Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Иначе,
Дееба и каръка, дееба !
Четох разни синоптични прогнози,
От утре вечер щяло да захладнее и реших да направя днес един вечерен крайсофийски риболов
!
Стигам на гьола - няма никой,
Ама никой в тази адска жега,
Такава гледка не бях виждал от 1988 година
!
Почвам да разтоварвам багажа и един местен "шмиргел" дето им вика Дончо, с колело се шмугна покрай мен и се пльосна във водата точно на мястото където щях да риболовствам.
Да се изкъпе, завалията
!
И не само той, ами си довлякъл и кучето
!
Плуваха, пляскаха, ръмжаха от кеф,
Човека не беше нещо кофти - разприказвахме се, дъра - бъра,
Мъж към 50-те, здрав, интелигентно изглеждаше въпреки многото татуировки по тялото,нормално приказваше,
Ама като почна да говори на кучето:
- Татенце ела да се изкъпем !
- Татенце - да не се удавиш !
- Татенце виж тази жаба !
Направо ми се събраха очите
!
Толкова деца има без родители - тоя си взел куче за дете
!
Четири пъти се изкъпаха с "татенцето", а кученцето ми проучи цялото риболовно снаряжение - досконално
!
Накрая си тръгнаха, взехме си довиждане с облекчение
!
Почнах да хвърлям - не ще и не ще,
Намерих ги около 4-я, 5-я метър - дребни костуретки,
Тъкмо да ги почна и то се почнаха едни светкавици, гръмотевици, дъжд, с тези карбони съм за никъде - скрих се в колата.
Звъня на жената:
- Какво е времето в София ?
- Слънце и страшна жега !
Реших, че е на облак и ще мине и слезнах, презаметнах и оня облак като се обърна обратно,
Направи ме на гъз - добре, че беше топло,
Докато събера, докато се кача в колата - и от шапката ми течеше вода като от чешмата.
В началото на месеца едва излязох от една нива след такъв порой, сега пак, да то ева
!
Ама пих едно двойно узо с една дебела салата,
Хапнах една манджа на жената и ми мина
!
Дееба и каръка, дееба !
Четох разни синоптични прогнози,
От утре вечер щяло да захладнее и реших да направя днес един вечерен крайсофийски риболов
Стигам на гьола - няма никой,
Ама никой в тази адска жега,
Такава гледка не бях виждал от 1988 година
Почвам да разтоварвам багажа и един местен "шмиргел" дето им вика Дончо, с колело се шмугна покрай мен и се пльосна във водата точно на мястото където щях да риболовствам.
Да се изкъпе, завалията
И не само той, ами си довлякъл и кучето
Плуваха, пляскаха, ръмжаха от кеф,
Човека не беше нещо кофти - разприказвахме се, дъра - бъра,
Мъж към 50-те, здрав, интелигентно изглеждаше въпреки многото татуировки по тялото,нормално приказваше,
Ама като почна да говори на кучето:
- Татенце ела да се изкъпем !
- Татенце - да не се удавиш !
- Татенце виж тази жаба !
Направо ми се събраха очите
Толкова деца има без родители - тоя си взел куче за дете
Четири пъти се изкъпаха с "татенцето", а кученцето ми проучи цялото риболовно снаряжение - досконално
Накрая си тръгнаха, взехме си довиждане с облекчение
Почнах да хвърлям - не ще и не ще,
Намерих ги около 4-я, 5-я метър - дребни костуретки,
Тъкмо да ги почна и то се почнаха едни светкавици, гръмотевици, дъжд, с тези карбони съм за никъде - скрих се в колата.
Звъня на жената:
- Какво е времето в София ?
- Слънце и страшна жега !
Реших, че е на облак и ще мине и слезнах, презаметнах и оня облак като се обърна обратно,
Направи ме на гъз - добре, че беше топло,
Докато събера, докато се кача в колата - и от шапката ми течеше вода като от чешмата.
В началото на месеца едва излязох от една нива след такъв порой, сега пак, да то ева
Ама пих едно двойно узо с една дебела салата,
Хапнах една манджа на жената и ми мина
- Don4o_62
- учете се от него

