Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Риболова около Русе
Ето това искам да виждам по често във форума. Браво на колегите.
Браво ,колега. 

Браво - великолепен репортаж. Не съм ходил никога на този язовир, но там където сте застанали има вид на красиво място. Ще споделиш ли какви дълбочини има този язовир и дълбочината, на която вие сте ловели - предполагам сте хванали дълбоко място.

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте!За да се отиде на тези места се завива на дясно веднага след излизането от Разград в посока Варна .Влизате в с.Пороище и взимате първата пресечка в ляво.Продължавате по пътя и стигате в с.Студенец,преминавате през него или по-точно през част от него и продължавате без да завивате никъде.Просто карате към Лозница.Като излезете от Студенец и горе на възвишението от ляво ще видите големия ръкав на язовира.Преминавате по едно малко мостче и може веднага да свиете във ляво и да слезете на ръкава.Аз предпочитам да продължа още малко напред и щом се появи пред мен Лозница веднага свивам в ляво покрай един горски пояс.Карам покрай него,пътя е сравнително хубав макар и черен път.Постоянно минават селскостопански машини и е отъпкан добре.На края на пояса пак в ляво и слизате на язовира.Има едно разклонение на ляво и на дясно,а по средата трафопост,явно е имало помпена станция,завивате надясно и пътя ви води покрай самия язовир,там са сенчестите места на язовира.За дълбочината не мога да кажа,но е сравнително плитко като гледам как лежи найлона след като изпъна линията на фидера.Лових с фидер и кошничка 35-40 гр.И докъдето замятах мисля че няма повече от 2-3 м.Не знам как са дълбочините на отрещния бряг защото не съм ловил там поради липса на дървета и сянка.Места почти нямаше ,аз си имам едно любимо понеже е с много хубава полянка,място за палатка между две дървета и бреговата ивица позволява да се настанят за риболов 3-4 човека,но за съжаление беше заето.Слязох доста надолу в посока стената и си намерих едно местенце за двама човека.Местата са сенчести и прохладни,само едно не ми харесва на този язовир че няма нито едно изворче за питейна вода или поне аз не знам за такова.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80149" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е излета ми от 2013 г.Миналата не ходих защото беше дъждовна годината и не ми се рискуваше,завали ли и от там почти няма излизане.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=80149" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Това е излета ми от 2013 г.Миналата не ходих защото беше дъждовна годината и не ми се рискуваше,завали ли и от там почти няма излизане.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Има изворна чешма / поне до миналата година/ и то със студена вода. Тръгваш в посока от помпената станция / на ляво/ към опашката на язовира пада се някде по средата на пътя, абе ще я видиш / пътя минава покрай нея/ или ако попиташ някой местен рибар ще ти я покаже.djokoriboloveca написа:само едно не ми харесва на този язовир че няма нито едно изворче за питейна вода или поне аз не знам за такова..
Браво djokoriboloveca. Мнение за пример.
За съжаление все по-малко се споделя в тази тема, и като видя снимки са ми като мехлем за душата. В отговор на твоите и с цел да провокирам поне някой от ходещите за риба да споделят някой излет ще прикача тези снимки (рибите са уловени на Дунава в два излета от по един ден). Някой ако го интересува нещо да пише.
За съжаление все по-малко се споделя в тази тема, и като видя снимки са ми като мехлем за душата. В отговор на твоите и с цел да провокирам поне някой от ходещите за риба да споделят някой излет ще прикача тези снимки (рибите са уловени на Дунава в два излета от по един ден). Някой ако го интересува нещо да пише.
- Прикачени файлове
-
- 20150711_205300(1).jpg (69.68 KiB) Преглеждано 1350 пъти
-
- 20150711_170228(1).jpg (361.32 KiB) Преглеждано 1350 пъти
-
- 20150711_144300.jpg (194.95 KiB) Преглеждано 1350 пъти
-
- 20150628_180711.jpg (212.33 KiB) Преглеждано 1350 пъти
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Прав си колега,сега се сетих къде е,много пъти съм се питал защо пътя се катери нагоре по нивата,а не продължава покрай брега.Ако за там става въпрос.stenli написа:Има изворна чешма / поне до миналата година/ и то със студена вода. Тръгваш в посока от помпената станция / на ляво/ към опашката на язовира пада се някде по средата на пътя, абе ще я видиш / пътя минава покрай нея/ или ако попиташ някой местен рибар ще ти я покаже.djokoriboloveca написа:само едно не ми харесва на този язовир че няма нито едно изворче за питейна вода или поне аз не знам за такова..
Да за същото място става въпрос, пътя тръгва малко нагоре и е под наклон, но не е опасно да се мине с кола, а ако лагеруваш на близо може и пеша да се отиде за 5-10мин.
Последно промяна от stenli на Пон Юли 20, 2015 3:06 pm, променено общо 1 път.
Предполагам, че риболовът се е провел на някой остров, но ако не е тайна би ли сподлил на каква стръв удариха шарана и амура. Благодаря ти предварително.kutinchev написа: Някой ако го интересува нещо да пише.
Да. Стръв - царевица с аромат на мед. По две зърна на кука без повдигачи.
Благодаря, мисля тия дни да понаобиколя някой стари места около Ряхово, но досега винаги съм хващал шаран само на кюспе и малай. пробвал съм и на царевица, но съм нямал удар, явно трябва и да се позахрани с царевица.kutinchev написа:Да. Стръв - царевица с аромат на мед. По две зърна на кука без повдигачи.
Ще ти кажа аз как захранвам. Двуразово. Сутринта с пристигането около 10кг царевица, и после на обяд още 10-15 кг. нахвърлям. И това е.
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ейй...най-накрая ги показа тия две рибиkutinchev написа:Ще ти кажа аз как захранвам. Двуразово. Сутринта с пристигането около 10кг царевица, и после на обяд още 10-15 кг. нахвърлям. И това е.

с две думи- който рани,ке фани
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
raev, тъпо е, че никой нищо не показва вече.
Всеки седи отваря си, чете си и това е. Снифи се само инфо за места.
Джоко разчупи темата със снимки, и инфо. Ето това е смисъла.
Всеки седи отваря си, чете си и това е. Снифи се само инфо за места.
Джоко разчупи темата със снимки, и инфо. Ето това е смисъла.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
Нали за това е създаден форума,да четем,да видим,да споделим опит и инфо.Много ме дразни когато някой напише че няма да сподели риболовното си място защото видите ли брокониерите само това чакали.Те бракониерите ако чакаха да разберат от форума къде е рибата,гладни да са умрели до сега.Има и друго,няма да си издам моето място например,и аз питам ,а нотариален акт да имаш за мястото? Не съм от най-активните рибари в момента,заверявам си годишен билет но я отида един -два пъти я не.Ангажиран съм с друг голям проблем,но понякога усещам че ще "изпуша" и един излет ми идва като отдушник.kutinchev написа: Джоко разчупи темата със снимки, и инфо. Ето това е смисъла.
Наслука на всички.