Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Захранка на река
Модератор: Paublo_Eskobar
Захранка на река
Колеги, аз предимно ловя на река и съм начинаещ
и когато хвърля захранка, течението я отвежда. Искам да питам какво да направя, така че течението да не отвежда захранката.




Re: Захранка на река
Много общ въпрос.Кажи какъв риболов практикуваш и ще получиш по точен отговор. 

-
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 204
- Регистриран на: Нед Апр 18, 2010 10:41 am
Re: Захранка на река
е то това е идеята да стане хранителна пътека рибата винаги идва срещу течението и ще намери и стръвта
можеш да си отежниш храната с глина или мозайка може и да я преувлажниш за да стигне по бързо до дъното
можеш да си отежниш храната с глина или мозайка може и да я преувлажниш за да стигне по бързо до дъното
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Мнения: 512
- Регистриран на: Нед Окт 09, 2011 8:25 am
- Местоположение: Ловеч
- Обратна връзка:
Re: Захранка на река
Примеси захранката за река с глина, най-общо казано.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- antivik
- кандидат преподавател
- Мнения: 3454
- Регистриран на: Нед Сеп 12, 2010 10:01 am
- Местоположение: Кърджали
Re: Захранка на река
Размиването и отнасянето все ще си го има, това си е река и тече, но си прави плътна, лепкава захранка /ръгай вътре по лепливи компоненти, гина, брашно, лепила разни..../ и си предвиждай малко аралък, захранвай малко по нагоре та течението да ти нанесе петното където искаш.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Re: Захранка на река
Ясно, благодаря за съветите 

- Венелин Радушев
- разбира нещата
- Мнения: 1026
- Регистриран на: Пон Юни 09, 2008 6:37 pm
- Местоположение: Силистра
Re: Захранка на река
Зависи си от силата на течението, дълбочината, наклона и релефа на дъното. Има много техники с които да задържиш храната си на желаното място и коя или кои (да комбинираш) е най-подходящо да приложиш се налучква с проба, а слез време и усет, вследствие на опита. Най общо можеш да ползваш по-лепкава) и тежка храна, да добавиш глина (по рехава и лека или напротив), пясък, бентонит (много лепкава глина, внимателно с нея) и дори ситна мозайка. Можеш също да направиш храната още по лепкава с добавяне на меласа, колант и други добавки. Също с внимателно измерване на дълбочината и релефа на дъното можеш да намериш ямки и прагове в които да задържиш компактно петно от храна, на течение, на което иначе би било невъзможно.
Успех!
Успех!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."