Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Широка Поляна ????
Модератор: sapuna
- borislav58
- сериозен играч
Re: яз. Широка Поляна ????

Язък за любимото ми място.Зияносаха хайвера на рибите.
Тошее там където ловех може спокойно да пасът кравите

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Ужас! От кога е такова положението на Широка поляна колега?
Здравейте колеги.Някой има ли прясно инфо от тези дни,къде на какво кълве? Поздрави
- borislav58
- сериозен играч
Тази година там няма да се лови риба е поне аз де.Трябва да с е ходи по островчетата.
Не можа и рибата да си хвърли хайвера.
Не можа и рибата да си хвърли хайвера.
Всичко заебавам и за риба заминавам!
-
- новобранец
За съжаление и на Голям и Малък Беглик е същото - изпусната е много вода и продължават да ги източват...
Някой знае ли какво е положението на Доспат?
Като ниво на водата имам предвид.
Някой знае ли какво е положението на Доспат?
Като ниво на водата имам предвид.
Здравейте колеги.За краткия ми престой на този красив язовир,който бе от събота около обяд до неделя следобяд имаше някакъв риболов.Риболова бе на фидер на около 25 м.Излизаха в зависимост от стръвта (бял/торен) червеноперки или кустурчета.Нивото за този период падна с около 30 см.Поздрави и успех.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
На Доспат положението е същото - надолу е с поне 3 метра (по вертикала става дума). Ето снимка на Широка поляна на връщане в неделя:
- Прикачени файлове
-
- IMG_20150802_143753.jpg (1.24 MiB) Преглеждано 2085 пъти
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
Изкарах мойта седмица на язовира. Водата е 3.5 м.надолу във вертикал,и за седмица падна с още 30 см..На мач на жито излизаха хубави бабушки.На дребна блесна удрят хубави костури сутрин и вечер.Дънарките не ги извадих понеже трябваше да тичам 35 м за да стигна до тях.
- hshopov
- разбира нещата
И продължава да пада...
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Здравейте, Колеги! Инфо от вчера 17.08.2015г. Язовира е 4+ метра надолу във вертикала. Обособили са се множество малки гьолчета. Рибата е яко стресирана и доста трудна. Излизат епизодични бабушки, костури и кленчета.
Водоема е прекрасен за ПОЧИВКА!
П.С. Нека опазим гората чиста! Моля събирайте си отпадъците и ги изхвърляйте на обособените за това места. Брега се е изтеглил навътре всички си хвърлят боклуците по брега, и когато есента напълнят язовира всичко това ще се окаже във водата. Не ми се мисли каква жалка гледка ще е!
Водоема е прекрасен за ПОЧИВКА!
П.С. Нека опазим гората чиста! Моля събирайте си отпадъците и ги изхвърляйте на обособените за това места. Брега се е изтеглил навътре всички си хвърлят боклуците по брега, и когато есента напълнят язовира всичко това ще се окаже във водата. Не ми се мисли каква жалка гледка ще е!

колеги малко инфо.....смятам да се кача за седмица от утре.има ли изобщо някакъв риболов и на какво кълве.благодаря предварително 

Риболова е изключително слаб и на четирите язовира: Доспат, Широка поляна, Голям и Малък Беглик. Язовирите са драстично паднали, като рибата в яз. Широка поляна ще е най засегната поради естеството на язовира а имено, че е сравнително по плитък от останалите и по разлят. Рибата се групирала по дълбоките места и не е толкова активна. И всичко това заради някакви далавери! Всички язовири са пуснати защото всички ВЕЦ под язовирите работят на пълна пара ..... Чудя се кой на къде и за колко изнася тоз ток .... за сметка на почиващите и най вече на рибните ни "богатства"

Изобщо не ходете на ШП - там просто няма вода в момента. В момента съм в района...
ВЕИ работят с пълна пара защото произведената от тях енергия НЕК я изкупува веднага и то на преференциални цени, които ние плащаме от джоба си. А собствениците на ВЕИ-та не са случайни хора, щом дори и през лятото източват масово язовирите в цяла България за да им върви бизнеса.