тия от Сф. - то в тия панелки....леле мале,добре че е по хладно при тях,а ние къф го ядем
нищо че сме подбалканска дестинация към по хладни надморски висини
та следобед редовно топя морни мускули в р. Чая извън града,дотук добре, НО... като се прибирам и то с мотоцикъла
и да ме лъхне фурнаджийския въздух от града, ми идва един завой
,и пътьом да кача някоя девойка стопаджийка и да хукна с мръсна газ дето има борове
в Сф. - то одеве валяло,тука кур.. а му, ни от дъж ни от захлаждане
пп.Наследствената къща дето живея е точно от тия модели дето споменавахте по напред,масивна каменна зидария в избата,на 2 етажа е без колони,трегери и т.н., със масивен гредоред със едновремешни истински тухли дето с измислена бургия за бетон се чупи ако искаш да пробиваш,разлики в температури зиме лете не е кой знае каква,но тая г. го ядохме почти
но като слезна в избата. ..ох хлад, ох кеф
направо почвам да си мисля за
и за
ако не захлади скоро май ще почна да викам жената долу да обсъждаме....кой квото се сети 
в Сф. - то одеве валяло,тука кур.. а му, ни от дъж ни от захлаждане
пп.Наследствената къща дето живея е точно от тия модели дето споменавахте по напред,масивна каменна зидария в избата,на 2 етажа е без колони,трегери и т.н., със масивен гредоред със едновремешни истински тухли дето с измислена бургия за бетон се чупи ако искаш да пробиваш,разлики в температури зиме лете не е кой знае каква,но тая г. го ядохме почти
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
G.Petkov написа:lusienn написа:...Мойта мачка вчера яде октопод.13лв. Е килото...За предястие едно филе риба тон на промоция от 40 лв...След това 2 пъстърви със задушени картофи ...А днеска в хладилника ме чака един почистен шаран
Люси,
И всичко това след шест !!!
Повтарям - ШЕСТ дни на Искъра!
След такъв масиран риболов на Язовира,
Да изкупиш морските дарове на Кауфланд - не го вярвам!
Ти нещо ни пързаляш!
Да не би мачката да не яде каракуда,
Къде се е учила да маа октоподи, бре!
Не 6 дни а от 15 до 25 юли.
После пуснах си изследвания годишни,да ме проверят кръв урина и по тия показатели,
ме посъветваха да наблягам на рибата-в черния дроб съм имал повече мазнини,
да се изчистя-че съм малко лаком на храна-ям често.
На язовира,който дойде-носеше пържоли,а аз ги черпех риба.
Даже на китайците миналата неделя им правих бартер.
Печеха горе в гората-3 вида месо,и ми носеха а аз им пращах риби.
А като си тръгнах от Искъра в къщи донесох 1 бяла риба,и другата 3 кг,я
дадох на човека къде ми подари лодката-няколко едри каракуди-живи.
А на жега,като ги видях изчистени и в лед-ми се дояде изведнъж.
Сега преядох с шаран и салата,а не съм си изял десерта-пъпеш и диня.
Риболовци.
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Павка относно човека и селото!
Там където е морето е истината, всичко останало е прованс!
Аз чалга не пипам, но на концерт на Слави съм бил, хареса ми, два пъти даже.
Гледам си го аз и ме радва, забавлявам се, особено като има майтапи с актьорите.
Иначе заспивам и се събуждам с творчеството на Коелю и всичко много интелигенто става.
Сега им сипва здраво на властимащите властимащите и ще направи референдум, сигурен съм.
До колко ще е успешен, ще видим.
Г. Петков относно обръщението на стопанина на кучето към кучето. Имам чувство, че това е запазена марка на хората от СА или СО, не съм сигурен точно
Какви обръщения съм чувал на сънито като пристигнат хората от СА или СО
Една от култовите беше следната, цитирам по-спомен :
Звъни кифлата на някои ръб и го пита:
Алоооо изпишка ли Джонко?
Получава някакъв отговор и после култовото доближаване на телефона близо до водата и следва друг въпрос.
Чуваш ли вълничките, чуваш ли ги?
Видите ли някои да си държи телефона близо до водата няма нужда да го питате от къде е!
Люс тук от форумните авери долу горе всички знаем кой какво работи, само ти ми отбягваш нещо, а може и да съм пропуснал.
Да не бръмчиш на рентичка е маняк?
Там където е морето е истината, всичко останало е прованс!
Аз чалга не пипам, но на концерт на Слави съм бил, хареса ми, два пъти даже.
Гледам си го аз и ме радва, забавлявам се, особено като има майтапи с актьорите.
Иначе заспивам и се събуждам с творчеството на Коелю и всичко много интелигенто става.
Сега им сипва здраво на властимащите властимащите и ще направи референдум, сигурен съм.
До колко ще е успешен, ще видим.
Г. Петков относно обръщението на стопанина на кучето към кучето. Имам чувство, че това е запазена марка на хората от СА или СО, не съм сигурен точно
Какви обръщения съм чувал на сънито като пристигнат хората от СА или СО
Една от култовите беше следната, цитирам по-спомен :
Звъни кифлата на някои ръб и го пита:
Алоооо изпишка ли Джонко?
Получава някакъв отговор и после култовото доближаване на телефона близо до водата и следва друг въпрос.
Чуваш ли вълничките, чуваш ли ги?
Видите ли някои да си държи телефона близо до водата няма нужда да го питате от къде е!
Люс тук от форумните авери долу горе всички знаем кой какво работи, само ти ми отбягваш нещо, а може и да съм пропуснал.
Да не бръмчиш на рентичка е маняк?
Е Краси-кви ренти бе-немам имоти
Бачкам си като всички други
Бачкам си като всички други
Риболовци.
- Don4o_62
- учете се от него

