Макари Ryobi-менте или не?

Модератор: sapuna

Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Макари Ryobi-менте или не?

Мнение от Limanov »

rap66 написа:Оказа се че имам мноого приятели. Някои дори не ги познавам :D . ИЗказвам самолично мнение, на базата на лично усещане. Евтините риобита (60-70 лв) може и да са най добрите за тези пари. Но аз лично пред Заубер за 155 лв предпочитам 11 Ексенс за 230 или Насци за 150 или Техниум за 200 лв. Всички размер 4000. Това съм платил за нови макари тази година, заубера преди 2. Всички съм ги отвсарял, ловиол съм с тях и ЗА МЕН въпросните шимана са далеч пред заубера като съотношение качество/цена. Процента всеки може за си го сметне - (???/155 или 135 без резервната шпула) *100 :wink:
Nasci е без червяк, Technium е с три лагера а Excense 4000 (и то BB модела) по курса не йената е 270 лв. ...

Не съм най-големият фен на Ryobi, но за цената си Zauber и Excia са без конкуренция в спининга, от по-ниския клас Ecusima, а за морето Applause и Slam също са добри.

Shimano са безспорния лидер във високия клас така че място за сравнение с тях няма :)
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

Аз зимата заложих на това http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... imano.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; - стъпа ми точно 297 лева.Смело мога да потвърдя , че Шимано си има модели - които си заслужават покупката.За мен всичко след 2012 е боклук.
Наи обичам , зъби на бели риби да събличам
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Limanov написа:...Shimano са безспорния лидер във високия клас...
Тука не съм съгласен ама това си е мое мнение както цитираното твое :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

Знам че си фен на Daiwa :) но в последните години дали умишлено или не те свалиха качеството на продукцията си и я правят 90% във Виетнам и Китай. Отново само мое лично мнение от това което съм видял ;)
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Приятелю (вече не подарявам !), ще ти отговоря не защото ще ти променя мнението, а защото заблуждаваш хора които не са ловили с всичките тези макари. И да уточня че става въпрос за риболов от брега на морето, за други условия нещата може да са различни.
Limanov написа:Nasci е без червяк
Сам по себе си червяка (червяен осцилиращ механизъм) е едно техническо решение. Това не прави макарата по-добра или по-лоша.
Limanov написа:Technium е с три лагера ...
Но на правилното място. И за 10 лв. вече е с 6+1, но това е за друга тема
Limanov написа:Excense 4000 BB по курса не йената 270 лв
Ти когато решиш да си купиш нещо, може и да стреляш по първата оферта. Това обаче не е най-правилната стратегия. ETO едно за 160лв + 30лв (1500Yen EMS+500Yen депо) доставка
Limanov написа:... а за морето Applause и Slam също са добри.
От Аплауса нямам впечатления, но от Слама имам и никога, ама никога няма да си купя тая макара, дори и за 50 лв.. Реди по зле и от екусимата, да не говорим за брадите с тънки брейдове (под тънки разбирам 0.6 и надолу). А те са на цена 1/2 от цената на тази макара. Екусимата сдава багажа за един сезон без адекватна потдръжка (пък повечето ми познати не си човъркат в макарите, а и не трябва ако нямаш подходящите средства, та спечен лагер на бигела, и 2 разбити на короната. )
Limanov написа:Shimano са безспорния лидер във високия клас
На това вече има отговор :D

p.p. Ето едно валидно в момента предложение Shimano Sephia BB C3000HGS за 190 лв., сравни му схемата и характеристиките и пак ми говори за съотношение качество/цена :D
Последно промяна от rap66 на Пон Авг 17, 2015 2:20 pm, променено общо 1 път.
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

Само да ви напомня че заубер 4000 се намира за 125лв.И колега rap66, с какво точно шимано наски е толкова по добро от заубера.Можеш ли да им направиш сравнение някакво.
Бързай бавно.
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

rap66 написа:Приятелю (вече не подарявам !), ще ти отговоря не защото ще ти променя мнението, а защото заблуждаваш хора които не са ловили с всичките тези макари. И да уточня че става въпрос за риболов от брега на морето, за други условия нещата може да са различни.
Не съм искал да заблудя никого и Technium и особено пък Exsence са страхотни макари! Сравнявах чисто технологично и ценово както и да е :)

