Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Помощ за лодка и двигател
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Помощ за лодка и двигател
Здравейте колеги, смятам да закупя ето тази лодка http://www.zanderbg.com/bd320.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; BD330 модела , но не смятам да хвърлям още толкова пари за бензинов двигател та мисълта ми е какъв електрически ми трябва и какъв акумулатор ( да кажем че се използва на макс скорост мотора ) за да съм презастрахован че няма да остана да греба някъде из нашите язовири 
Благодаря на всички.

Благодаря на всички.
Re: Помощ за лодка и двигател
Колега,ако ще взимаш такава лодка помисли за бензинов мотор.Електричката може да е допълнение,но не и основен.Парите няма да ги хвърлиш,защото това е капиталовложение от което ще останеш доволен.Една бензинова шестица би ти свършила работа.При закупуване на лодка и мотор ще получиш по голяма отстъпка.Успех!
От гребането няма кой да те спаси
! Аз съм с бензиново моторче с вграден резервоар и винаги си нося и туба с бензин за да не греба. В твоя случай, ако е акумулатор, то колкото повече - толкова повече. Обаче акумулаторите си тежат...
Какво искаш да правиш с лодката - да се возиш, да теглиш скиор, да ловиш закотвен или да обикаляш язовирите на тролинг? От това се определя какъв мотор и акумулатор ти трябват!
Пример 1000W мотор, 75Аh акумулатор, теоретично на максимална скорост около 1 час работа.

Какво искаш да правиш с лодката - да се возиш, да теглиш скиор, да ловиш закотвен или да обикаляш язовирите на тролинг? От това се определя какъв мотор и акумулатор ти трябват!
Пример 1000W мотор, 75Аh акумулатор, теоретично на максимална скорост около 1 час работа.
Трябва ми да бродя из гьоловете и да тролвам/да се закотвям , но като го пресметнах то излиза 500 лв по евтино отколкото с бензинов така че май май ще е бензинов 

и другото което искам да попитам понеже съм доста невеж в тематиката , трябва ли задължително да я тегля с колесник след като я надуя 1вият път или мога да си я спадам и сгъвам всеки път когато ходя и се прибирам от големите локви ?
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз не бих си взел колесар за такава лодка - идеята й е да я сгъваш и прибираш. Ако ще се взима колесар, по-добре РИБ или изцяло твърда лодка.
Mollier написа:Трябва ми да бродя из гьоловете и да тролвам/да се закотвям , но като го пресметнах то излиза 500 лв по евтино отколкото с бензинов така че май май ще е бензинов
Нямам опит с надуваели лодки, но според мен едно двигателче 4-6 к.с. ще ти върши работа за тролене и местене от точка А до точка В. Аз бих взел по-леко двигателче, за да не го хамалувам много. На ямаха 4к.с. са по лекички доколкото си спомням,а на сузуки 4 и 6 к.с. е един и същ двигател. Пак да кажа това е за тролинг и леки разходки. Иначе 14 к.с. както е по спецификации и джиткаш

-
- вече хвърля и на тежко
Резултата от мача май вече е ясен - вземай бензинов, колега Mollier, че само с електричка гребането е в кърпа вързано ... и обикновено се случва като вали най-силния дъжд или като идеш на другия край на язовира
А тия 500 лв ще ги изхарчиш за нов акумулатор след 3-4 години. Бензиновия мотр ако си го поддържаш ще кара над 10 години, а тия малките дето се цитират харчат нищо. Аз лично бих се спрял на 10 кончета, че с него такава лодка глисира с двама човека, но ако не ти трябва висока скорост вземай 4-6 коня и забравяй за електриката, че тока и водата не се понасят много 

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!