Опааа,рентичка това оноваКрасимир Атанасов написа:
Да не бръмчиш на рентичка?
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 
- Vid
- кандидат преподавател

Щом и Я почнах да рева от тия жеги, значи положението е нетърпимо...
Софиянци ич да не се оплакват, че даже и дъждец ги поохлажда, ама макар и в С-я темп. да са по ниски, много бетон, тва като се напече, предполагам след 6 ч. следобед не се диша.
По настоящем си седя в кантората с кеф и гледам да не мърдам навън....
Сега да ви кажа за кВо иде реч- нашата кантора е на 2-ри последен етаж в посткомунистически блок в центъра на града строен през 50-те години на миналия век, стените са 50 см. дебели, изолация няма, дограмата е чарчеме 20 годишна. Работи един прост климатик 12-ка в едната стая и поддържа 24 градуса в целия апартамент кой е тристаен, вътрешно-отворен 75 кв.м. Жената от 5 деня не ще да се прибира у къщи, постелила е диванче и си спи на хладно... То и у дома не се диша де, принуден съм да спя на климатик, а плексита ми реве, че не се трае, на път съм да си турна и Я едно походно легло в кантората.
В другата сграда де построих преди 7г. и де живеят моите родители, модерна работа- 10 см. баумитска изолация, многопрофилна ПВЦ дограма.... Дах еба и изолациите, дах еба и модерните дограми... Климатиците бичат навсякъде и пак жега.
Извод: Стройте си къщите как са ги строили преди 60-70 г. с 50 см. зидове и проблем няма, ни зиме, ни лете...., а все и дограми и изолации са едни скъпи екстри, кои нямат кой знае къкъв ефект.. Това е моя реален извод в тия жеги.
Софиянци ич да не се оплакват, че даже и дъждец ги поохлажда, ама макар и в С-я темп. да са по ниски, много бетон, тва като се напече, предполагам след 6 ч. следобед не се диша.
По настоящем си седя в кантората с кеф и гледам да не мърдам навън....
Сега да ви кажа за кВо иде реч- нашата кантора е на 2-ри последен етаж в посткомунистически блок в центъра на града строен през 50-те години на миналия век, стените са 50 см. дебели, изолация няма, дограмата е чарчеме 20 годишна. Работи един прост климатик 12-ка в едната стая и поддържа 24 градуса в целия апартамент кой е тристаен, вътрешно-отворен 75 кв.м. Жената от 5 деня не ще да се прибира у къщи, постелила е диванче и си спи на хладно... То и у дома не се диша де, принуден съм да спя на климатик, а плексита ми реве, че не се трае, на път съм да си турна и Я едно походно легло в кантората.
В другата сграда де построих преди 7г. и де живеят моите родители, модерна работа- 10 см. баумитска изолация, многопрофилна ПВЦ дограма.... Дах еба и изолациите, дах еба и модерните дограми... Климатиците бичат навсякъде и пак жега.
Извод: Стройте си къщите как са ги строили преди 60-70 г. с 50 см. зидове и проблем няма, ни зиме, ни лете...., а все и дограми и изолации са едни скъпи екстри, кои нямат кой знае къкъв ефект.. Това е моя реален извод в тия жеги.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- G.Petkov

