Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
Модератор: sapuna
Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?
......е чак пък "частна собственост"...на някои им се иска амааа.....!
Предпочитам,рибите да си остават живи!
За първи път чувам язовир да е частна собственост
Чак такава наглост ли са придобили арендаторите?

Вчера кълвеше,днеска не ще!
Това има - това продават хоратаРашо написа:Язовир Николаевка ...От три години се продава само толстолоб и раци...

Хората стопанисващи язовира не са арендаториbantumi написа: Чак такава наглост ли са придобили арендаторите?

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
На Калиманци наистина има риба .За сулка незнам но таранка до 800гр. има. От пазача разбах , че собственика е този който държи Левски.
Наглост е да се изказваш анонимен и неинформиран.bantumi написа:За първи път чувам язовир да е частна собственостЧак такава наглост ли са придобили арендаторите?
Само за теб:Язовир Николаевка е частна собственост по силата на нотариален акт...
Тогава е лошо.
Вчера кълвеше,днеска не ще!
???bantumi написа:Тогава е лошо.
-
- ще става разбирач
И ако дойдат от ИАРА на проверка-ще ги изгониш ли?Рашо написа:Наглост е да се изказваш анонимен и неинформиран.bantumi написа:За първи път чувам язовир да е частна собственостЧак такава наглост ли са придобили арендаторите?
Само за теб:Язовир Николаевка е частна собственост по силата на нотариален акт...
Колеги някой да е посещавал Николаевка големия?
- dim-dim
- научил се да хвърля
Здравейте колеги, да се включа и аз с малко инфо от тази година че ми се струва вече че темата малко замира (очевидно защо). Преди седмица някъде ходих на яз.Добротич с нощувка (не дават да се нощува ако не познаваш пазачите единия кара само дневна смяна а другия само нощна или собственика) Таксата е 10лв за светлата част на деня и 10лв за вечерта но съмни ли се и се сменят пазачите около 6ч сутрин и вечер се сменят трябва да платиш още 10лв на другия пазач!? Така един 24ч риболов на яз Добротич ти излиза 30лв (от следобед до следобед) Риба НяМа никаква дори и таранка, а преди на този язовир имаше много хубава таранка (каракуда), няма го и шарана и амура, единствения признак за живот в водоема беше толупа, който играеше но явно не се хранеше и въпреки усилията ми на дъно и на тапа си останах капо.Сухата царевица рака я ядеше за броени минути и капото стана пълно
На яз.Блъсково - малкия Таксата е 15лв за светлата част и можеш да вземеш 3 риби а ако оставаш с нощувка доплащаш още 10лв. и + още 1 риба (4 риби) Но аз там съм хващал само толупи на дъно и тапа но съм виждал да вадят и по някое амурче, но много рядко. Яз Караманите го изоставиха може би от преди 1-2 седмици защото водата му падна много и явно арендатора му писна и го заряза, а беше пълен с риба(направо вреше последните дни), излизаха малки шаранчета по 0,500-1,000-1,500кг. и много таранка и сулка по 0,300-0,400-0,500гр на блесна, рибата умираше поради липса на кислород и последните дни там се ходеше за риба без въдица!Този язовир Караманите е изключително голям и красив а и пътя е хубав, на стратегическо място е защото когато преливат Доброплодно,Добротич,Тръница,Есеница всичката вода и риба отиват в язовир Караманите, затова миналата година язовира се напълни с вода и риба проблема му е обаче че има някаква дупка или дупки на дъното на язовира където водата изтича щом годината е сушава.Което не е проблем да се оправи според мен щом язовира пресъхне на пълно, което вече може и да е станало но това е друга тема! Яз Доброплодно (изключителен язовир беше с много шаран,сулка и таранка по 0,800-1,500кг)но съм го отписал вече, едно че риба няма освен таранка едно и че за малко да си спукам картера на колата като излизах от рекичката с камък колкото гумата ми 15'' извлечен от задния ми мост и отстранен след това но...Есеница също още щом го взеха имаше някакви шаранчета по 0,500-1,000кг. - зарибителен материал и това беше а и там местата са много малко и за събота или неделя и по празниците не става определено(Но е изключително красив водоем) На Манастир риба има, или поне не съм се прибирал без шаран или амур, но за един ден две пепелянки минаха до мен на стената и повече там не стъпвам (може би късна есен вече)
Искам да попитам дали някой има информация за яз Преселка (Шуменска Област е) но при тях темата е много замряла затова пита и тука дали някой има някакво инфо.Дочух че собственика е друг тази година и затова се интересувам какви са условия и т.н. Благодаря предварително и Наслука на Всички!

