Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
dantho.mihov написа:...Жореее, това твое изказване само стимулира онзи, който може да продава сирене на 6 лв., да го предлага на 8 лв...
Данчо,
Едва ли е така, просто исках за споделя, че 1 кг сирене = 7 литра краве мляко х 0.70 лв/л = 5 лева.
А това е само суровината,
После следват разходи по производството, амортицации, данъци, печалба, ДДС и прочие !
Сега леко спадна цената на суровото мляко, но въпреки това сирене под 8 лв/кг от свежо мляко едва ли има
Също има и един сегмент дето не калкулира "амортизации,данъци, ДДС"
Там нещата са малко по-прости и са с едни 25-30 % преднина
Затова може да има и хубаво сирене по 6 лв за кг !
Иначе, цени всякакви - и по 4 лв и по 14 лв за кг краве сирене !
Също и вкусове всякакви
Ама нали си споделяме тук, та това направих и аз !
- G.Petkov

И всичко си работи при мен - сайт, аватари, снимки !
Имаше едно прозорче, което питаше за разни работи,
Ама IT-то в офиса му "отговори на въпросите" и работата се оправи
!
Имаше едно прозорче, което питаше за разни работи,
Ама IT-то в офиса му "отговори на въпросите" и работата се оправи
Който е на открито да гледа звездопада.
Аз го гледам на витоша.
Падат на 10 минути по една горе долу.
Тук има много народ жени деца изненадах се .
Има и палатки.
Над 1000 човека.
Аз го гледам на витоша.
Падат на 10 минути по една горе долу.
Тук има много народ жени деца изненадах се .
Има и палатки.
Над 1000 човека.
Риболовци.
- GODzillata

Грррр....Гррррррр.......хлъц!
Грррррр...аааадил Илия ки-ли-яяяяяяя...
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Павел Иванов

Уеуе Кире
Да не би освен че са те опущили до никое време и да си се натърмъчил 
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател

Жоре, доколкот знам у наше село млякото се изкупува по 40 ст. на литър... Подобна подигравка с производители де литър минерална вода струва повече, не съм видял....G.Petkov написа:Данчо,dantho.mihov написа:...Жореее, това твое изказване само стимулира онзи, който може да продава сирене на 6 лв., да го предлага на 8 лв...
Едва ли е така, просто исках за споделя, че 1 кг сирене = 7 литра краве мляко х 0.70 лв/л = 5 лева.
Е, и сега си купуваме литър немско мляко за малко над левче във веригите... Ама, колко мляко има в него? де да знам, за това си има държавни институции. А, колко мляко има в нашето БГ производство? Сигур по малце от германското?
Сега си купувам кисело мляко Българско, то продукт не се разваля и след 2 м. откак му е минала годността? ЩО? ЩОТО няма мляко в него.... В него има само сух продукт и палмово масло...
Стига толкоз тегави проблеми, след седмица отивам на о.Амулиани да ловЪ с каяка... Надявам се, т.е. сигурен съм, че вече е време да го сефтосам с риба... Вече се уморих да ловЪ на те остъргани киречови трапове, наречени язовири в БГ.
Всеки 2-ри излет ми е скапан, т.е свързан със закачени бракониерски мрежи и пр...
В случая държава наречена БГ отсъства от полезрението и методЪт е дамо един - нахъсано гражданско общество с две дузини риболовци и бой по браковците доде мърдат де....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Красимир Атанасов
- учете се от него

Камъните падат, падат от небето..... хлъц т'ва беше друго хлъцGODzillata написа:....Гррррррр.......хлъц!
- GODzillata

Павел Иванов написа:Уеуе КиреДа не би освен че са те опущили до никое време и да си се натърмъчил
А'е аз къ да е, ама ти некфо мноо рано си си легнал - 12:54 am - сигур жегите не ти понасят да отнесеш до 4 сабале?
Снощи приключих с яденьето и пийеньето - от днес ставам нов чиляк и минавам на диета - и такааааа...до поне 100 кила!
Аз казах. Хау!

- GODzillata

ПаФ, Ванката /vatus56/ има ли логове?
...или Преходът е взел нова жертва?

...или Преходът е взел нова жертва?

- Bigmarlin
- сериозен играч

Аз мисла да ги намаля малце,единито и пиеньето и малко спорт.
Всичко започна така вчера.
На обяд въглехидратно зареждане-запечен патладжан с ориз,зеленчуци и наситнени гъби,предвид на това което предстоеше.Имаше отгоре и запечен червен домат ама го излапах

В 19.45 монтиране на фара - абсу дво.Допълнително подсигуряване с две свински опашки.

В 20.00 тръгване

През Мъртвата долина,под Скобелевият парк

Покрай стената на горния язовир на Мъртвата.Има колеги рибари

Табелата към долния яз

Кръчмата "Лозарска среща" над "яз Гишинеее" с флага
Напред е Къшин

Тук останах сам ,някои хора спукаха гума,след кратко съвещание продължих сам -повеке няма да го правя,не и с този фар,хау. Къшинският баир уж кратък,ама ма поозори

Спускане от Къшин към Брестовец.Тук бая са бях набузил,че ма погна един къшински вук....

След това качване, Брестовец е някъде горе

Газ по баиря

Около пътя джунгла от треви

И някои забранени видове

След Брестовец у лево към Боот.

Преди Бохот вляво стръмно надолу към хижа Среброструй,през селвата.С препомпаните гуми,кьоравите очи и "убавия фар" беше много романтично-нямаше дупка и камъче през което да не минах.Пък там дупки да искаш.Горките спирачки и лагери.

Вляво от алеята към хижата, свива пътя към опашката на големият язовир в Кайлъка.Много добри места има там,водата е заляла гората.

После вече си ...... мата. Насреща е хижата

В гората беше страшно,около мене в радиус най малко 1 км няма жива душица.

Минах мостчето над реката,срещу хижата ,целият в слух и накокошинчен, и газ до дупка по алеите към спасението - Кайлъка.Шибаха ма клони,чупих, мачках,но не спирах.Осланях се почти изцяло на интуицията.Добре че не строших кололото.

Най-после в 22 часа,според изчисленията, стигнах мястото на срещата-ресторант Кошарите,в парк Кайлъка,един от любимите ми.

Веднага погълнах половин чиния за възстановяване.Картофите бяха супер пресни.

След това два бързи въглехидрата

И после вече по спокойно с протеинче и бавни въглехидратчета
Вратлето на жар беше уникално

Едно много красиво момиче имаше на съседната маса ,та бързо ми мина "уекия" горски стрес

Мноо народ по тее локале бе... Бегайте с теее апарате ей......

Равносметка 25 км много пресечен терен, с 1-2 кратки почивки и две 5 минутки марш на скок,че ма беше страх от кучища...
Всичко започна така вчера.
На обяд въглехидратно зареждане-запечен патладжан с ориз,зеленчуци и наситнени гъби,предвид на това което предстоеше.Имаше отгоре и запечен червен домат ама го излапах

В 19.45 монтиране на фара - абсу дво.Допълнително подсигуряване с две свински опашки.

В 20.00 тръгване

През Мъртвата долина,под Скобелевият парк

Покрай стената на горния язовир на Мъртвата.Има колеги рибари

Табелата към долния яз

Кръчмата "Лозарска среща" над "яз Гишинеее" с флага

Тук останах сам ,някои хора спукаха гума,след кратко съвещание продължих сам -повеке няма да го правя,не и с този фар,хау. Къшинският баир уж кратък,ама ма поозори

Спускане от Къшин към Брестовец.Тук бая са бях набузил,че ма погна един къшински вук....

След това качване, Брестовец е някъде горе

Газ по баиря

Около пътя джунгла от треви

И някои забранени видове

След Брестовец у лево към Боот.

Преди Бохот вляво стръмно надолу към хижа Среброструй,през селвата.С препомпаните гуми,кьоравите очи и "убавия фар" беше много романтично-нямаше дупка и камъче през което да не минах.Пък там дупки да искаш.Горките спирачки и лагери.

Вляво от алеята към хижата, свива пътя към опашката на големият язовир в Кайлъка.Много добри места има там,водата е заляла гората.

После вече си ...... мата. Насреща е хижата

В гората беше страшно,около мене в радиус най малко 1 км няма жива душица.

Минах мостчето над реката,срещу хижата ,целият в слух и накокошинчен, и газ до дупка по алеите към спасението - Кайлъка.Шибаха ма клони,чупих, мачках,но не спирах.Осланях се почти изцяло на интуицията.Добре че не строших кололото.

Най-после в 22 часа,според изчисленията, стигнах мястото на срещата-ресторант Кошарите,в парк Кайлъка,един от любимите ми.

Веднага погълнах половин чиния за възстановяване.Картофите бяха супер пресни.

След това два бързи въглехидрата

И после вече по спокойно с протеинче и бавни въглехидратчета

Едно много красиво момиче имаше на съседната маса ,та бързо ми мина "уекия" горски стрес

Мноо народ по тее локале бе... Бегайте с теее апарате ей......

Равносметка 25 км много пресечен терен, с 1-2 кратки почивки и две 5 минутки марш на скок,че ма беше страх от кучища...
Последно промяна от Bigmarlin на Чет Авг 13, 2015 2:50 pm, променено общо 17 пъти.
- GODzillata

Мдааа....и аз преди морето се събудих един ден с неистовото желание да си купя шосеен филосопед, щото маунтин байка ни мъ кефи за по хасфалта, та вместо да постоя докът ми мине, зех, че си го зех
.....турих му мандалото у гаража и оттогава не съм го карал, ама може пък се некой ден да ми дойде музата, знайш ли...
Инак глеам убаво си комбинирал въглехидратните бири с протеиновия вратняк, та тва напрао си е една убава балансирана диета!
Аз май некфо ще поотложа старта на моята, щото имам да си доям свинските мръвки от снощи, а па ся загледах списанието на Лидл и скивАх, че има агънски плешки и бутове, та напрао паля гуми натам, че некфо зверски ми се прияде агънце-багънце!
Инак глеам убаво си комбинирал въглехидратните бири с протеиновия вратняк, та тва напрао си е една убава балансирана диета!
Аз май некфо ще поотложа старта на моята, щото имам да си доям свинските мръвки от снощи, а па ся загледах списанието на Лидл и скивАх, че има агънски плешки и бутове, та напрао паля гуми натам, че некфо зверски ми се прияде агънце-багънце!

- Bigmarlin
- сериозен играч

Оня моя човек,велосипедиста, от снощи, ела вика да хапнем в Канапето....Хапнахме....По три наливни Хайнекена ,холеми....Лека закуска ,така да са каже.....
А аз до утре трее да опраа ДДСа ,па не съм доникъде
А аз до утре трее да опраа ДДСа ,па не съм доникъде
Последно промяна от Bigmarlin на Чет Авг 13, 2015 1:46 pm, променено общо 1 път.
- GODzillata

Марлине, а'ре бе, че няма нищо - ако работата пречи на удоволствията - зарежи работата!
Аз зех агънския бут, овъргалях го с поправки:

...и го слагам за дъъъъъълго време на баааааавен огИнь....па да видим фо ша стани...

Аз зех агънския бут, овъргалях го с поправки:
...и го слагам за дъъъъъълго време на баааааавен огИнь....па да видим фо ша стани...

- Bigmarlin
- сериозен играч

Мноо ясно,високо мазнинна(разбирай вкусна),ниско въглехидратна диета..
Само с лебченцето нещо не моо са разделим... Общо взето за мене агнешкото е на първа позиция,след туй всичко останало...Бе не съм сигур дали е тъй 
- GODzillata

Абе сичко е според зависи...от сезон, от настроение, от кво има за пийенье и т.н.
......рупам сичкото протеин, койото расте на кокъл
......но да речем пуешко и заешко бих ял само ако няма друго мЯсо.
Куту изям бута, ще премина трайно и основно на диетични меса - пилешко, телешко и риби, щото тряа да сваля едни 40 кила
....ся се едно одя с 2 туби бензин по 20 кила сяка, или па с 4 туби по 10 кила вода с минерали.

Куту изям бута, ще премина трайно и основно на диетични меса - пилешко, телешко и риби, щото тряа да сваля едни 40 кила