ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Потребителски аватар
kami.59
новобранец
новобранец
Мнения: 43
Регистриран на: чет яну 08, 2015 10:45 am
Местоположение: ВАРНА

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот kami.59 » съб авг 01, 2015 7:17 am

Бахара е силна подправка с него се променя истинския вкус на рибата.Морска риба се соли с морска сол.
Невероятно, но факт хванах я с ръце!

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Реклама



Потребителски аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11595
Регистриран на: пон авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Контакти:

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот КИРО » нед авг 16, 2015 6:05 am

Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
С малко подсказване от Тони де.

Първо - осоляване.
Те така го правя.
Изображение

това ми събира 2кг хамсия,и кило сол.
След като престои 4-6 дена,измивам рибата от солта,
и я поставям в сладка вода за 3 часа,нека леееко да тече отгоре чешмата.
После отделям филетата,и ги хвърлям в саламура.
Която е 4л вода,малко сол и 0.5л оцет.
Престоява около 10 часа.
Следва изцеждане на рибата.
Изображение

Сега вече малко тарикътлъци.
Пресен копър,ама много.
Изображение

Докато изстине олиото
Изображение

си пригответе 3-4 листа дафинов лист,маалко девисил,20-тина зърна черен пипер.
Сипвате олиото в буркана,и нареждате като за мариноване.
Не жалете копъра,накрая отгоре те така
Изображение

и изглед отстрани
Изображение


След седмица ще има проби.

Аки ви остане малко,ей такива бързи номера стават.
Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА

Потребителски аватар
stoned
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 110
Регистриран на: нед юли 03, 2005 9:59 am
Местоположение: Варна

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот stoned » нед авг 16, 2015 9:33 am

Да попитам, докато я осоляваш трябва ли да стои в хладилник(на хладно) ? Иначе и аз слагам копър на маринованата риба и парченце лимон, става по-свежо.
ЗАРИБЕН

Потребителски аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 174
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:49 pm

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот miroki » нед авг 16, 2015 10:13 am

Аз я държа 24 часа в сол в хладилника, после около 12 в оцет (понякога и 6 часа, може и 24 часа, зави си кога съм свободен) и накрая с олиото, малко чер пипер на зърна, кори от лимон и дафинов лист.
След седмица я почвам.
Та така ми издържа близо година в хладилника. Естествено свършва преди това. Докато се покажат белите топченца.
Издържа и да не е в хладилник, но в къщи е много горещо целогодишно и не рискувам.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net

Потребителски аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11595
Регистриран на: пон авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Контакти:

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот КИРО » нед авг 16, 2015 10:43 am

stoned написа:Да попитам, докато я осоляваш трябва ли да стои в хладилник(на хладно) ? Иначе и аз слагам копър на маринованата риба и парченце лимон, става по-свежо.

Хамсията я държа няколко месеца в солта,да узрее добре,не че и след седмица не става,
ама говоря как е най-доброто.
Държа си я в мазата,една 8кг кофичка от сирене.
Като завее някой ден,почвам със буркачетата да се бъзикам.
Копър има във фризера вече. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА

checho_58
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: чет сеп 08, 2011 3:57 pm

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот checho_58 » нед авг 16, 2015 2:22 pm

КИРО написа:Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
....

... защото гРЪците са взели рецептата от кичевци :D
Пак си с жълтата фланелка Кире, голям кеф е да те чете човек, а и много полезни неща научава от теб :drinkers:

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Реклама



Потребителски аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11595
Регистриран на: пон авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Контакти:

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот КИРО » нед авг 16, 2015 6:54 pm

checho_58 написа:
КИРО написа:Тука ще пиша.
Не е по Гръцки,ама е по Кичевски.
....

... защото гРЪците са взели рецептата от кичевци....... :D

Не ве,в морския един колега искаше рецепта,ама не беше редно директно там да я пускам.
Има и доста други рецепти - време няма за фотки и коментари,ама като се сетя ще пиша.
Само да знаете,хамсията е чудесна риба за такива изпълнения,както и
да я направиш,спазиш ли началото - другото се получава на шест. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА

Потребителски аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 174
Регистриран на: нед авг 08, 2010 4:49 pm

Re: ДАЙТЕ РЕЦЕПТА ЗА МАРИНОВАНА РИБА,ЗАТВОРЕНА В БУРКАНИ!

Мнениеот miroki » съб авг 29, 2015 4:39 pm

Прияде ми се, та си взех една кутийка маринована цаца. Тя пък дори не изчистена. Махнати само глави и опашки, а тумбака пълен.
Не бях виждал такава до сега.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост