Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Аз спирам до тук с спора защото не искам да разводнявам темата ... иначе си много далече от истината ... да знаеш ...Bethoven написа:Точно по темата ти направих забележка, да не пишеш повече глупости. Разбирам желанието ти да изпъкнеш....ок, няма проблем. Но, инфото което даваш доста често няма нищо общо с реалността. Като не си наясно, или не разбираш, не подвеждай другите с грешна информация. Отдавна ти следя глупостите които пишеш и объркваш хората, не си полезен. За да не съм голословен, ще ти припомня някои глупости където си писал за язовира. Примерно за Шипоченския залив че самоковци му викали Новоселски....няма такъв самоковец, ти си единствения. При това не съм убеден че си и самоковец. Вероятно си дошъл от някъде си и се пишеш за такъв. Друго, на един мой пост, свързан с местата около язовира, даваш пак грешна информация. А именно как да се стигне до Шкарпите и Колибите. Пишеш че може и преди моста на реката на излизане от Ново село като свиеш на ляво. Да, ама не....минаваш покрай и през градините на новоселци и можеш да стигнеш най-много до началото на устието. По нататък ти трябва трактор или БТР. Колегата МИТКО ти беше писал че е минавал от там със зор......но това е беше преди години когато язовира стигаше до средата на залива и през реката имаше брод и се преджапваше. Затова не пиши за неща които са ти неясни. Още нещо......ако не беше видял картите които са ми в галерията и лично аз съм обозначавал, нямаше да знаеш за Шкарпите, Колибите, бай Добри,Перчемлия, Малинажа, да не изброявам още.....самоковецо.ivanst написа: ... пиши по темата ако искаш ... давай инфо за язовира ...
Като искаш инфо...ОК
Фидера в момента с правилна тактика, и много и сладка храна прави чудеса. Много дълъг и тънък повод, малка кука, малка кошница, често презареждане, пинки, бели, търсиш ръбовете на дупки, ями, прагове За смадоци и стрижоци, сутрин рано, на рибе, на дъно близо до брега. За друго по квалитетно през тъмната част няма да пиша, да не ме подгонят стражарите

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Правилно решение. Хубавата тема на Люси няма смисъл да се разводнява.ivanst написа: Аз спирам до тук с спора защото не искам да разводнявам темата ... иначе си много далече от истината ... да знаеш ...
Кой далече, кой близо....истината е една.
Затова пиши само сигурни и проверени неща, и няма проблем.
Не подвеждай хората. Приказките "от шипковия храст" ги запази за кварталната кръчма или някъде на друго място.
Аз пиша само проверени неща ... писах че на фидер не ми е кълвало и така ... на Багера точно в този ден на никого не кълвеше на дъно било то на фидер или пружина ... няма значение.Като не твърдя и никога не съм твърдял че съм голям капацитет ... не подвеждам просто пиша как е бил при мен риболова.Bethoven написа:Правилно решение. Хубавата тема на Люси няма смисъл да се разводнява.ivanst написа: Аз спирам до тук с спора защото не искам да разводнявам темата ... иначе си много далече от истината ... да знаеш ...
Кой далече, кой близо....истината е една.
Затова пиши само сигурни и проверени неща, и няма проблем.
Не подвеждай хората. Приказките "от шипковия храст" ги запази за кварталната кръчма или някъде на друго място.
п.п Препоръчвам ти да спреш с обидите ... от къде съм ... какъв съм и как съм ловил рибата и подобни определения си ги запази за теб.Нито съм гледал твоя галерия със снимки нито пък ще гледам ... просто не ме интересува.Ако нещо не ми е ясно има кого да питам тук във форума.
Това е от мен

-
- новобранец
Здравейте,малко закъснях с репортажа но по добре късно отколкото никога.
В събота сутрин бях под асфалта на филмовата къща с един приятел.
Как съм се нахилил

И приятелчето,внимава

Ловихме на фидер на около 22-23 метра,стръв бял и много сладка храна както беше написал някои по нагоре.До към 9.00 часа рибите не бяха едри но бяха гол след гол,после разредиха но не липсваха кълванета.Хванах и три шаранчета около 300-400 гр.Всички рибки от следващите снимки плуват в язовира и ви чакат да ги хванете и пуснете отново за да има емоции и за тези след вас.
Едно от шаранетата.

И целия улов до 11.00 часа.

Трябва да се науча да правя по хубави снимки.
П.П.Трябва да спомена че според мен водата падаше,малко но падаше.
В събота сутрин бях под асфалта на филмовата къща с един приятел.
Как съм се нахилил

И приятелчето,внимава

Ловихме на фидер на около 22-23 метра,стръв бял и много сладка храна както беше написал някои по нагоре.До към 9.00 часа рибите не бяха едри но бяха гол след гол,после разредиха но не липсваха кълванета.Хванах и три шаранчета около 300-400 гр.Всички рибки от следващите снимки плуват в язовира и ви чакат да ги хванете и пуснете отново за да има емоции и за тези след вас.
Едно от шаранетата.

