Макари Ryobi-менте или не?

Модератор: sapuna

Аватар
helikopter
новобранец
новобранец

Макари Ryobi-менте или не?

Мнение от helikopter »

Привет колеги. Имам питане. Четох най различни теми,но така и не можах да си отговоря на един въпрос. Макарите,които нямат стикер на кутията от Фишерман менте ли са или не. Защото Ryobi има в алибаба и др. чужди сайтове, в повечето бългърски и в частните обяви. Ако може хора купували Ryobi от България без стикер на официалния вносител да кажат имали ли са проблеми. :fishing7:
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Re: Макари Ryobi-менте или не?

Мнение от orion30 »

Ryobi отдавна си е менте. Можеш да видиш почти всичките им модели под други имена и марки. Но общо взето си е най читавото и евтино от всички ментета. Тия които виждаш из нета и навсякъде са същите като на Фишермана, всичко е мейд ин Guangwei корпорейшън. Пък последните ги боли факса за тез макари щото праат и композити за авиацията и енергетиката. Въдичарския им сегмент е има няма 5-10% от оборота им.
Аватар
dizela_88
новобранец
новобранец

Мнение от dizela_88 »

Аз имам такава без стикер от частна обява и не съм имал проблеми , вече година си бачка идеално.
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Една и съща макара,"различни марки и модели".
spro-blue-arc_spro-red-arc_ryobi-zauber_tubertini-zauber_grauvell-excel-zf_penn-affinity_wft-alubraid_trabucco-xenos-xws_sert-helix_vega-regal_illex-spire-xs.jpg
spro-blue-arc_spro-red-arc_ryobi-zauber_tubertini-zauber_grauvell-excel-zf_penn-affinity_wft-alubraid_trabucco-xenos-xws_sert-helix_vega-regal_illex-spire-xs.jpg (67.15 KiB) Преглеждано 6141 пъти
Вади си изводите сам. :wink:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
nikolas3
новобранец
новобранец

Мнение от nikolas3 »

Даже и Vertigo е кръстена.
Имам и аз едно такова от много години.
Ползвах го за морски спининг- нелоша макаричка р-р 4500 , нооо:
лагера на бигела е такъв консуматив/ на всеки 2-3 дни на солена вода/ и т.н.
В интерес на истината може би на сладка вода би издържала повече.
:lol:
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

сирака написа:Една и съща макара,"различни марки и модели".
spro-blue-arc_spro-red-arc_ryobi-zauber_tubertini-zauber_grauvell-excel-zf_penn-affinity_wft-alubraid_trabucco-xenos-xws_sert-helix_vega-regal_illex-spire-xs.jpg
Вади си изводите сам. :wink:
Това, че един и същ продукт се произвежда под множество наименования може да означава всичко, но не и това че този продукт е некачествен. Според мен (а и доооста други ползващи тази марка) е точно обратното. Ако е некачествено , примерно, защо е така на практика?
През ръцете ми са минали доооста макари с наименование Ryobi, и другите му производни, като забележки не съм имал, в момента ползвам няколко Excia-и. Имам закупени макари от няколко български сайта, включително и от Александър Фишермен, имам доооста закупени и от AliExpress. Всичко е едно и също, и идва от Китай, както и почти всичко останало на този свят.
А иначе в зората на демокрацията тръгнахме, може би, от равни позиции с китайците. Но "далновидното" и "кадърно" управление на есички правителстава до сега ни доведе на този хал.
Обмислям и покупка на този Zauber:
http://www.nordfishing77.at/r-o-l-l-e-n ... japan.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow" rel="nofollow
До сега всеки изтъкваше като единствен недостатък, може би, това че теглото бе високо. Ами ето, размер 2000 на Ryobi Zauber L е 245 грама. Е вярно новите материали вложени в тази макара са по-скъпи, но като цяло си е Zauber, доказал се през последните две петилетки като качествен и надежден продукт.

Дали ще си купиш някои от въпросните макари, или ще дадеш двойно, тройно и по-вече пари за Shimano или Daiwa е въпрос на финанси и личен избор. Вярно, че кеф цена няма, и това да притежаваш качествена и скъпа играчка е като душевна чикия, но макарите на Ryobi и всички останали производни почти нямат аналог спрямо съотношението цена-качество.

И от мен да знаеш: РИБАТА НЕ ЗНАЕ С КАКВИ ТАКЪМИ ЛОВИМ.
Който го може ще лови риба и с Ryobi, който го НЕ може няма да има слука и със Shimano или Daiwa за по 1000 и кусур лева.

Така, че вади си сам изводите :wink:
И най-важното НА СЛУКА :fishing6:
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Не са менте фирмата която ги произвежда от няколко години е тази: http://www.noeby.cn/en/product.php?cid=48" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;

Всеки може да ги внася няма "официален" вносите за България ето примерно тук http://www.plodex.eu/fishing/makari.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; имат почти всички нови модели докато в Ал Фишермен си продават моделите от някой стар внос. Дали ще от AliExpress или от обявите на Злати или друг колега все тая, всичко идва от братски Китай. Само да падне още долара няма да е лошо :)
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Аз също ползвам Риоби. Сега погледнах кутиите и няма такъв стикер. Макарите ги ползвам малко повече от година. Имам доста добри риби изкарани на тях. И Амури и шарани. Проблем няма никакъв. Никакви луфтове и перфектно редене на влакното. Ползвам ryobi proskyer nose power
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

m65 написа: Дали ще си купиш някои от въпросните макари, или ще дадеш двойно, тройно и по-вече пари за Shimano или Daiwa е въпрос на финанси и личен избор. Вярно, че кеф цена няма, и това да притежаваш качествена и скъпа играчка е като душевна чикия, но макарите на Ryobi и всички останали производни почти нямат аналог спрямо съотношението цена-качес:
. Докато не си купиш първото читаво shimano на цена 130% от тази на заубера. После го пробваш няколко пъти и го подаряваш на някой приятел :D (заубера)
Аватар
helikopter
новобранец
новобранец

Мнение от helikopter »

Благодаря за изчерпателните отговори :) Имал съм екзейдж 1000 на един лайт фидер макарето не мръдна ,вода,кал,захранка и 3,300 шаранче го издърпа без никакъв проблем. Имам и приятел със страдик добре е. Но все пак Риобито е цена-качество. Ако имам торба с пари знам какви такъми да си взема....и няма да са Шимано. Иначе за хеви-фидера бих взел също nevis airtec 5000. Незнам,но винаги купувам макара на цена около пръчката.
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

rap66 написа:
m65 написа: Дали ще си купиш някои от въпросните макари, или ще дадеш двойно, тройно и по-вече пари за Shimano или Daiwa е въпрос на финанси и личен избор. Вярно, че кеф цена няма, и това да притежаваш качествена и скъпа играчка е като душевна чикия, но макарите на Ryobi и всички останали производни почти нямат аналог спрямо съотношението цена-качес:
. Докато не си купиш първото читаво shimano на цена 130% от тази на заубера. После го пробваш няколко пъти и го подаряваш на някой приятел :D (заубера)
Написал съм че "макарите на Ryobi и всички останали производни почти нямат аналог спрямо съотношението цена-качество". Сега за цена на 130% от тази на заубера има ли смисъл въобще да коментираме? Тези 130% от цената на заубера са около 350 лева, което си е отлична макара, особено ако е закупена не от България. Ами по Вашата логика това въпросно Shimano ако го заменя примерно за една Daiwa на цена 130% от тази Shimano-то дали няма да е по-добре? А така може да спорим докато достигнем най най моделите на риболовните макари, които сами по себе си пък ще струват, примерно, колкото някой автомобил втора ръка.
Между другото ползвам макари на Shimano и Daiwa от средният ценови клас. И най-отговорно мога да заявя, че те не ловят по-вече риба. Да но ловя с Shimano или Daiwa, за душвената чикия вече споменах. Който може да си позволи да лови със скъпи такъми добре, няма лошо в това. Ама толкова по-зле за него когато някой, с макара с цена по-ниска на 130% от Shimano или Daiwa "скъсва", рибата до него а той едва отърва капото.
rap66 написа:
m65 написа: Докато не си купиш първото читаво shimano на цена 130% от тази на заубера. После го пробваш няколко пъти и го подаряваш на някой приятел :D (заубера)

Не сме приятели, но следващият път когато Ви попадне някакво Ryobi, или производните му, не го подарявайте. Аз ще го купя на половината от цената която сте дали за него. Не че ми трябва, но просто ей така, да имате някакъв кяр.

Пак ще го кажа:Макарите на Ryobi и всички останали производни почти нямат аналог спрямо съотношението цена-качество . Всичко друго е интерпритации, чесане на езици.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

m65 написа: Докато не си купиш първото читаво shimano на цена 130% от тази на заубера. После го пробваш няколко пъти и го подаряваш на някой приятел :D (заубера)
Румене кога ти е удобно да мина през вас да ми подариш Заубера. :D
Поздрави :D
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

orion30 написа:
Румене кога ти е удобно да мина през вас да ми подариш Заубера. :D
Поздрави :D
Ааа не може така колега, да си имаме колегиалността и уважението :) . Преди Вас заявих, че плащам половината от цената която е дадена, в частност за заубера :) .
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Оказа се че имам мноого приятели. Някои дори не ги познавам :D . ИЗказвам самолично мнение, на базата на лично усещане. Евтините риобита (60-70 лв) може и да са най добрите за тези пари. Но аз лично пред Заубер за 155 лв предпочитам 11 Ексенс за 230 или Насци за 150 или Техниум за 200 лв. Всички размер 4000. Това съм платил за нови макари тази година, заубера преди 2. Всички съм ги отвсарял, ловиол съм с тях и ЗА МЕН въпросните шимана са далеч пред заубера като съотношение качество/цена. Процента всеки може за си го сметне - (???/155 или 135 без резервната шпула) *100 :wink:
Последно промяна от rap66 на Пон Авг 17, 2015 9:44 am, променено общо 1 път.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

rap66 написа:Оказа се че имам мноого приятели. Някои дори не ги познавам :D . ИЗказвам самолично мнение, на базата на лично усещане. Евтините риобита (60-70 лв) може и да са най добрите за тези пари. Но аз лично пред Заубер за 155 лв предпочитам 11 Ексенс за 230 или Насци за 150 или Техниум за 200 лв. Всички размер 4000. Това съм платил за нови макари тази година, заубера преди 2. Всички съм ги отвсарял, ловиол съм с тях и ЗА МЕН въпросните шимана са далеч пред заубера като съотношение качество/цена. Процента всеки може за си го сметне - (???/155) *100 :wink:
По-добре късно - отколкото никога.Добре дошъл в отбора.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”