Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз. Беглика и яз Голям Беглик - ИНФО
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
яз. Беглика и яз Голям Беглик - ИНФО
Понеже скоро съм решил да посетя и двата язовира, а не видях тема за тях реших да пиша тук..
Някой ако има инфо за двете места нека го сподели и как стоят нещата с хижа Беглика, както ако има информация и за статутите на яз... доколкото знам още са държавни и видовете риба, какво е удачно да се търси и т.н.
Общо взето нека който каквото има да го сподели.
Някой ако има инфо за двете места нека го сподели и как стоят нещата с хижа Беглика, както ако има информация и за статутите на яз... доколкото знам още са държавни и видовете риба, какво е удачно да се търси и т.н.
Общо взето нека който каквото има да го сподели.
Re: яз. Беглика и яз Голям Беглик - ИНФО
На Големия Беглик в момента върви много силен риболов на костур,стръв земен червей и най-вече жива рибка!
На Малкия може да се търси щука,сутрин и надвечер!
Наслука!
На Малкия може да се търси щука,сутрин и надвечер!
Наслука!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Здравей, Колега.
За язовир Бегликa не бих могъл да дам актуална информация тъй като през последните години доста пъти го източваха пълниха и като цяло не съм много сигурен дали някой с нещо е зарибил там. Преди години излизаха много добри каракуди, червеноперки, кустур и по някоя добра балканка макар и редки. За Голям Беглик може да направиш много силен риболов .... а може да си останеш и без риба. Като най-активни са бабите и кустурите. Има добри каракуди и много добри кленове, но за тях си трябва и доста късмет според мен.
За язовир Бегликa не бих могъл да дам актуална информация тъй като през последните години доста пъти го източваха пълниха и като цяло не съм много сигурен дали някой с нещо е зарибил там. Преди години излизаха много добри каракуди, червеноперки, кустур и по някоя добра балканка макар и редки. За Голям Беглик може да направиш много силен риболов .... а може да си останеш и без риба. Като най-активни са бабите и кустурите. Има добри каракуди и много добри кленове, но за тях си трябва и доста късмет според мен.

-
- научил се да хвърля
Благодаря, колеги така и така сме почнали, да ви питам и за яз. Доспат как стоят нещата какъв риболов върви сега. Кои са удачните места за риболов. Благодаря предварително.
На Доспат ходихме миналата седмица.Бяхме наели една кьща намиращат се до язовира,а на среща садките , 2км. преди Доспат .Като цяло беше слаб риболова, четири американки250гр. от рька на плувка (булдо) сьс стрьв змиорка, а на тролинг един брой около 400гр. Шаран или друга риба не бутна ,а и времето тогава си беше хладно.
Здравейте, колеги!
Има ли места за палатка на Голям Беглик, как стоят нещата с пътя и водата?
Ако някой е ходил, да качи и някоя снимка?
Благодаря!
Има ли места за палатка на Голям Беглик, как стоят нещата с пътя и водата?
Ако някой е ходил, да качи и някоя снимка?
Благодаря!
В събота минах по стената на язовира. Пълен е до предела, на много места по брега са залети и първите редици борове от гората... Предполагам, местата за палатка са силно намалени,
Здравейте приятели.
Някой да е ходил скоро на Голям Беглик? С приятели мислим да ходим на палатки и се чудим каква е ситуацията там в момента. Излиза ли нещо изобщо? Като цяло чета, че Доспат, Широка Поляна и Голям Беглик са много зле откъм риболов.
Благодаря ви предварително!
Някой да е ходил скоро на Голям Беглик? С приятели мислим да ходим на палатки и се чудим каква е ситуацията там в момента. Излиза ли нещо изобщо? Като цяло чета, че Доспат, Широка Поляна и Голям Беглик са много зле откъм риболов.
Колеги и аз като jorko съм тръгнал по тези язовири ама и аз чета че на всякъде е зле положението. Все пак ако някой има свежа информация да казва.jorko1995 написа:Здравейте приятели.
Благодаря.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Кълве си та чак недава да хвърлиш, но само през нощта на светеща плувка. Стръв бял или царевица консерва. Основно червеноперка около педя, кефал и костур по-рядко, пъстърва само ако пазите тишина и храните постоянно с бял.
Да съживя темата с малко прясно инфо.
В неделя - костур на влачене(блесна) и на червен червей. Двама човека- 12 костура, но повечето време обикаляхме в язовира, затова и резултата е толкова малък.
В неделя - костур на влачене(блесна) и на червен червей. Двама човека- 12 костура, но повечето време обикаляхме в язовира, затова и резултата е толкова малък.
Новак съм, ама така ме сърбят такъмите че....
-
- новобранец
Благодаря за информацията колега. А от към ниво на водата и население как е?da378ve написа:Да съживя темата с малко прясно инфо.
От към ниво преди 2 седмици беше така.
Нямаше риболовци-нито един по обяд към 15 часа.
Нямаше риболовци-нито един по обяд към 15 часа.

Риболовци.
Предварително се извинявам за забавения отговор - сега видях питането. Хората по мои наблюдения са съсредоточени в дясно от стената (т.е. не преминават по нея). Има биваци, а също и лодки, но язовира е голям - има доста спокойни места. Нивото обаче е друга работа - по мои наблюдения в неделя язовира беше поне 5 метра надолу и продължаваше да спада. За пръв път от доста години го виждам толкова източен.
За съжаление не снимах нивото. А трябваше.
- Прикачени файлове
-
- image.jpg (1.28 MiB) Преглеждано 8279 пъти