Накъде около Плевен?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Pavlov_75
новобранец
новобранец

Re: Накъде около Плевен?

Мнение от Pavlov_75 »

Shampio0* написа:Някой беше питал за "Дъбник". Ето едно излетче без особена подготовка.. :wink:

Изображение

Изображение

Краен резултат:

Изображение

ПП Сори за качеството, но с телефона е така :rolleyes:
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Колеги, след разклона преди село Брашляница има едно блатце, гледам всеки ден сутрин и следобед едни и същи коли и от време на време някоя друга, понеже пътувам за работа всеки ден от дам и ги все ги виждам.
Някой да знае кълве ли нещо там, каква риба има, никога не съм ходил там за риба.
Аватар
interdoc
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от interdoc »

N.Dimitrov написа:Колеги, след разклона преди село Брашляница има едно блатце, гледам всеки ден сутрин и следобед едни и същи коли и от време на време някоя друга, понеже пътувам за работа всеки ден от дам и ги все ги виждам.
Някой да знае кълве ли нещо там, каква риба има, никога не съм ходил там за риба.
И аз пътувам често от там и мога да ти кажа че преди година или две беше напълно източен така че не мисля че може да има нещо свестно в него. Все пак ако някой е пробвал да каже.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

От 2 дена никой не виждам но до тогава всеки ден по 3/4 коли, не вярвам едни и същи хора да си губят времето 4 дена без да са ловили нищо, ама никой няма да каже как стоят нещата сигурен съм.
А между другото там рибарник ли е било язовирче ли? защото го знам отдавна този водоем ама не съм чул някой да го е арендовал.
deqn88
новобранец
новобранец

Мнение от deqn88 »

Здравейте колеги.Преди 3-4 седмици ходих до селото ми и минах покрай язовирчето.Имаше три момчета до пътя и казаха че има дребна таранка.Преди няколко години там имаше фургон и мисля че се плащаше по 2 лева ако не се лъжа.Ходил съм там много отдавна и имаше само дребна таранка,това съм хващал.Ако някой е вадил нещо по голямо ще ми интересно да напише.Наслука п. с. нямам инфо да ли е зарибявано щом са искали да се плаща.Честно казано се съмнявам.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Мое мнение е ,че дребната таранка е основният вид риба във въпросният водоем.
Дълбоко се съмнявам да има нещо друго там.
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Днес минах пак от там и имаше отново 3 коли.
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

Здравейте искам да питам за един язовир до Опънец платен нз как се казва май нещо от сорта "стрелбише" ако може малко повече инфо за него
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

Аз знам за дребна таранка ,че има и е голяма смрад.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Вчера сутринта отскочихме до Дъбничето.Бях намислил по сериозен риболов на Траповете ,но вкрайна сметка отидохме на малката дига.Там панаир ,че и на разлива зад нея.
Направих на сестра има една 3 ка от един 6 м директен и тя ги зачеса точно върху тръбите,на 2 м от брега-любимо място за късичко телескопче,на кокален .Яката работа-отдясно я обстрелваха 2 мача а отляво тапи за смадок -голем напор,ама на нея не и пукаше и си ги скубеше.Шарена рибка към 1.5 - 2 кг - прилични платички,баби,костур,таранчици.Цариците,гулешите и шаранчетата нема да ги споменавам.
След 10.30 рибата се изтегли по навътре и систъра мина на макаричка.
Чух на няколко пъти шарко да се къпе в разлива зад гърба ни и са изфишках с 1 пръчка на царевица с малко PVA чорапче, точно пред едни тръстики, но нямаше удар.Водата в разлива беше доста мътничка.
Мислех да половя малко на спининг,че мястото е добро за тая цел,но с тези плувки около нас никакъв шанс.Успях да промуша между плувките пред тръбите една пръчка на дъно на рибе.Имах няколко удара но без резултат и 2 закачи.Раците и те не ме оставяха на мира.Едно ударче много ми хареса,на малък царкондер.В този момент имаше лек до силен ветрец,не постоянен.Тъкмо поставях пръчката на стойката,отварях аванса да наглася стиропорчето и както се бях навел изтегли бавно и мощно ,не рязко,около 30 -40 см влакно,изчаках няколко секунди и засякох инстиктивно, но гредъ.
Колегите около нас ловяха успешно на мач и на директен на житце и кокален.Имаше и 2- 3 лодки пред нас закотвени и те си ловкаха в далечината.
Прикачени файлове
Не е лошо като за жена
Не е лошо като за жена
002.jpg (948.45 KiB) Преглеждано 1768 пъти
Нова надежда.Трябва да я опазим !
Нова надежда.Трябва да я опазим !
001.jpg (713.01 KiB) Преглеждано 1813 пъти
bojko3960
новобранец
новобранец

Мнение от bojko3960 »

Колеги как са нещата на телишкиа какво се лови
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Не знам Божко.Не съм ходил , пък и нищо не съм чул за там.Радио партенка мълчи.Знам какво имаше преди и не мога да си представя какво има сега.
По Никопол нема ли рибоци.Уж нема,нема,не ще,не ще,па фризерите по рибарските-професионалните къщи пълни :o
N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Мнение от N.Dimitrov »

По Никопол ми се струва ,че вече трябва да излиза скобара, ама още не съм пробвал.
Lubol
новобранец
новобранец

Мнение от Lubol »

Днес на Дъбника , излизаха платики около педарка стръв бял червей. Рибата се влияе добре от захранката. Все който иска да начеса крастата може да пробва, важното е фин такъм и много захранка за една сутрин около 3-4 кг ще стигнат.
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Тръгнахме вчера от Плевен към 6.00 за Г Дъбник.Предварително знаех ,че на Траповете е заето от петък и щем не щем на малката дига.Не знам само с какъв акъл ,решихме да минем покрай канала ,който захранва язовира.
Уелкъм ту дъ джангъл
Изображение
Макар,че бяхме с жип,взехме решение да се върнем по царския път :evil:

Пристигнахме на дигата,захранихме и заметнахме.От 7.30 до 11.30 само един удар на царевица,без реализация.Два пъти рязко наведе връо и са изправи,преди да тура звънеца на пръчката :roll: Според мен платика :roll:

Уайлд карп, уеър ар ю :lol:
Изображение

Вдясно от нас имаше сравнително малко хора,които си ловяха стандартно на директен.
Вляво,мястото на тръбите беше заето от едни момчета и други колеги над тях.
Изображение

Един гергелек за малко не ми отмъкна рибето,бях заметнал навътре с една плаваща бомбарда на стръв малка баба и тва кат пикира :lol: ......Няколко прилични костура са хванаха,на плувка на малко рибе близо до брега,непосредствено пред тревите.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”