Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Червеноперки на джиг
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Червеноперки на джиг
Привет колеги.
Днес по Хоби Тв от 18-18:30ч,гледах ТВ поредица,Украйна епизод 15,където се извършваше риболов на Червеноперки с микро джиг.Онемях,не бях чувал и виждал такова нещо.
Спининг с акция - 0,5-5гр
Дължина - 213см
Макара - Митчел Маг Премиер 1000
Влакно - 0,1мм
Примамка - Туистер Микро Грап
Тегло -1гр
Диаметър -2мм
Върхът на пръчката беше бял,приличаше ми на фидер връх,толкова тънък и пъргав.
Знаете ли за такъв,риболов?
Днес по Хоби Тв от 18-18:30ч,гледах ТВ поредица,Украйна епизод 15,където се извършваше риболов на Червеноперки с микро джиг.Онемях,не бях чувал и виждал такова нещо.
Спининг с акция - 0,5-5гр
Дължина - 213см
Макара - Митчел Маг Премиер 1000
Влакно - 0,1мм
Примамка - Туистер Микро Грап
Тегло -1гр
Диаметър -2мм
Върхът на пръчката беше бял,приличаше ми на фидер връх,толкова тънък и пъргав.
Знаете ли за такъв,риболов?
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Re: Червеноперки на джиг
Нали гледаш,че хората го практикуват,при това успешно.
Лино аз смятам улова на плевел по-този начин за меко казано смешен.
За мен лично някой да се хвали с улова на перки,независимо по-какъв начин си е направо
Иначе и на муха се лови ако става въпрос.
За мен лично някой да се хвали с улова на перки,независимо по-какъв начин си е направо

- hshopov
- разбира нещата
Краси,някъде бях гледал филмче за риболов на шаран на муха та и мен не ме очудваКрасимир Атанасов написа:Нали гледаш,че хората го практикуват,при това успешно.
За мен лично някой да се хвали с улова на перки,независимо по-какъв начин си е направо![]()

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Don4o_62
- учете се от него
аз пък съм гледал преди много години, един дядка как ловеше едни дърти кефали на капка от мляко
хич не си правя майтап
но тогава всичко беше качествено

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Заинтригувал те е този вид риболов, разбирам. Не съм чувал за него.
П.П. Ще те заинтригува ли и този японец с мухарска въдица, който лови шаран? - https://www.youtube.com/watch?v=IflkFD25nD4" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ЯКО,А!
П.П. Ще те заинтригува ли и този японец с мухарска въдица, който лови шаран? - https://www.youtube.com/watch?v=IflkFD25nD4" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; ЯКО,А!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- фен клуб-скобар
Красимир Атанасов написа:Нали гледаш,че хората го практикуват,при това успешно.
За мен лично някой да се хвали с улова на перки,независимо по-какъв начин си е направо![]()
Че какво им е на перките? Защо да не се хвалят рибарите с такъв улов?
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Ами плевел са, какво да им се хвалим?
Аз лично се опитвам как да не ги ловя и как да сведа улова им до минимум /засега неуспешно!/.
Аз лично се опитвам как да не ги ловя и как да сведа улова им до минимум /засега неуспешно!/.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Зимата се ловят на зимни блесни и мармушки,хващал съм и на воблер,ама не целенасочено,инъче повече каракуди съм ловил на силикона и то кълве като сулка

Аз там съм пораснал...
-
- фен клуб-скобар
Да, плевл са, но има хора които ги ловят целенасочено и ако са много активни се получава динамичен и приятен риболов, както някои ловят само уклей..аз това не го разбирам.
Плевел или не,риболова си беше селенасочен!
Хващаше си човека постоянно и ги пускаше,все едно лови костур.
За шаран на муха съм виждал пред мен в Англия да ловят,ама перки на джиг,хммм
Хващаше си човека постоянно и ги пускаше,все едно лови костур.
За шаран на муха съм виждал пред мен в Англия да ловят,ама перки на джиг,хммм
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Наноджиг се нарича въпросният риболов. Популярен е основно в страните от бившия съветски съюз. По тези географски ширини има доста хора, които ловят на 70% от времето само на лед. Там, разбира се е горе-долу възможно, с оглед на температурите. Точно от тези хора е тръгнал този риболов. Да поддържат форма. Има и доста състезания по риболов на мирмишка на открита вода. Такъмите за тях са меко казано скандални за нашите разбирания - въдици с дължина 1.2 - 1.5м с акция 0-3гр и подобни. Примамките са с ограничение на тежестта от 1.5гр и т.н. Цените на въдиците не са за споменаване. Ловят се бабушки, червеноперки, попчета, костури, слънчаци и други подобни рибки, обитаващи крайбрежните зони.
Знам за няколко човека в България, които също практикуват подобен риболов, при това успешно. Няма нищо странно в това да търсиш бабушки на джиг. Все пак на леда се ловят точно по този начин, но риболовът е вертикален.
Знам за няколко човека в България, които също практикуват подобен риболов, при това успешно. Няма нищо странно в това да търсиш бабушки на джиг. Все пак на леда се ловят точно по този начин, но риболовът е вертикален.

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
-
- научил се да хвърля
По нашия край оригинални червеноперки има в яз.Бели Лом.По всички останали язовири са бабушки.Има разлика между двата вида.Червеноперката е с горна уста и кълве на муха,блесна.Бабушката не кълве на тези примамки!Красимир Атанасов написа:Нали гледаш,че хората го практикуват,при това успешно.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Нимааа... И по нашият край има оРгинални индивиди.tzetzo62 написа:По нашия край оригинални червеноперки има в яз.Бели Лом.По всички останали язовири са бабушки.Има разлика между двата вида.Червеноперката е с горна уста и кълве на муха,блесна.Бабушката не кълве на тези примамки!Красимир Атанасов написа:Нали гледаш,че хората го практикуват,при това успешно.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
- Стонин МаХенд
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На Панчака ги спуквам на силиконова примамка, тип главиняр 35mm/6gr
- Vid
- кандидат преподавател
Да бе, това и да го видя, няма да го повярвам...Стонин МаХенд написа:На Панчака ги спуквам на силиконова примамка, тип главиняр 35mm/6gr
Моят скромен опит показва следното- риболова на мирни риби с изкуствени примамки е факт, но е рядкост и чист късмет...
Риболовът с микро джигове или дребни въртележки е в апогея си от началото на м.март до края на м.май, т.е. след зимния период или в периода на размножаване. Лично, съм накъртвал т.н. шкурки или по нашенски карабалък или Морунаж в този период, кое ще рече че всяка проводка е удар...
Нямам обяснение, но логиката тук е, че рибите просто си пазят хайвера и налитат на все дребни досадници.., като техниката е бавна проводка близо до дъното..
И, въпреки, че имам слука и с шарани и каракуди уставно глътнали силиконя, както казах това обикновено се случва в пролетния период и е рядкост... В този смисъл, целенасочено търсене на мирни риби с изкуствени примамки е... глупост..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека