Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Не виждам причина да не е позволено. Остава въпроса как ще ловиш докато си на тая лодка и имаш ли мрежест материал в нея
))

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Даже не съм казал , че ще ловя. Имам тая лодка IB300 , с която ме е страх да влизам в морето и никога не съм пускал на вода ... та ако може по принцип да се влиза в язовира с лодка - супер.Bronxville написа:Не виждам причина да не е позволено. Остава въпроса как ще ловиш докато си на тая лодка и имаш ли мрежест материал в нея))
Относно бракониерството - не ме влече. А и ми се ще да вярвам , че ако имах мрежи в лодката - близките колеги нямаше да оставят нещата така.

който познава язовира и навиците на рибата хваща и в най-голямото нямане

Последно промяна от zliaster на Вто Авг 11, 2015 3:42 pm, променено общо 1 път.
- Joro Ekont
- новобранец
А от към мирни риби някаква информация?
Мирните риби и те са в дълбокото. Като цяло на сонара се виждат риби след осмия метър, като има редки изключени който се дигат до шестия метър.Joro Ekont написа:А от към мирни риби някаква информация?
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
ами гледах , че преди тежките жеги вадиха на директен платика , белица .. червенопери по-рядко .. много скобар .. стръвта е варено жито или торен червей ..а сега рибата е в самите водорасли само нощем .. има нещо като цъфтеж и се набива там .. а през деня се изтегля навътре в дълбокото .. таранката е рядкост .. на пружина с кюспе .. замята се навътре и чакаш половин ден за една келява таранкаJoro Ekont написа:А от към мирни риби някаква информация?

Не,че нещо ама тъй 'кат гледам на тролинга му разбираш колега,ама за мирните се обаждаш доста неподготвен-първо ако на това му викаш скобарzliaster написа:ами гледах , че преди тежките жеги вадиха на директен платика , белица .. червенопери по-рядко .. много скобар .. стръвта е варено жито или торен червей ..а сега рибата е в самите водорасли само нощем .. има нещо като цъфтеж и се набива там .. а през деня се изтегля навътре в дълбокото .. таранката е рядкост .. на пружина с кюспе .. замята се навътре и чакаш половин ден за една келява таранкаJoro Ekont написа:А от към мирни риби някаква информация?горе Камчията .. където влиза в язовира .. там на плувка уж вадят шаранчета по кило и половина макс .. според мен си струва да се отиде там да се опита .. водата в язовира пари .. 28 градуса сигурно е отгоре .. тегава история ..

поздрави от мен...

И така тези риби са от вчера до обяд-имаше платички,баби и доста СКОБАР

Единственото вярно нещо в поста ти е е,че рибата наистина се дърпа навътре,но след 12ч....и топлата вода.
Това е,мирен риболов има,като всичко това е на директен 7-ца...Радвай ни в бъдеще с тролингски риболов и все такива трофейни...

ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Със седмицата на каква дълбочина лови? Питам те защото в неделя и аз хванах доста от тези, имам в предвид морунажа, ама с фидера, че със седмака на мястото на което бях нямаше нужната дълбочина.RAAZIEL написа:Това е,мирен риболов има,като всичко това е на директен 7-ца...Радвай ни в бъдеще с тролингски риболов и все такива трофейни...
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
аз не практикувам такъв риболов .. казвам квото съм видял или чул от хората .. и то 2 седмици назад .. не е един или двама , които потвърждаваха за скобари
а ти знаеш ли , че малкото язовирче е като инкубатор .. там винаги има дребосък .. и в студените месеци водата там е по-топла .. вкл. риби , които няма да видиш към тясното нагоре
щото като изпуснат язовира .. през шлюзовете .. айде в Голяма Камчия .. всичко се върти ;щ еми ако стои хищника пред водораслите и чака .. може да отиде и 12 ч
знам ли .. едрата риба си държи дистанция от брега .. но другата 100 процента се изтегля навътре или се навърта покрай сенчести места .. стръмни и чакълести .. край гората .. а може би и на бяла пръст .. в коритото пък .. на дъното му единствените мирни риби , които се държат на пасажи са косатите .. те остават там през цялото време .. в най-големия пек вървят само костурите .. на жива рибка .. а житото винаги е вървяло .. както и слънчогледовия шрод .. аромата на банан и т.н. ;щ нагоре в тясното явно модерна е станала рибата
нз човек :щ отивайте хващайте .. аз гледам да помогна с квот мога ;щ

На седмака бе 3.5м.На по-малка от тази дълбочина няма как да се завърти риба в тия жеги.Просто аз търся такива или по-дълбоки места за да не вадя фидера...rado25 написа:Със седмицата на каква дълбочина лови? Питам те защото в неделя и аз хванах доста от тези, имам в предвид морунажа, ама с фидера, че със седмака на мястото на което бях нямаше нужната дълбочина.RAAZIEL написа:Това е,мирен риболов има,като всичко това е на директен 7-ца...Радвай ни в бъдеще с тролингски риболов и все такива трофейни...
-
- научил се да хвърля
По същото време (вторник до обяд) на стария язовир (в началото на ръкава) извъртях почти пълно капо .RAAZIEL написа: И така тези риби са от вчера до обяд-имаше платички,баби и доста СКОБАРкато рибата си е супер активна до тогава с подходящите чалъми и хитрини,но на жито ви чакат баби и страдание,което получиха няколко местни до мен с твоите съждения.Близо до тревата дават прилични слънчаци и дребни бесни костуряги...
Единственото вярно нещо в поста ти е е,че рибата наистина се дърпа навътре,но след 12ч....и топлата вода.
Това е,мирен риболов има,като всичко това е на директен 7-ца...Радвай ни в бъдеще с тролингски риболов и все такива трофейни...
Директен 7мак ,дълбочина 3,5- 4м ,повод 0,14 флоро ,храних с жито,малко сладка царевица и топки ягода+кюспе - резултата 4 перки + 2 платички всичко размер "шамарче". Това е общо за двама с по една плувка. Не ми и хрумна да снимам подобно полукапо

В какво се изразяват тези хитринки - захранка или монтаж .
Място не искам да ми казваш ,сподели за чалъмите ако имаш желание !
p.s. Сулката на колегата е супер

- Bigmarlin
- сериозен играч
Много як смадок.
Ма и "скоба́рите" са добри...
Ма и "скоба́рите" са добри...
сега в края на месеца уклея трябва да хвърля хайвер пак .. сигурен съм , че е пълен с хайвер в момента .. само , че ако преди началото на лятото е хвърлял по поляните .. сега хвърля само до Дебелец скалата .. там се получава нещо като фуния .. на теченияата и водата е по-хладка .. а заедно с уклея и сулката се активизира да яде .. влачи се на най-плитките воблери (уклейчета) .. до метър и половина , два .. според мен там е мястото ..
и ще ходя да го прослушам след няколко дни ..

-
- новобранец
- Обратна връзка:
В Неделя ходихме до стената с двама приятели с идеята да поначешем крастата и да си починем. Починахме си. За целият ден имахме общо тримата около 15-тина костурчета, две от които по-прилични. Има трева близо до брега и там е пълно с костур и слънчеви рибки (дребни). Най-вероятно колегата преди мен е прав за уклея. На два три пъти нещо подгонваше и водата завираше. Нито една мирна риба не извадихме ние де. Та така, наслука на тия дето ще ходят в близките дни. Костурите ги ловихме на бял на плувка и ваглер, хвърляхме основно зад тревата.
Утре и аз съм на язовира,ако сцепя отново морунажа,значи тактиката работи...Ще се включа вечерта с подробности...