Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Модератор: sapuna
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Колеги няма речна риба в България, която да не се яде. Морските са друго нещо. Самото тяло на слънчака е доста сплескано и тънко, така че ако се препържи става точно като чипс, а не като цаца. Дали е вкусен или не оставям на вас да прецените сами, но при всички случаи е неприятен за чистене и то не заради люспите, а заради бодлите.
Аз лично мисля че може да се употреби един слънчак по-добре забоден на кука от по-големия размер, отколкото да го пържиш за ядене.
Аз лично мисля че може да се употреби един слънчак по-добре забоден на кука от по-големия размер, отколкото да го пържиш за ядене.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3218
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
sergq написа:Колеги няма речна риба в България, която да не се яде. Морските са друго нещо.
Коя морска риба не се яде
Аз там съм пораснал...
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Морската кучка, единия вид черно попче /колкото и да го пържиш седи лигаво/, морските игли...
Отделно от топлите морето в Средиземноморието навлизат вече видове, които не се консумират.
Отделно от топлите морето в Средиземноморието навлизат вече видове, които не се консумират.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 229
- Регистриран на: Вто Юли 22, 2014 12:05 pm
- Местоположение: Бургас
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Казват, че е горчива, аз с охота ям само чернокопа, лефера...калканче ако има Зависи колко си гладен, имаше един дядка в мелачката цели на кайма и кифтета, ... леко горчели ама му били вкусни, страшни са... Важно е да ги мешаш обаче с едри червеноперки ! Един слънчак, една червенопера..и така..
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Златев,не мешай кучките с попчетата,сеедно да да смеся галята с тях,пък чучурините имат свои почитатели...
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Не ги е смесил,просто ги е наредил една след друга рибите,starcho написа:Златев,не мешай кучките с попчетата,сеедно да да смеся галята с тях,пък чучурините имат свои почитатели...
и май говори за Татаркаята.
Ама тя си е вкусна.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Starcho, както каза и КИРО, не съм ги смесвал, наредих ги една след друга просто.
Не знам дали е "татаркая", в "Рибите в България" е написано "черно попче", мисля. Колкото и да я пържиш - все седи сурова!
Галята си е деликатесна рибка, за мен лично. Едрата лапина също посещава сгорещеното олио. Пробвал съм я и печена, не е лоша, но трябва да е по-едричка, защото е доста костелива.
Не знам дали е "татаркая", в "Рибите в България" е написано "черно попче", мисля. Колкото и да я пържиш - все седи сурова!
Галята си е деликатесна рибка, за мен лично. Едрата лапина също посещава сгорещеното олио. Пробвал съм я и печена, не е лоша, но трябва да е по-едричка, защото е доста костелива.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- stanevJR
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 229
- Регистриран на: Вто Юли 22, 2014 12:05 pm
- Местоположение: Бургас
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Лапините са прелестни, с едри слънчаци съм си правил на фурна със зеленце... Вкусотия дори скоро ще ходя пак да си хващаммммммм.
"Над нещата."
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=135&t=89200" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Поначало като общо каята се пържи малко,нека да си остане нещо като сварено.Златев написа:........Не знам дали е "татаркая", в "Рибите в България" е написано "черно попче", мисля. Колкото и да я пържиш - все седи сурова!
Едната тънкост е че пърженето трябва да е в олио и свинска мас 50/50.
Другата тънкост,овалва се в царевично брашно рибата,престоява поне 10 - 15 мин,
и тогава я мяташ в тигана.
Има и трета тънкост - консумира се на другия ден,
студена - ама не вярвам някой от вас да го направи.
Тогава обаче,изпържете малко лук и чесън накрая в останалото олио,
залейте рибата,сложете капака отгоре,и утре на масата.
Дребното попче обаче - трябва мааалко да го припържеш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Отчитам грешката си ама да питам след като китайците употребяват морското конче и игла за лекарство ние толкова ли сме прости че не сме му намерили колая?
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
КИРО, съгласен съм със забележките. Свинската мас поддържа по-висока температура на пържене, отвън бързо се запечатва рибата, а отвътре се задушава.
Факт е, че на следващия ден рибата е по-вкусна, не само пържената!
Факт е, че на следващия ден рибата е по-вкусна, не само пържената!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: ЯДЕ ЛИ СЕ ТАЗИ РИБА
Аз слънчак по-голям от 6-7 санта не съм виждал. Макар, че тука на един водоем бъка от слънчак. Не знам за каква риба точно говорите.