи твърде плитко.Един познат спомена че иска да го продава ако някои има интерес да пише на лични.
Колеги реших и си купих Deeper-а. Хваща на 40-50метра наистина но понякога без логична причина на 10-15метра може да се откачи и се "Connecting" известно време. Също така с iPhone по добре се държи отколкото към андроид. Относно функциите му много ясно и точно показва дълбочини рибки общо взето е ОК, ако решиш да ловиш на плувка, за далечни шарански дънни изпълнения - няма обхват. По-скоро бих си купил някакъв със 100-150метров кабел защото предимно шаранджия си падам.
На Вексилар модела го дават около 100 м. По руските форуми имаше обсъждане, че ако си малко по- нависоко може да достигне и надхвърли 200 м. Връзката е през вай-фай. За релеф и температура, евентуално риби патето на Лъки с по-голямата антена. Недостатъка е малкият екран. С такива оборудват лодките за захранване.
В далечните планове ми е Вексилара и то щото поддържа картите на Навионикс. Подобният модел на Лъки /200 лв срещу 250 лв/ вероятно също поддържа, но само едно подобно съобщение в някакъв форум мернах. Та идеята е с малко средства да се спретне нещо като картплотер, а и възможността да се ползват после картите и без наличието на сонар. Ако има достъпни, а що не и безплатни такива карти подобно на открити проекти за пътна навигация. Тогава може и да влезнат в употреба и навигаторите за коли, които доста поевтиняха.
Мислих да пусна тема за направа на такива карти, но все я отлагам за зимният период.
В далечните планове ми е Вексилара и то щото поддържа картите на Навионикс. Подобният модел на Лъки /200 лв срещу 250 лв/ вероятно също поддържа, но само едно подобно съобщение в някакъв форум мернах. Та идеята е с малко средства да се спретне нещо като картплотер, а и възможността да се ползват после картите и без наличието на сонар. Ако има достъпни, а що не и безплатни такива карти подобно на открити проекти за пътна навигация. Тогава може и да влезнат в употреба и навигаторите за коли, които доста поевтиняха.
Мислих да пусна тема за направа на такива карти, но все я отлагам за зимният период.