Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
стъни-варна
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от стъни-варна »

Ходи да ловиш на Елешница или само си го разглеждал и ако има някои колега ако е ходил на риболов този сезон да сподели мнение защото смятам другата седмица да отида за 2 дена там ако има смисъл ? :fishing1:[/quote]
Ходих на дебелец и минах да видя кво става на Елешница.Имаше трима колеги от 8 до 14 часа капо и за тримата, даже не бяха си разпънали живарниците.Съжелявам, че не снимах язовира, за да видите в каква плюнка се е превърнал, а беше ........ еееееее спомени.
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Здравейте,

Имате ли информация за състоянието на язовир Засмяно. Язовира има ли концесионер? По това време на годината има много водна леща, което затруднява риболова, но и мрежарите. Освен таранка дали ще има друга риба?
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

Като ходих преди месец го източваха! Спирателния кран беше отворен на макс! Може вече да няма вода в язовира...
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Nikolay ( Dobrich ) написа:Като ходих преди месец го източваха! Спирателния кран беше отворен на макс! Може вече да няма вода в язовира...
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Няма да се учудя ако целта е да се напълне язовир Ботево, след като ремонтираха стената му. Дано контролните органи да реагират на сигнал за принудително източване на язовир Засмяно.
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

mizov написа:Няма да се учудя ако целта е да се напълне язовир Ботево, след като ремонтираха стената му. Дано контролните органи да реагират на сигнал за принудително източване на язовир Засмяно.
До колкото знам, принудителното източване е планирано и целта е да се затрие язовира. Преливника на язовира е в окаяно състояние и това го прави потенциално опасен. И понеже няма пари за ремонт на съоръжението, по евтино е да се източи и да няма язовир.
А пък може информацията ми да е не вярна и в момента да пиша пълни глупости.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
KOllety
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от KOllety »

rado25 написа:
mizov написа:Няма да се учудя ако целта е да се напълне язовир Ботево, след като ремонтираха стената му. Дано контролните органи да реагират на сигнал за принудително източване на язовир Засмяно.
До колкото знам, принудителното източване е планирано и целта е да се затрие язовира. Преливника на язовира е в окаяно състояние и това го прави потенциално опасен. И понеже няма пари за ремонт на съоръжението, по евтино е да се източи и да няма язовир.
А пък може информацията ми да е не вярна и в момента да пиша пълни глупости.
Нещо такова и аз чух от преди около 2 месеца . На развъдниците ходих и там ми казаха че ще го източват и туто-финито .
mizov
новобранец
новобранец

Мнение от mizov »

Основната причина за отвореният кран на язовир Засмяно е опасенията, че може да потдаде преливника като на язовир Ботево - понеже се очакват много валежи. Но като втора причина може да се смята и желанието бързо да се напълни язовир Ботево. До края на седмицата ще бъде потърсена отговорност от кметския наместник на с. Засмяно, за да докаже основателно ли е изпускането на язовира.
Аватар
jibira
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от jibira »

Днес на язовира в с.Здравец едно голямо нищо. Пълно е с дребни каракуди и гъста растителност :) Рибенцата са в порядъка на 5-10 см. Тишина също нямаше...в ранни зори под пийнали другари продължаваха моабета в беседката..Не си заслужава, иначе е близичко
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
mitko_64
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_64 »

Днес на пода пълно капо. Според мен, ако не пуснат малко риба си е загуба на време ,а и пари.
stofih
новобранец
новобранец

Мнение от stofih »

В неделя на Доброплодно към 10кг. Таранка и 1 шаранче към1,5кг.Ако някои смята да ходи на яз. Караманите ,вече е частен и е забранен..
gevshekov
новобранец
новобранец

Мнение от gevshekov »

Ходих на разузнаване в района на Николаевка не е разрешен и е пълен с някакви тапи а на Левски таксата е 40лв разрешено е да се лови от 6 до 20 часа корабчета и лодки не се разрешавати може да се вземе една риба до 5кг.И както може да се очаква няма никой даже и в неделя.Има едно блато преди Калиманци посока Варна и на него не дават да се лови.
Аватар
kami.59
новобранец
новобранец

Мнение от kami.59 »

колеги посока Варна наистена е блато.Не си губете време.Изгрев Варна
Невероятно, но факт хванах я с ръце!
bedini1973
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bedini1973 »

Здравейте колеги!За язовир Доброплодно откъде се минава,че аз ония ден бях в него район със служебната кола,питах хора от селото и те ме упътиха,но така и нестигнах до язовира,защото стигнах до една малка рекичка......около може би метър широка и ме беше страх да не закъсам,а и както казах вече бях със служебната кола и щеше да има едни разправии после......Мисълта ми е-това ли е пътя за язовира,минава ли се през тая рекичка или съм объркал пътя нещо
Благодаря ви предварително за информацията!
tihomir_mitev
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir_mitev »

Преминаваш рекичката и малко след това е язовира.

Някой с информация за язовира на Лиси Връх?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”