Красимир Атанасов написа:... особено като има майтапи с актьорите...
Актьорите ме кефят и мен, и то много !
Особено Деса-поетеса и Краси Радков
Докато водещия - не.
Като по-стар, си спомням че от 1998 година, още по времето на Иван Костов,
С.Трифонов все бъзикаше, а на моменти се гавреше с управляващите.
Някаква полза - не съм забелязал.
Но виж, протестите на свободните хора от 2013 година, направо съсипват съня на две от настоящите парламентарни партии
Хора като Слави не могат да изкарат на улицата свободните хора.
Виж, в залите и по стадионите - събират публика, с музика, с шоу !
Ама - "Мразя ви безплатно" не е неговата писта
Някъде имам чудесни снимки на хората, дано да ги намеря - млади и стари, майки с колички и бебенца,старици с патерици, хора с мнение и без такова.
Верно - имаше и групи от футболните агитки, и просто лумпени, но масата от хора ги обкръжаваше и не им позволяваше да се слеят с тълпата.
Много интересни неща видях тогава.
А и много ходех, разбира се
Почти всяка вечер !
А плакатите - сарказма на нацията бе събран в тях.
И лекичко помогнаха, онези от първата снимка да минат на заден план
Засега !
- G.Petkov

А за мъжете и кучетата се размислих пак.
И щото много съм ходил по езерата около София,
Имаше години, когато ходех често на Негован, като съчетавах риболов и плаж, но с една "кучка"
!
И всеки път, през лятото идваше един набор от селото с едно породисто черно псе да се къпят в езерото.
Подобен човек с куче идваше и на Чепинци,
Ама вече не помня с какво куче,
И пак да изкъпе псето в жегите.
Явно домашния любимец е с предимство пред всичко останало
!
Да чуе "шума на вълните"
!
И щото много съм ходил по езерата около София,
Имаше години, когато ходех често на Негован, като съчетавах риболов и плаж, но с една "кучка"
И всеки път, през лятото идваше един набор от селото с едно породисто черно псе да се къпят в езерото.
Подобен човек с куче идваше и на Чепинци,
Ама вече не помня с какво куче,
И пак да изкъпе псето в жегите.
Явно домашния любимец е с предимство пред всичко останало
Да чуе "шума на вълните"
- GODzillata

Да споделя и аз, че рупам риба - сьомгова пъстърва, щот не моа си фана у ряката!
И аз куту Люс - от Кауфланд.

По въпроса за Славиту.......ае да не забравяме, че успя да събере подписи за редерендум....и ако реши, мое да изкара и ората по улиците, щото го е правил, ако се сещате!
Някой ден, коги му падне рейтинга и му писне да е шоумен, и кога на небосклона не се види манна небесна на бял кон, която дава заявка да ни оправи я за 800 дни, я за по-малко - те тогава ще даде заявка за премиер, а па Росенчо завалията ще си изяде ташаците от яд, че се преебал да напусне Славиту и па нема да стане министър на мееееевееерееету!
И аз куту Люс - от Кауфланд.
По въпроса за Славиту.......ае да не забравяме, че успя да събере подписи за редерендум....и ако реши, мое да изкара и ората по улиците, щото го е правил, ако се сещате!
Някой ден, коги му падне рейтинга и му писне да е шоумен, и кога на небосклона не се види манна небесна на бял кон, която дава заявка да ни оправи я за 800 дни, я за по-малко - те тогава ще даде заявка за премиер, а па Росенчо завалията ще си изяде ташаците от яд, че се преебал да напусне Славиту и па нема да стане министър на мееееевееерееету!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata

Жореееееееее, моа ти кажа, че колкото повече опознавам хората - толкова повече заобичвам кучето си!
...та зат'ва не им се чуди на людете, които предпочитат компанията на кучето си!
Едно куче е за предпочитане отсякъде - никога няма да ти направи проблем, ако одиш по чужди кучки!

...та зат'ва не им се чуди на людете, които предпочитат компанията на кучето си!
Едно куче е за предпочитане отсякъде - никога няма да ти направи проблем, ако одиш по чужди кучки!

