Шаран по това време

Модератор: sapuna

Аватар
Joro_vr
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Joro_vr »

Миналата седмица на река"Огоста"на село Хайредин(моста)хванаха 0.500 шаранче темперетурата беше около -3,-4 градуса.
vancho1912
новобранец
новобранец

Re: Шаран по това време

Мнение от vancho1912 »

Здр колеги знаетели каде мога да ида да лова шаран някаде около Пловдив няма значение дали е платен . Благодаря предварително :)
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

На Марица.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

преди Кричим има садки платен спортен риболов !
Марица както каза sneqk !
и навсякаде другаде може да ловиш !
но да си хванеш най сигурно е в халите :)))
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Доколкото ми е извесно в реките за разлика от язовири и баластриери шарана е по активен,там просто течението го кара да се движи,а движи ли се той се храни.В страни като Франция,Португалият,Испания та даже и в Англия ловят шаран целенасочено по всяко време на годината на водоеми като Касиен,Ориент, река Ебро това си е направо як бизнес.За разлика от тях температурите през зимата при нас са доста по-ниски което естествено намалява шанса да се похвалим с трофейни шарани до кота минимум.В отговор на колегата каде да лови по това време бих го посаветвал да направи един излет на яз.Овчарица там би имал най-голям шанс ,макар че на 100% е единственно в магазина :D
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

yzyna написа:Доколкото ми е извесно в реките за разлика от язовири и баластриери шарана е по активен,там просто течението го кара да се движи,а движи ли се той се храни.В страни като Франция,Португалият,Испания та даже и в Англия ловят шаран целенасочено по всяко време на годината на водоеми като Касиен,Ориент, река Ебро това си е направо як бизнес.За разлика от тях температурите през зимата при нас са доста по-ниски което естествено намалява шанса да се похвалим с трофейни шарани до кота минимум.В отговор на колегата каде да лови по това време бих го посаветвал да направи един излет на яз.Овчарица там би имал най-голям шанс ,макар че на 100% е единственно в магазина :D
Реката я пробвах днеска/Марица/-шарани ниенте :finga: -утре ще видя дали и на язовир е същото-дано да пусна снимки....
Инак отивам в магазина... :lol:
Я елате рибенца при батко...
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Утре и аз ще направя една Овчарица да видя дали се е променило положението от преди няколко дни :D .В сряда на 20.02 бях но....... слабо само каракуда и платика а и 4-ри бяли на силиконка но дребни.Мисля да се васползвам от хубавото време ,а и дано този пат шараните бадат по-активни.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

yzyna написа:Утре и аз ще направя една Овчарица да видя дали се е променило положението от преди няколко дни :D .В сряда на 20.02 бях но....... слабо само каракуда и платика а и 4-ри бяли на силиконка но дребни.Мисля да се васползвам от хубавото време ,а и дано този пат шараните бадат по-активни.
дано следващото ти писане е в успешни :)))
очакваме подробен репортаж .....
mecholin_
новобранец
новобранец

Мнение от mecholin_ »

НА 21и22 .02 бях на Овчарица имах 4 удара единия много здрав .Хванах 2 шарана 2.1 и 3.2кг на пружина със косъм .Стръв смляна варена царевица а косамът царевица с аромат на мида.Ще имате по голям успех ако разпъвате въдиците с лодка с дистанционно от пожарната към отсрещния бряг където са хамбарите на дистанция 30-40 м от брега.Кълването тези дни беше задоволително.Ако много сте загорели за ШАРАН Овчарица е мястото но препоръчително е да имате лодка с дистанционно и да търсите рибата или около садките или до другия бряг до хамбарите.Желая ви успех. :D :D :D :D
Начин да избягаш от жената с четири букви ? Отг. РИБА
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Моят подход през този излет беше следния:пристигане-19.10h.Мъкнене на 50кг.багаж до края на стената уфффффффф ще взема да отслабна с този риболов че ще станем зарезил :D .С идването констатираме че пуши само единият комин,незнам това дали е от голямо значение но са ми казвали че когато пушат и двата, водата в по топла но както и да е няма да се връщаме сега заради един комин в Пазарджик я.Захранвам с ракета на дистанция от около 50-метра с кисната царевица.Монтажите които ползвам са:инлаин олово 80-грама с противооплитащ шлаух куки G - Carp Super Hook монтаж на косъм ,за стръв нанизах по 5-зарна царевица с аромат на ванилия,и като се започна едно чакане все едно бях хварлил на асвалта :P .По едно време не издаржах и си направих фидера забърках малко храна и започнах да дранкам каракудки раййй :oops: .направих и една данна с две куки ,нарязах караконджула който улових по рано на фидерчето на филий закачих по едно парче и зачаках хишника :evil: :evil: .Равносметката на сутринта:шаран ще го оставим за другия пат :D ,каракуда mix с платика около 6-кг и за капак една бяла риба около 800гр. на око ми това е от мен поне засега. :finga:

П.С. Ще прикача няколко снимки с не дотам добро качество.
бялата
бялата
P1010275.JPG (127.9 KiB) Преглеждано 1359 пъти
Прикачени файлове
не се вийда както трябва но.......
не се вийда както трябва но.......
P1010276.JPG (85.68 KiB) Преглеждано 1359 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”