И целия улов до 11.00 часа.

Трябва да се науча да правя по хубави снимки.
П.П.Трябва да спомена че според мен водата падаше,малко но падаше.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Добре е да се завърне популацията на шаран в яз Искър и не само.Това на диваче ми мяза май,или трее си смена диоптъра.
Вчера на реката е било силен риболова на плувка,
минал е як пасаж.
То сега кой набара пасаж хваща,другите си бъркат в носа и са повече на плаж.
Аз в Събота сутринта хванах фотото час преди изгрева.
Извадих 2 риби набързо на фидерите по 500 гр.
Една платика и една каракуда.
Венци беше при мен в петък вечер,
и си направихме огънче.
Изпекох им една сулка,щото беше Петък-ден на майстора а хванах за късмет 3 сулки 2 нормални и една
под нормата.
На малка рибка-червеноперка,нанизана под гръбната перка с финна тънка кука номер 2-синя.
И нали ги изчаквам достатъчно да опънат 5 метра и гълтат яко куката навътре,та няма кеч и резил.
Директно на барбекюто.
Останаха доволни от добрата храна.
На сутринта в събота,ми звъни друг колега от форума-да ги посрешна,та направих и фитнес по баира.
ААзел-нещо такова беше,иначе вече ми е приятел у фейса-Добрин.
Тая снимка е от разцъкването на костур на жива рибка-правиха си състезание с моя приятел.
кой победи не помня-те всеки път така се забавляват
минал е як пасаж.
То сега кой набара пасаж хваща,другите си бъркат в носа и са повече на плаж.
Аз в Събота сутринта хванах фотото час преди изгрева.
Извадих 2 риби набързо на фидерите по 500 гр.
Една платика и една каракуда.
Венци беше при мен в петък вечер,
и си направихме огънче.
Изпекох им една сулка,щото беше Петък-ден на майстора а хванах за късмет 3 сулки 2 нормални и една
под нормата.
На малка рибка-червеноперка,нанизана под гръбната перка с финна тънка кука номер 2-синя.
И нали ги изчаквам достатъчно да опънат 5 метра и гълтат яко куката навътре,та няма кеч и резил.
Директно на барбекюто.
Останаха доволни от добрата храна.
На сутринта в събота,ми звъни друг колега от форума-да ги посрешна,та направих и фитнес по баира.
ААзел-нещо такова беше,иначе вече ми е приятел у фейса-Добрин.
Тая снимка е от разцъкването на костур на жива рибка-правиха си състезание с моя приятел.
кой победи не помня-те всеки път така се забавляват

- Прикачени файлове
-
- 15-25-07-15 334.JPG (754.43 KiB) Преглеждано 923 пъти

Риболовци.

Късмет.Всичко е до късмет. 

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Bethoven написа:... Хубавата тема на Люси няма смисъл да се разводнява...
Тук си много прав !!!!!!!!!!!!!
Може би без да искаш !
Ама за целта остави и другите да споделят!
Може един отделно взет колега, през един случаен ден, да не му е връзвало на даден риболов!
Случва се,
И на мен понякога ми се случва!
Ти да не си Свети Никола, че обясняваш на всеки какво да лови или не ?
Като толкова разбираш от Язовира,
Да беше ти пуснал темата !
Ама я пусна Люси !
И това е положението !
-
- фен клуб-скобар
Не по принцип песа си е заядник , не искам да обиждам никой, но това ми е мнението.
Абе то само ние сме си всичко друго кибик-що се занимавате с щуротии.
Я по весело-тука медали не дават за писане.
Я по весело-тука медали не дават за писане.

Риболовци.
https://www.facebook.com/14789273526459 ... =2&theater" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболов с един приятел на фидер преди жегите, предимно скимърси, стръв основно торен
Риболов с един приятел на фидер преди жегите, предимно скимърси, стръв основно торен
Боци кой е Тайсъна-кой убихме ги 

Риболовци.
Само хубави хора
винаги се пуска риба

Абе то е хубаво да са хубави хората-като трябва да се полагат грижи за язовира да е голям и сплотен колектива,иначе вятър работа.
Дай боже да има всяка година по няколко зарибявания и постоянна охрана от риболовците по
брега.
Много поздрави на твоя комшия и мой приятел Жоро-не сме се виждали 2 седмици.
Дай боже да има всяка година по няколко зарибявания и постоянна охрана от риболовците по
брега.
Много поздрави на твоя комшия и мой приятел Жоро-не сме се виждали 2 седмици.

Риболовци.