Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Шаран по това време
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Шаран по това време
Здр колеги знаетели каде мога да ида да лова шаран някаде около Пловдив няма значение дали е платен . Благодаря предварително 

-
- и господ не е толокова добър
На Марица.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
преди Кричим има садки платен спортен риболов !
Марица както каза sneqk !
и навсякаде другаде може да ловиш !
но да си хванеш най сигурно е в халите
))
Марица както каза sneqk !
и навсякаде другаде може да ловиш !
но да си хванеш най сигурно е в халите

-
- сериозен играч
Доколкото ми е извесно в реките за разлика от язовири и баластриери шарана е по активен,там просто течението го кара да се движи,а движи ли се той се храни.В страни като Франция,Португалият,Испания та даже и в Англия ловят шаран целенасочено по всяко време на годината на водоеми като Касиен,Ориент, река Ебро това си е направо як бизнес.За разлика от тях температурите през зимата при нас са доста по-ниски което естествено намалява шанса да се похвалим с трофейни шарани до кота минимум.В отговор на колегата каде да лови по това време бих го посаветвал да направи един излет на яз.Овчарица там би имал най-голям шанс ,макар че на 100% е единственно в магазина 

- man1966
- ще става разбирач
Реката я пробвах днеска/Марица/-шарани ниентеyzyna написа:Доколкото ми е извесно в реките за разлика от язовири и баластриери шарана е по активен,там просто течението го кара да се движи,а движи ли се той се храни.В страни като Франция,Португалият,Испания та даже и в Англия ловят шаран целенасочено по всяко време на годината на водоеми като Касиен,Ориент, река Ебро това си е направо як бизнес.За разлика от тях температурите през зимата при нас са доста по-ниски което естествено намалява шанса да се похвалим с трофейни шарани до кота минимум.В отговор на колегата каде да лови по това време бих го посаветвал да направи един излет на яз.Овчарица там би имал най-голям шанс ,макар че на 100% е единственно в магазина

Инак отивам в магазина...

Я елате рибенца при батко...
-
- сериозен играч
Утре и аз ще направя една Овчарица да видя дали се е променило положението от преди няколко дни
.В сряда на 20.02 бях но....... слабо само каракуда и платика а и 4-ри бяли на силиконка но дребни.Мисля да се васползвам от хубавото време ,а и дано този пат шараните бадат по-активни.

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
дано следващото ти писане е в успешниyzyna написа:Утре и аз ще направя една Овчарица да видя дали се е променило положението от преди няколко дни.В сряда на 20.02 бях но....... слабо само каракуда и платика а и 4-ри бяли на силиконка но дребни.Мисля да се васползвам от хубавото време ,а и дано този пат шараните бадат по-активни.

очакваме подробен репортаж .....
-
- новобранец
НА 21и22 .02 бях на Овчарица имах 4 удара единия много здрав .Хванах 2 шарана 2.1 и 3.2кг на пружина със косъм .Стръв смляна варена царевица а косамът царевица с аромат на мида.Ще имате по голям успех ако разпъвате въдиците с лодка с дистанционно от пожарната към отсрещния бряг където са хамбарите на дистанция 30-40 м от брега.Кълването тези дни беше задоволително.Ако много сте загорели за ШАРАН Овчарица е мястото но препоръчително е да имате лодка с дистанционно и да търсите рибата или около садките или до другия бряг до хамбарите.Желая ви успех.

Начин да избягаш от жената с четири букви ? Отг. РИБА
-
- сериозен играч
Моят подход през този излет беше следния:пристигане-19.10h.Мъкнене на 50кг.багаж до края на стената уфффффффф ще взема да отслабна с този риболов че ще станем зарезил
.С идването констатираме че пуши само единият комин,незнам това дали е от голямо значение но са ми казвали че когато пушат и двата, водата в по топла но както и да е няма да се връщаме сега заради един комин в Пазарджик я.Захранвам с ракета на дистанция от около 50-метра с кисната царевица.Монтажите които ползвам са:инлаин олово 80-грама с противооплитащ шлаух куки G - Carp Super Hook монтаж на косъм ,за стръв нанизах по 5-зарна царевица с аромат на ванилия,и като се започна едно чакане все едно бях хварлил на асвалта
.По едно време не издаржах и си направих фидера забърках малко храна и започнах да дранкам каракудки раййй
.направих и една данна с две куки ,нарязах караконджула който улових по рано на фидерчето на филий закачих по едно парче и зачаках хишника
.Равносметката на сутринта:шаран ще го оставим за другия пат
,каракуда mix с платика около 6-кг и за капак една бяла риба около 800гр. на око ми това е от мен поне засега.
П.С. Ще прикача няколко снимки с не дотам добро качество.

П.С. Ще прикача няколко снимки с не дотам добро качество.
- Прикачени файлове
-
- не се вийда както трябва но.......
- P1010276.JPG (85.68 KiB) Преглеждано 1359 пъти