Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

ПОМОЩ!!!
Модератор: sapuna
-
- новобранец
ПОМОЩ!!!
Здравейте, искам да питам за видове влакна, дебелината подходящи за различните видове риби и да ви питам има ли разлика цвета на влакното. Та аз ходя за риболов на сом, поне сега мисля така да си изгубвам времето за риболов. Другото което отидох да пробвам на скоро е щука или бяла риба, то влакното ще ми трябва чак септември,октомври но няма да е лошо да ми кажете сега. А, другото което исках да питам, металния повод има ли нещо специално за него като дебелина дължина и т.н. Пак за металния повод да питам, аз го държа в кутийка но се сгъва т.е. не е опънат както го бях видял в магазина, има ли проблем? Още обичам да ходя за плувка, имам телескоп но обичам да ходя с въдица с макара. Може да предложите куки за сом и за плувка. Преди ходих за шаран, сега не толкова даже изобщо но ако отида какво влакно да взема? Искам да питам освем дебелината на влакната кажете и хубави марки за влакна, както и марките на влакната. Аз
съм в град Русе и ходя в повечето случаи на река Дунав,затова май нещо по здраво ще ми трябва.
НАСЛУКА
и благодаря предварително!!!
съм в град Русе и ходя в повечето случаи на река Дунав,затова май нещо по здраво ще ми трябва.
НАСЛУКА

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: ПОМОЩ!!!
Обичам да ходя за сом... любим риболов.
За сом дебелината на линията е добре да започва от 0.40 нагоре. Цветът няма значение, тъй като сомът е почти сляп. Разчита на добре развито обоняние. Миризмата и движението на стръвта са фактор за улаванято му. Жива рибка, нарязана рибка, попови прасета, големи червеи, пилешки дроб, жабчета, рак... Ракът е идеалната стръв при риболов на сом. Може сардини и скариди. А куки, кръглите са най-ефикасни. Монтажи, идеални за р.Дунав са Zero rig и Carolina rig. Простите монтажи са за предпочитане.
Здраво закрепени, вдигнати високо въдици със звънчета на върха... в очакване. Вълнуващо е. Успех.
За сом дебелината на линията е добре да започва от 0.40 нагоре. Цветът няма значение, тъй като сомът е почти сляп. Разчита на добре развито обоняние. Миризмата и движението на стръвта са фактор за улаванято му. Жива рибка, нарязана рибка, попови прасета, големи червеи, пилешки дроб, жабчета, рак... Ракът е идеалната стръв при риболов на сом. Може сардини и скариди. А куки, кръглите са най-ефикасни. Монтажи, идеални за р.Дунав са Zero rig и Carolina rig. Простите монтажи са за предпочитане.
Здраво закрепени, вдигнати високо въдици със звънчета на върха... в очакване. Вълнуващо е. Успех.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
-
- вече хвърля и на тежко
Re: ПОМОЩ!!!
Колега по темата за влакната - аз лично ползвам варивас и съм доста ддоволен. Параметрите на влакното са много точни - говоря за дебелина и издръжливост, почти няма памет и мисля, че ще останеш доволен.
Колкото до поводи за щука - може да използваш дебел флорокарбон, защото е почти незабележим и ако ловиш на изкуствени примамки не се отразява много на играта им.
Наслука и трофейни екземпляри!
Колкото до поводи за щука - може да използваш дебел флорокарбон, защото е почти незабележим и ако ловиш на изкуствени примамки не се отразява много на играта им.
Наслука и трофейни екземпляри!