Искам да попитам дали някой има информация за яз Преселка (Шуменска Област е) но при тях темата е много замряла затова пита и тука дали някой има някакво инфо.Дочух че собственика е друг тази година и затова се интересувам какви са условия и т.н. Благодаря предварително и Наслука на Всички!

dim-dim написа: Яз Караманите го изоставиха може би от преди 1-2 седмици защото водата му падна много и явно арендатора му писна и го заряза, а беше пълен с риба(направо вреше последните дни), излизаха малки шаранчета по 0,500-1,000-1,500кг. и много таранка и сулка по 0,300-0,400-0,500гр на блесна, рибата умираше поради липса на кислород и последните дни там се ходеше за риба без въдица!Този язовир Караманите е изключително голям и красив а и пътя е хубав, на стратегическо място е защото когато преливат Доброплодно,Добротич,Тръница,Есеница всичката вода и риба отиват в язовир Караманите, затова миналата година язовира се напълни с вода и риба проблема му е обаче че има някаква дупка или дупки на дъното на язовира където водата изтича щом годината е сушава.Което не е проблем да се оправи според мен щом язовира пресъхне на пълно, което вече може и да е станало но това е друга тема!
dim-dim благодаря за изчерпателното инфо, обаче не ми стана ясно на кое казваш яз. Караманите. Едното място за което си мисля е, като влезеш в селото от Метличина, в дясно има една локва около 6-7 декара, ама тя някак си, не отговаря на определението голям, а и е абсолютно не възможно в него да влязат водите от Доброплодно, Добротич,Тръница и Есеница. Второто място, за което си мисля, е яз. Янъкдере на който стената му се намира на 2-3 км югоизточно от село Караманите, а опашката му стига до пътя между селата Стефан Караджа и Калоян. Ако това трябва да е язовир Караманите, то това си е поляна от доста години, която ако е успяла по някакъв начин да задържи вода благодарение на дъждовната 2014 г. не значи че пак ще стане язовир. А и в яз. Янъкдере също няма как да влязат водите от преливащите Доброплодно, Добротич, Тръница и Есеница защото яз. Добротич е на рекичката Карамандере, а Доброплодно и Есеница са на рекичката Дулапдере, която се събира с р. Тулумдер, на която е и язовир Тръница и образуват р. Янъкдере. Тоест, Доброплодно, Тръница и Есеница могат да влязат в яз. Янъкдере но не и водите на язовир Добротич. Единственото място на което могат да влязат водите от четирите язовира, се намира доста далече от Караманите, по скоро е до село Вратарите.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Ей затова хората не споделят,защото все ще се намери някой многознайко да дава акъли или да плюе като камила.Вече се убедих,че поне 60% от тук съфорумци май въобще не са стъпвали на някой водоем.И някой като се излъже да постне нещо и се започва--месарин,неориентиран и тем подобни.Радо извинявай ама от доста време те гледам как само се правиш на велик и учител,а един пост не си пуснал къде ходи,какво хвана.Айде престанете вече.Те затова вече колегите предпочитаме на лични.
Хайде на колегите наслука а на компютърните мишоци да им изгори харда.
Дончо, ти прочетели целия ми пост или ти дойде доста дълъг и си забравил с какво съм започналDoncho69 написа:Ей затова хората не споделят,защото все ще се намери някой многознайко да дава акъли или да плюе като камила.Вече се убедих,че поне 60% от тук съфорумци май въобще не са стъпвали на някой водоем.И някой като се излъже да постне нещо и се започва--месарин,неориентиран и тем подобни.Радо извинявай ама от доста време те гледам как само се правиш на велик и учител,а един пост не си пуснал къде ходи,какво хвана.Айде престанете вече.Те затова вече колегите предпочитаме на лични.
rado25 написа:dim-dim благодаря за изчерпателното инфо, обаче не ми стана ясно на кое казваш яз. Караманите.
Не знам ти от къде си но аз съм израснал, достатъчно много съм го кръстосвал а и работил в този район, и смея да твърдя, че го познавам доста добре.
Единственото което исках, без всякакви лоши чувства, да разбера на кое точно казват язовир Караманите.
п.п Много ми е любопитно в коя тема точно съм се правел на велик и на учител
Говоря по специално за тази тема.Като те гледам ти си май от модерните шаранджии е хайде сподели някой твой излет напоследък.Явно няма такъв щом не споделяш.Аз съм от Варна и по принцип съм плувкаджия но упражнявам и друг вид риболов.Затова повечето колеги си споделяме на лични и затова темамата така замира.
п.п.Всеки неуспял плувкаджия става шаранджия .
п.п.Всеки неуспял плувкаджия става шаранджия .