Само за Nasci имам едно наум понеже предната му версия беше с червячен механизъм както всички по-скъпи модели, но от Shimano се усетиха че са направили прекалено добър продукт за цената си и в новия вариант все едно гледам Exage на схемата. Не че е лош и така, но чисто търговски не ми харесва че вместо да го подобряват те да гледат да го поевтинят.
rap66 написа: p.p. Ето едно валидно в момента предложение Shimano Sephia BB C3000HGS за 190 лв., сравни му схемата и характеристиките и пак ми говори за съотношение качество/цена :D
Ааа виж за Сепията съм с две ръце за (пък била тя и в BB варианта) имам такава и перфектно се справя с PE 0.4 :D
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Limanov написа:....но в последните години дали умишлено или не те свалиха качеството на продукцията си и я правят 90% във Виетнам и Китай...
Тц , подвели са те . Имаше "изнасяне" след 2004г. , сега се наблюдава обратното , връщане на производството в страната . Е примерно Лувиаса се правеше известно време в Тайван а сега отново в Япония . Друг е въпроса , че на мен лично , тайванският по ми допада . Виж за сваляне на качеството е достатъчно човек да си вземе Стелла 13 или Туйн Пауър 15 и веднага спира да тачи Шимано като топ марка и минава на другия бряг . Това обаче няма нищо общо с Риоби и си е жив спам :wink:

Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

[quote="Павел Иванов"]... Е примерно Лувиаса се правеше известно време в Тайван а сега отново в Япония ... quote]

ТайЛАНД, драги ми Петре, не ТайВАН (вж. надписа на крачето на макарата :) ) .... не че 2500 + км дистанция са проблем между приятели, де! :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Да ми ядеш ушите Андре :lol:

Павел Иванов
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Яж си ги сам! :D
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Ех тоз Румен. Заубера го взе от магазина и са набута за 155лв. Наште Заубери са от нета и са по 120лв. После взе да пазари от нета, цеди оферти и Шимано та Шимано. Що не купиш Шимано от Стефан Гоуфиша да ти смъкне две три кожи, пък ми говори за съотношение цена качество. Слама правил бради, ами "настрой го" или не можеш/или така ти отърва/. На прехвалените ти Шимана като им подложа шайби така щи брадясат че свят ще ти се завие. Га стана дерменджия и га си оцапа гъза с ярма.............
Утре ще си купиш някоя читава Дайва и има да плюваш връз туй Шимано.
И кат е толкоз хубаво, що му вадиш тефлоновите втулки и слагаш лагери от 2лв, от магазина до Гюрлата във Варна. И кво стана Шимано с Гюрленски лагери.
За незнаещите Гюрлата във Варна е заведение за производство на шкембе чорба.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

човек да си вземе Стелла 13 или Туйн Пауър 15 и веднага спира да тачи Шимано
Аааа не си прав - вземи си Стела 07 и Туйн Пауър 09 - и тогава ще разбереш какво е Шимано.
Аватар
paynera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от paynera »

После взе да пазари от нета, цеди оферти и Шимано та Шимано
Ми има кои да го научи - все пак късно - от колкото никога.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

orion30 написа:Ех тоз Румен. Заубера го взе от магазина и са набута за 155лв. Наште Заубери са от нета и са по 120лв. После взе да пазари от нета, цеди оферти и Шимано та Шимано. Що не купиш Шимано от Стефан Гоуфиша да ти смъкне две три кожи, пък ми говори за съотношение цена качество. Слама правил бради, ами "настрой го" или не можеш/или така ти отърва/. На прехвалените ти Шимана като им подложа шайби така щи брадясат че свят ще ти се завие. Га стана дерменджия и га си оцапа гъза с ярма.............
Утре ще си купиш някоя читава Дайва и има да плюваш връз туй Шимано.
И кат е толкоз хубаво, що му вадиш тефлоновите втулки и слагаш лагери от 2лв, от магазина до Гюрлата във Варна. И кво стана Шимано с Гюрленски лагери.
За незнаещите Гюрлата във Варна е заведение за производство на шкембе чорба.
Дидо, чети и си вземи поука, че няма да повтарям :!: Щото си взехте зауберите от нета за по 120 лв, затова ръждясаха на втория риболов, а твоя в частност е като ярмомелка (но може и защото го смаза с литиева, знам ли). И от Стефан съм си купувал Шимано, и го продадох след 2 години за 10 лв. отгоре. Сега по ми изнася да си пазарувам от Япония директно. За Дайва още не съм дорасъл, може и това да стане. Втулките на макарите не са от тефлон. Лагерите не са от Гюрлата, пък и вече ги изкупиха, тъй че няма смсл. да ти казвам откъде са. Но бяха истински неръждаеми китайски за по 4.20 лв. броя. Чудесно пасват на дръжките на Шиманата, пък и на Риобитата :D .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”