Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Качествено влакно за големи рибоци
Модератор: bobopeli
Качествено влакно за големи рибоци
Колеги от една година взех да посещавам редовно един много див язовир но от съображения няма да кажа кой е.И винаги след разпъването на въдиците има удари и влизам с лодката и я виждам че рибата е над 7-8 кила обаче заплетена.За пример миналата седмица направих един излет за 4 дена в който имах над 10 удара на сериозни риби,но нивото на водата се е вдигнало и водата стига до гората и от което съответно рибата веднага забива в драките.И явно не съм уцелил влакно за тези риби защото от най малкото триене рибата се откача и заминава.И има доста миди в този язовир и като вадя да презареждам някои от месините са направо като срязани.Та молбата ми е да ми препоръчате някое качествено влакно може и плетеняк да е но само да е качествено и да издържа до някаква степен и на миди.Цената не е от голямо значение но искам да е КАЧЕСТВЕНО мислех си за някакъв плетен от сорта 0.40 да издържа до към 25-30 кила.И какво ви е мнението за флоурокарбона??
-
- новобранец
Re: Качествено влакно за големи рибоци
за мидите може да използваш шок лидер 

Рибарите се виждат един друг отдалеч
Мислех го този вариант но шок лидер за основно влакно става ли 

-
- новобранец
той се връзва към основното
Рибарите се виждат един друг отдалеч
Проблема е че на язовира на който ловя не ми трябва далечна дестинация.Хвърлям на не повече от 10на метра.И затова ще има ли проблем ако оставя шок лидера за основно??
- hshopov
- разбира нещата
Има конусовидни влакна за морски риболов от 0.30 до 0.58 да речем и можеш да ги използваш спокойно,но един 15 метров шок лидер би обезсмислил горното и мисля,че ще свърши същата работа
! Лично аз бих заложил на дебел монофил,а не на плетен шок!

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- antivik
- кандидат преподавател
Как да ти даде акъл човек, като не знае водоема и рибоците у него....ако са много наплашени търси здрав, як монофил, ако не са много капризни може и с як брейд, в зависимост от дъното може за повод да ползваш и лидкор, може ... може много неща са възможни.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Какви са тея съображения? Винаги са ми били чудни рибарите не си казват местата не си казват стръвта не си казват захранката. От какво се криете бе? Някой ще ви вземе рибата ли? Има един лаф... Моята риба никой друг не може да ми я хване.
и все пак всичко над 040 е идеално за целта
и все пак всичко над 040 е идеално за целта
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Shimano Technium Invisitec
Fox Soft Steel Mono
Korda Adrena-Line
За повод - Sufix
Fox Soft Steel Mono
Korda Adrena-Line
За повод - Sufix
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.kryston.com/products-redone/snyde/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Специално до колегата demon777 не казвам кой е язовира защото е от малкото останали държавни язовири на който все още рибата върви качествено както малката така и голямата.А до всички останали благодаря колеги!!!!
- jivko81
- научил се да хвърля
вземи си това и си решаваш всички проблеми Korda Adrena-Line 0.35 диаметър и ти си човека и много добре правиш че не казваш язовира щото и бракониерите следят форума