Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Новите приключения на "баш_майстора"
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Новите приключения на "баш_майстора"
Вчера бърз и тегав следобеден риболов. Реката малка и бистра, събор от колеги, 31 градуса на сянка... абе кеф.
Резултата - една хубава американка около 30-те санта, едно бебе-балканче и няколко нереализирани кълванета.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Нещо бях объркал воблера ли, или бях тръгнал за мренЪ, без да знам, но до обяд тва беше улова. После извадих блесните и нещата си дойдоха на мястото.

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Прекрасни снимки.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Малко снимки от седмицата преди Grexit-а.
Общо взето и рибите го бяха дали на уволнение. Както сподели един руски гръц (или беше гръцки рус, не разбрах точно) - "времето в момента е типично пролетно.
Готиното е, че добавих нови риби в колекцията, лошото е че освен баракудата и морската лястовица, останалите цаци не ги знам кви са.

- antivik
- кандидат преподавател
Ма па за сметка на това пейзажите са ....
без думи!

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И едно неделно пъстърве пътьом.
Имах доста удари, ама нещо не се закачаха.
Нещо съм загубил тренинг явно и трябва да потренирам на пъстърви. Високото спортно майсторство иска постоянство!

Барата по тва време на годината е разкошна и най-чудното - нямаше никакви комари. Удавих телефоня и още вадя мокри пари от портофеля, ама тва са подробности!

Барата по тва време на годината е разкошна и най-чудното - нямаше никакви комари. Удавих телефоня и още вадя мокри пари от портофеля, ама тва са подробности!

Красота, красота , и пак красота!!!
Един ден пропусната тренировка и излизаш от форма!!!

Така е!баш_майстора написа:.... Високото спортно майсторство иска постоянство!.....
Един ден пропусната тренировка и излизаш от форма!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Къде ги лови тези "морски цаци"
?
Наистина много хубави снимки, особена на морската лястовица във водата !!!

Наистина много хубави снимки, особена на морската лястовица във водата !!!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Умрем да са самоцитирвам!баш_майстора написа:Нещо съм загубил тренинг явно и трябва да потренирам на пъстърви. Високото спортно майсторство иска постоянство!

- antivik
- кандидат преподавател
За условията и инвентара с коит боравиш, фотките са си твърде добре, има някои, бих казал, много добри.
Супер снимки.
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Отмина и тазгодишното издание на ШП каяк оупън еър.
Нивото на водата на всички язовири м/у Батак и Доспат рязко спада, което доведе до почти пълна липса на риболов, но пък беше весело и си починахме отлично в добре познатата перфектна компания.
Те ви и малко снимки да пооплакнете очото.

- antivik
- кандидат преподавател
БРАВО БАШ Майсторе, напълни ми и очото, и душата с тези фотки и тези красоти. С тоз голям лагер де сте си го стъкмили и с тези гемийчета, кат гледам, море не ви трябва. А и тази млада смяна покрай вас добър занаят усвоява и достоен заместник ще стане

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
След едномесечна риболовна суша, съпроводена с ремонти и други подобни домашно-битови "приятности", дойде времето да закрием морския сезон. Натоварих домочадието и газ на юг.

По обичайните ми места за риболов нямаше никаква активност. Пробвах всевъзможни спинингови примамки, бомбарда с дребни силикончета - нищо. По едно време дори риболовните корабчета спряха да излизат нощем в морето.
Явно положението беше много зле и с евентуалния улов нямаше да могат да покрият разходите по плаването, та предпочитаха просто да си стоят в пристанищата.
За уплътняване на времето се занимавах с тези хубостници.

Някъде в средата на миналата седмица риболовната флота се раздвижи и аз по тях. Пристигане в 5,30 ч. на кея, първо подаване, два оборота с макарата, баааавен лек туич и ТУП - първи удар на риба. Очаквах да е баракуда, но се оказа приятно лавраче около килото.

Викам си - е ся ги разбих, ама както често става, с тази риба си и останах. При пристигането ми на пристанището водата направо вреше. Навсякъде около мен се чуваха звуци, все едно че някой хвърляше павета във водата. Малко след като извадих рибата се появиха първите лодкаджии и след влизането им във водата и рева на моторите, активността на рибите секна и морето стана тава.
През следващите дни ситуацията се повтори, но нови удари не последваха.
Още малко снимки от "работното място".

По обичайните ми места за риболов нямаше никаква активност. Пробвах всевъзможни спинингови примамки, бомбарда с дребни силикончета - нищо. По едно време дори риболовните корабчета спряха да излизат нощем в морето.

Някъде в средата на миналата седмица риболовната флота се раздвижи и аз по тях. Пристигане в 5,30 ч. на кея, първо подаване, два оборота с макарата, баааавен лек туич и ТУП - първи удар на риба. Очаквах да е баракуда, но се оказа приятно лавраче около килото.

Викам си - е ся ги разбих, ама както често става, с тази риба си и останах. При пристигането ми на пристанището водата направо вреше. Навсякъде около мен се чуваха звуци, все едно че някой хвърляше павета във водата. Малко след като извадих рибата се появиха първите лодкаджии и след влизането им във водата и рева на моторите, активността на рибите секна и морето стана тава.

Още малко снимки от "работното място".

- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера имах един от най-странните и озадачаващи риболови от доста време насам. Тръгнах около обяд, с приповдигнато настроение, понеже щях да направя сефтето на новата придобивка - Formax Cort X 662L. Реката, както и се очакваше, беше малка и бистра, но все пак добра аз риболов. Първо подаване в близкия вир - първа риба. Добреееееее!
Второ подаване - удар и рибата не се закача. Продължих да настоявам и в следващите 10-ина минути имах още 5-6 проследявания и почуквания. Преместих се на ново място - същата работа. Удари, почуквания по примамките или само проследявания. Рибите бяха много активни, но просто не искаха да ядат. За около 4 часа риболов имах над 50 удара, като успешно се закачиха само 3 риби и всичките бяха закачени извън устата.
В бистрата вода се виждаше всичко и освен малки рибки имах атаки и на риби около 40-те сантиметра, но реализираните риби бяха само 3!
Ето и малко снимки.