С фидер на реката

Модератор: Paublo_Eskobar

maverini
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С фидер на реката

Мнение от maverini »

Купуваш си ''бързи връзки''на Кралузо са подходящи и са точно за ФР може и такива за карпов риболов,и махаш всякакви възли вирбелчета и тн.Монтажа работи безупречно.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Размерите не ги гледай.

Изображение
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Мерси за съветите. В крайна сметка си направих възможно най-простия монтаж, който в същото време се оказа супер успешен. Аз и един колега ловихме, а други 15 около нас само гледаха :fishing8:
Una
новобранец
новобранец

Мнение от Una »

Най-хубав, според мен.

Изображение
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

chirusa_bg написа:Размерите не ги гледай.

Изображение
Toз монтаж работи на 100%, проверен е и от мене и досега съм нямал проблеми. Куката я слагам на 0.10 поне 60 см повод...
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Има толкова нови монтажи - работещи и доказани но иска гледане и следене на чужди сайтове и форуми и после практика разбира се :wink:

п.п. Миналата седмица 3 дена лових с различни монтажи - нови за мен и всички имаха голям успех - не мога да ги обяснявам защото няма да разберете - трябва да се снимат , но не знам кога ще е !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

chirusa_bg написа:Размерите не ги гледай.

Изображение
То и размерите са близо до моите разбирания. За река ползвам близък до този монтаж, флорокарбон 0.40. Асиметрията зависи от силата на течението-колкото по-силно, толкова по- голяма асиметрия, но не повече от 10 -15 см на 40 см. Вместо осморката над повода, усуквам влакното на 10 см. За дължината и дебелината на повода няма формула, проба-грешка докато се нацели верния отговор :wink:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

Аз лових със следния монтаж: 2 стопера на основното влакно на разстояние около 10 санта, а между тях сложих 40 грамова правоъгълна хранилка. След това вирбел и около 30 санта повод. За над 30 часа риболов нямах нито едно оплитане.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Га спа?
Изображение
Аватар
LSFC
новобранец
новобранец

Мнение от LSFC »

От сън спомен нема :lol: И аз се чудя как издържах толкова време де.
Djalevizator
новобранец
новобранец

Мнение от Djalevizator »

Аз по реката нямам голяма практика. От миналата година ходя за мрени на фидер по р.Струма. Монтажа, който използвам е с противоусукваща тръбичка, след нея вирбел, на който закачам повод 0.16 и кука N 14.Дължина на повода -30-35 см. Фидерите са правоъгълни и затворени от долния край- 30 или 40 гр. Ловя малко след бързея, където течението пак е силно, но не прекалено- дълбочина около 1-1.5 м. Определено с по-дълти поводи кълването е по-често. Преди използвах поводи около 15 см. , но с времето установих, че не е удачно. Замисям се дори да пробвам и с по-дълги. Подхранката, която използвам е "Уника формаджо", кафява, струва 2 лева. Приготвям я с около 500-600 мл вода. След като престои около 30 минути прибавям около 400 гр. бели или шарени червеи в нея. От овлажняването и силата на течението избирам натиска за пълнене на фидера, така че съдържанието да изпада за няколко минути. Резултатите са много добри-едри черни мрени се лъжат редовно, по-рядко кленове около 300-400 гр. , хващал съм дори морунаж и скобар, но това е по-скоро инцидентно. По принцип преди се стремях фидера като падне на дъното да не се мести по него за да не се разсейва подпранката-стоях и чаках да клъвне. През последните няколко риболова тази година забелязах, че много често кълве още преди фидера да е спрял да се търкаля по дъното. Затова смених тактиката- когато фидера се спре на определено място изчаквам 2-3 минути. Ако няма кълване започвам леко да придърпвам или повдигам с върха на пръта линията, така че фидера да се отмести по дъното, след което спирам. Много често след такава маневра следва незабавно кълване. Ако ли не повтарям докато течението изблъска фидера в по-плитки участъци, където вече знам, че или не кълве или налита предимно дребосък и премятам отново. Когато рибата е по активна използвам 30 грамовия фидер, а като разреди по-тежкия за да се държи в по-дълбокото.
Djalevizator
новобранец
новобранец

Мнение от Djalevizator »

Ето го резултата, дори в това куцо време умряло от жега.
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Колега, прегледай правилата на форума!

Уловът ти е чудесен, но снимката е много грозна и ще се наложи да я изтрия. Във форума не се толерират снимки на мъртви риби в мивки, бани и кухни.

Благодаря ти за разбирането!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Djalevizator написа:. ...През последните няколко риболова тази година забелязах, че много често кълве още преди фидера да е спрял да се търкаля по дъното. Затова смених тактиката- когато фидера се спре на определено място изчаквам 2-3 минути. Ако няма кълване започвам леко да придърпвам или повдигам с върха на пръта линията, така че фидера да се отмести по дъното, след което спирам. .....
При дъно с по-едри камъни това е начина да се заклещи хранилката.Правилното е хранилката да е с такъв грамаж, че да не се търкаля.Хвърляш и не пипаш, вадиш я с енергично движение нагоре :idea: Добро решение са широките пластмасови хранилки за червеи, тип "сапунерка".За икономия може да се пълнят и с полусуха храна премесена с много бели.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Djalevizator
новобранец
новобранец

Мнение от Djalevizator »

Всичко зависи от мястото, където ловиш. Там където аз ловя на дъното няма големи камъни и закачки, т.е. проблем няма. Късания от заклещване на фидера или от закачане от миналата година съм имал само едно. Иначе ако релефа на дъното е друг със сигурност ще си прав. Логиката соред мен при периодичното поместване на фидера е, че в захранката има много от стръвта, която изпада от фидера заради течението. В същото време червеите на куката стоят някъде на дъното .Рибата обира изпадащите червеи носещи се от течението, които явно я провокират със своето движение. При раздвижване на фидера се размърдва и повода с куката. Може би тогава стръвта изглежда по естествено във водата, приличаща на нещо носено естествено от течението. И аз ловя на принципа ''хвърляш, не пипаш, вадиш'', но ми направи впечатление по честото кълване при другия вариант. Ако някой знае някоя тънкност и хитрина при риболова на фидер на река ще се радвам да я сподели. Пишете и за използваните подхранки. Извинявам се за качената снимка.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”