Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Ок, положението се повтаря от миналата година.goran2 написа:Миналата седмица ходих на гумаджииницата направо невъзможно да се мята от водорасли.
- kostura_24
- ще става разбирач
Колеги някой да знае нещо за р.Лесновска в района на Чепинци и вярно ли е че по реката имало щука и сом или само легенди?
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' 

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Действително ИМА, но според мен не си заслужават целенасоченото търсене. Иначе в този район реката е в типично летен режим - ниска, бистра. За риболов не знам, но все някой клен би трябвало да боднеш.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
По Панчарево има ли някакъв бабушколов?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
А има ли чисто място за бабушколов на щека или директен?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Преди две седмици само се разходих по стената и видимо става за щека, но нивото беше до горе и в дълбочина как са нещата нямам представа. Всички гонят щуклетата и ги прибират У торбетата. Как не можа тази щука да не се издава още година две? Язовира щеше да стане рай, а аз спинингист. Сега пак ще си гоня бабушките с мача и директния
.

-
- новобранец
Днес на Кътина от 6.30 до 11ч. ,ушким на разузнаване а замириса на рибе.Само с една кутийка пинки,без захранка се започна ударен риболов на уклеи ,перки, костурета и не на последно място нахалния слънчак.Някъде около час гол след гол,след това притъмня загърмя и започна леко да вали дъж и рибата се изпокри.След като премина бурята рибетата взимаха от време на време и така някъде до 10и30 и след това отново мъртвило.Уклея в торбето,перки и костурета във водата и франко у дома.Надежда има да тръгне рибата!
- Прикачени файлове
-
- 023.jpg (269.85 KiB) Преглеждано 1546 пъти
-
- 022.jpg (193.01 KiB) Преглеждано 1546 пъти
-
- 021.jpg (232.39 KiB) Преглеждано 1546 пъти
-
- 020.jpg (290 KiB) Преглеждано 1546 пъти
- bogno
- вече хвърля и на тежко
Вчера от 6 до14 часа упорство на спининг и мухарка на р. Искър зад Враждебна.От клен ни вест ни кост,само едно щукле към 40 см.Плува си на воля въпреки че по дърветата навсякъде висят парашути.Дано оцелее.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
За Веринско някой нещо информация, дали се е дръпнала водата ? Мерси
- bobolinzer
- вече хвърля и на тежко
Дръпнала се е. Бях миналия понеделник. Бабушки, костури, шаранчета и каракуди се ловят доволно.GoriLLaz написа:За Веринско някой нещо информация, дали се е дръпнала водата ? Мерси
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Жив и здрав, мерси.bobolinzer написа:Дръпнала се е. Бях миналия понеделник. Бабушки, костури, шаранчета и каракуди се ловят доволно.GoriLLaz написа:За Веринско някой нещо информация, дали се е дръпнала водата ? Мерси
-
- научил се да хвърля
Днеска на Челопечене откъм 7 и нещо докъм 12-десетина уклея (дребни), 1 костурче, 7-8 слънчака и 5-6 бабушки, плюс една изправена кука. На дъно за мирна риба и на тапа за щука нищо. Бяхме откъм главния път на първото възможно място за риболов. Като цяло всички бяха или капо или с по 1-2 риби. Слаб ден.
- ludiqdoctor
- научил се да хвърля
Много ми се е дояло уклейче бе хора. Къде да го търсим утре, ма така после, с чиста съвест да си взема за дома?
Антистрес терапия - с въдица в ръка!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На Казичене Затвора. Ако работи езерото е претъпкано с уклеи - дребен, само за пържене.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- кирил великий
- разбира нещата
"Казичене-Затвора" не работи. "Казичене - Влека" също държи уклей, приготвя се хубава уклеева захранка, събира се рибата, дори и скиорите не я разгонват много. Времето трябва да е слънчево и прави човек без много зор кило, кило и двеста ситен уклей, много вкусен. Ето този е оттам - месец юли:ludiqdoctor написа:Много ми се е дояло уклейче бе хора. Къде да го търсим утре, ма така после, с чиста съвест да си взема за дома?