- Павел Иванов

Е тоз термин силно мъ заинтересува какво значиVid написа:... многопрофилна ПВЦ дограма....
пп - Люс , гледам вече са ви сложили почти всичките нови релси и на мъката ти се вижда краят
пп2 - не вервайте на всичко що ви думат по радиото . Тва дъжд в София днес беше строго разграфено мероприятие . Примерно у Люлин се изле дъжд , ама верно як . По южните райони обаче капка не капна , тва сигур щот при нас зеленина доволно , та явно вода от небето ни не требва . Другият извод е , че наистина от Софето по-обширно нема
пп3 - Кире , консумирането на една "сьомгова пъстърва" от полвинка нанася щети на черният дроб точно колкото консумирането на 20 литра менте алкохол
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata

Е, къ не знаеш фо е "многопрофилна дограма"?!Павел Иванов написа:Е тоз термин силно мъ заинтересува какво значиVid написа:... многопрофилна ПВЦ дограма....![]()
пп3 - Кире , консумирането на една "сьомгова пъстърва" от полвинка нанася щети на черният дроб точно колкото консумирането на 20 литра менте алкохол
Касата е от 4 различни профила, слепени с пвц лепило
Така де - куту има многопрофилни болници, защо пък да няма и многопрофилни дограми?
По пп3 не можах да вдена ко искаш да каеш?

- Павел Иванов

GODzillata написа:...По пп3 не можах да вдена ко искаш да каеш?![]()
Да бе , да . Сал у тая тема колко пъти сме я "дъвкали" тая риба
пп - къ те упущиа до толкоз късно буден
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател

Не знам какво е многопрофилна дограма и мислЪ не ми е работа да знам. Не знам какво е К-стъкло и не ми е работа за знам, ЗНАМ само, че това е кьорфишек, т.е. нещо измислено от някой, кой да взема парите на балъци като мен..Павел Иванов написа:Е тоз термин силно мъ заинтересува какво значиVid написа:... многопрофилна ПВЦ дограма....![]()
Е, къ не знаеш фо е "многопрофилна дограма"?!![]()
Касата е от 4 различни профила, слепени с пвц лепило, разделено на три, куту сяко крило е от различна марка профил - 3-камерен, 4 и 5.
Опс, грешка, човек в БГ е нужно да бъде всестранно развита личност, да знае и разбира от все, да седи на главите на изпълнители и монтажници и пак оне щЪ го прекарат.. Това се нарича БГ действителност, т.е. БГ реалност.
Жоре, кВа полза да забележиш? Единствената полза от това е да бъдат промити някои закърнели мозъци, ама да не забравяме, че това е шоу, т.е. все е комерсиално, ако не тоя галош нямаше кой да го държи на екран вече 15 и повече години...G.Petkov написа:Като по-стар, си спомням че от 1998 година, още по времето на Иван Костов,
С.Трифонов все бъзикаше, а на моменти се гавреше с управляващите.
Някаква полза - не съм забелязал.
Много бях вдъхновен от предложението за референдум, но напълно очаквано, нищо не се случи, щото т.н. бардак-парламент е пълен със стари курви де вече ни писна да им гледаме физиономиите, и щото няма как да се намери стара курва де да гласува за нова промяна на статуквото..
Правителството на Б.Борисов е правителство на СТАБИЛНОСТТА, това ще рече - никой да не ходи да саботира управлението, подобно на ДКЕВР в последно време, щото видите ли ще се върнем при правителството на Ореховски и ще загубим още 10 млр. евро-пари - дали на някой му пука, освен на те дето ги крадат?
Проблемът на настоящото управление е, че няма да видим промени и реформи, а ще загубим още 4 г., вече останаха 3-ри де... И, ако ги прибавим към изминалите 25, стават....
Вече не виждам спасение за България, освен РЕВОвЛЮЦИЯ или не дай си боже гражданска война. Само, че дали сме порасли до таме? МислЪ, че не сме с тая ширеща се простотия... Нужни са огромни промени или реформи по модерному казано, по все етажи на властта, но на настоящия етап не виждам как ще се случат, затова ще продължим да потъваме...
Всяка нация изживява възходи и катарзиси, но въпросът е след този, дали въобще ще останат достатъчно хора-българи на та територия при това тотално демографско обезлюдяване, че да могат да надградят пропуснатото??
Това последното става, не с машини, само с хора и то с млади и образовани хора, които вече са голяма рядкост по родните ни ширини...
п.п. А, това Мая, коя е партийна кобра с московско комунистическо образование да бъде избрана за Омбудсман на РБ-я е.... нямам думи... ТВа е неква радикална грешка или..., на кой му дреме..................................
Последно промяна от Vid на Пет Юли 31, 2015 1:38 am, променено общо 1 път.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека