Как се прави повод ? - (Забавно четиво)

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Как се прави повод ?

Мнение от Венелин Радушев »

darkuss написа: С макара и телескоп с водачи. Ами очакван кефали,мрени,скобари,каракуди и други... Можеби и някой малак шаран който ми е мечтаната риба :D Мисля да си купя и директен телескоп след време...
Щом ловиш с макара, задължително ползвай микровирбел между повода и основната линия, без значение дали на река или в тиха вода, каква да е стръв (а особено два бели червея на куката) усукват повода и основната линия, не че с вирбел не се усукват, но пренебрежимо малко. Щом говориш за мрени и скобари, явно става дума за река, подбирай подобни плувки
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Два примерни монтажа за река, ползвай първият от тях и за язовир (доколкото ти позволява дължината на телескопа), мисля че е малко рано да ти говорим за мачов риболов.
Изображение
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Според мен крайният резултат е абсолютно един и същи.
А той е втората снимка на поста ти.
Първата снимка е някво клуп в клуп ама не знам как си го направил?
Вземи една тръба на нея закачи един клуп.
После втори и така докато разбреш че са абсолютно еднакви.
Не ми се спори !
Да аз не съм българин руснак съм ...
А на мен ми пука за братушките, защото сега тука щеше да си с чалма !!!
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Hills написа:Според мен крайният резултат е абсолютно един и същи.
А той е втората снимка на поста ти.
Първата снимка е някво клуп в клуп ама не знам как си го направил?
Вземи една тръба на нея закачи един клуп.
После втори и така докато разбреш че са абсолютно еднакви.
Не ми се спори !
Да аз не съм българин руснак съм ...
А на мен ми пука за братушките, защото сега тука щеше да си с чалма !!!
Тц, бъркаш се. Нямам причина да правя сухи тренировки с тръба, понеже и двете снадки съм ги ползвал хиляди пъти, разбира се едната повече от другата. Ти щом не можеш да си го представиш, прави възстановка както сметнеш за добре.
Изображение

С цялото ми уважение към теб.... не знаех, че си руснак, но в крайна сметка това нищо не променя...... грам пет пари не давам, какво казват за риболова братушките. Butnik имаше една култова реплика за тях и риболовните им знания, но ще ти я спестя. Не знам защо намесваш чалми тук, там с чалми ли ловят риба? Иначе поклон пред руският народ, ако и царска русия да е тръгнала да си гони интересите тук, не нашето спасение, имало е голяма вълна от доброволци, записали се в армията за да освободят братята славяни. Не знам защо говорим за това в риболовен форум.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

Венелин Радушев написа:Изображение
Снимка едно и снимка две са еднакви, всъщност разлика има и тя е много тънка. Ако клупчето на червения конец от фото 1 го прехвърлим на ляво, ще се получи това което е на фото 2. А ако клупчето на червения конец от фото 2 го прехвърлим на дясно ще се получи това което е на фото 1. И двата "възела" могат да се постигнат по, на пръв поглед два различни начина, но в същност двата различни начина са еднакви, разликата е в прекарването, нанизването, промушването, както искате така го наричайте.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

rado25 написа:.
Всъщност си прав, и двамата с Hills сте прави. :oops: Но е факт, че възелът се затяга по различен начин според това как го направиш.
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Според мен на първата снимка клуп в клуп на Венелин.
Клупа се нанизва на другият клуп .
После куката минава подчертавам САМО ПРЕЗ ЕДИНИЯТ КЛУП на основното влакно.
Този начин е съвсем друг ТРЕТИ НАЧИН !!!
Аз такъв начин не съм описвал .
Все пак е начин за вързване различен от стандартният:
-Когато кукичката минава през двата клупа на основното влакно петлето(клуп) и собственото си петле (клуп) на повода.
Трябва да има около него четери конеца или корди.

Затова е все едно дали ще вземеш мъжкото (куката ) и ще минеш през двете дупки(клуп,петле).
Или ще вземеш женското(клуп,петле) ще минеш през отвора на вирбела(клуп,петле) и ще го нанижеш на куката.
При двата вариянта са ЕДИН НАЧИН !-около основното влакно има ЧЕТЕРИ ВЛАКНА.

А в този ТРЕТИЯТ НАЧИН от първата снимка има само ДВЕ ВЛАКНА около основното влакно.
Така го объркахме човека дето пита че направо може да стане БРАКОНИЕР по лесно от РИБАР !
Последно промяна от Hills на Чет Авг 13, 2015 11:26 pm, променено общо 3 пъти.
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Уви, колега Радушев и тук сте в заблуждение. :? Възелът става един и същ след затягане, във вида от първата снимка. Съжалявам, и аз не го знаех. Пробвах преди малко по двата начина и видях какво се получи. Ама пък нали ще се слага вирбел, какво значение имат клупчетата.
darkuss
новобранец
новобранец

Мнение от darkuss »

Благодаря вече знам как се прави повод. Само още се чудя да ли да използвам вирбел както казват някой... Преди мислих че се слага само на дънни въдици...
darkuss
новобранец
новобранец

Мнение от darkuss »

Венелин Радушев написа:
darkuss написа: С макара и телескоп с водачи. Ами очакван кефали,мрени,скобари,каракуди и други... Можеби и някой малак шаран който ми е мечтаната риба :D Мисля да си купя и директен телескоп след време...
Щом ловиш с макара, задължително ползвай микровирбел между повода и основната линия, без значение дали на река или в тиха вода, каква да е стръв (а особено два бели червея на куката) усукват повода и основната линия, не че с вирбел не се усукват, но пренебрежимо малко. Щом говориш за мрени и скобари, явно става дума за река, подбирай подобни плувки
Изображение
Изображение
Изображение

Два примерни монтажа за река, ползвай първият от тях и за язовир (доколкото ти позволява дължината на телескопа), мисля че е малко рано да ти говорим за мачов риболов.
Изображение
А дали данеси сложа подвижна плувка ? Хем няма да се занимавам докат намеря подходяща дълбочина
Hills
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Hills »

Възелът от първата снимка, ако куката се прекара през собственият си клуп -оранжавият конец става абсолутно същият .
Така са два ралични възела !
Първият куката минава само през вирбела,клуп,петле.Като петлето на повода предварително се нанизва на петлето на линията.
Вторият куката минава през двете петлета,клупове .Първо през петлето на основната линия
и после през собственото си петле,клуп.

Никви вирбели не ти трябват това да не ти е спининг с блесни !!!

Тея микро вирбели са толкова малки, че ще ми трябват лупа и пинсета при монтаж на реката.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

stas написа:Уви, колега Радушев и тук сте в заблуждение. :? Възелът става един и същ след затягане, във вида от първата снимка. Съжалявам, и аз не го знаех. Пробвах преди малко по двата начина и видях какво се получи. Ама пък нали ще се слага вирбел, какво значение имат клупчетата.
Току що тествах двата начина на свързване, 0,18 - Dual Band

Изображение

Става да ги направиш като долният и двата, но трябва да си играеш да го обръщаш и наместваш преди да го стегнеш. Иначe промушваш, стягаш и става това ^
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Hills написа:Възелът от първата снимка, ако куката се прекара през собственият си клуп -оранжавият конец става абсолутно същият .
Така са два ралични възела ! -Не
Първият куката минава само през вирбела,клуп,петле.Като петлето на повода предварително се нанизва на петлето на линията.
Вторият куката минава през двете петлета,клупове .Първо през петлето на основната линия
и после през собственото си петле,клуп.

Никви вирбели не ти трябват това да не ти е спининг с блесни !!! - Ти сериозно, на плувка с макара ловил ли си?
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Ами пак пробвах. Като го стегна по- силно сам се обръща и става като долния.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

stas написа:Ами пак пробвах. Като го стегна по- силно сам се обръща и става като долния.
С каква дебелина влакна пробваш? В интерес на истината ако влакната са в голям диапазон, примерно 0,20 основно и 0,10 повод, както и да се прави, ще стане като горният, тънкото (мекото) влакно обгръща твърдото и става грозен възел като горният. Но това не би могло да обясни защо при теб се получава така.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

darkuss написа:Благодаря вече знам как се прави повод. Само още се чудя да ли да използвам вирбел както казват някой... Преди мислих че се слага само на дънни въдици...
Задължително вирбел, особено на река. И не, за подвижната плувка, не и в нашите реки.
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”