4 X 4

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Re: 4 X 4

Мнение от HarryCarp »

Благодаря ти за съветите.Ще помоля и други колеги за мнения.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Годзила, мнението ми е че човек които си избере сам колата,има възможност на място да провери всичко.Ако знае и разбира от коли,няма проблем да си отстрани там на място каквото трябва и да се прибере без проблем.Също така,има из цяла европа достатъчно коли и не е задължително да е от Италия.И трето,няма такъв приятел,който да ти я докара дотук колата,без да ти качи поне 1000 лв над всички други разноски по докарването,това е факт.Друг е въпроса колко ще качи,но понякога процента е по висок и е над 1000 лв чистата им печалба.Скоро продаваха едно Паджеро за 12 000 лв,2002 год,за колко мислиш че са го купили от вън ???
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

MITKO70 написа:Паджеро имат доказан мотор2.5ТДИ/има и 2.8тди,но за него нямам впечатления/и съм карал само с ръчна скоростна кутия...
2.8ТДИ на Паджеро е много по-добър от 2.5! Отделно от това е по-мощен, а разхода е същия... Автоматика е по-добре за теглене... ОБАЧЕ от Е-класа 2002г да се качиш па старо паджеро /2.5 или 2.8/... Ще ти се стори, че караш камион... Дори и по-новото от 2001г с 3.2ДИ-Д не може да се мери с мерцедеса по комфорт...

А защо не си сложиш един теглич на Е-класата и не си теглиш караваната с него??? Няма да имаш никакви проблеми - така или иначе по всички къмпинги има трактор с който да си паркираш караваната... А по лош черен път с голяма каравана не може да минеш дори и да я тегли джип - ще я потрошиш - много са ниски...

ПС: Няма такова съотношение 2:1 за теглата!!! На всеки автомобил в големия талон си пише до колко кг може да е ремаркето /със и без спирачки/... На Пасат 2002г дават да тгли до 1600кг със спирачка, това ти е 6м каравана... Е-класата сигурно и повече може, хем е и със задно, което в случай на теглене е голямо предимство!
Аватар
HarryCarp
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от HarryCarp »

Тедо благодаряти и на тебе, че взе участие.По принцип не е проблем да сложа теглич на "мецана", но аз със тази каравана ще съм основно про язовирите, а тя не е много за тая работа./ не че съм спрял да ходя/.И пак трябва да подбирам язовирите, защото самата каравана не е много висока, но бива.За сравняване на комфорта няма смисъл да се говори, но и при нас рибарите той остава на заден план, когато тръгнем към язовира.И тогава колата сякаш върви по-добре някак си :D :D :D .Просто язовира и реката си искат джип, друго си е!Дори да съм без караваната е за предпочитане.Ако вали кво правим.Не става без джип, не че не става но друго си е да го има.Въпросът пред мен е Патрул или Паджеро, какъв мотор да бъде, каква база с какви скорости, окачване, блокажи и т.н.заради тази каравана, която май трябваше да е кемпер.Но и тогава щеше да ми се иска ДЖИП.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Тедо написа:ПС: Няма такова съотношение 2:1 за теглата!!! На всеки автомобил в големия талон си пише до колко кг може да е ремаркето /със и без спирачки/...
Както казах това съотношение 2:1 е"неписано правило" което съм чул от стари караванаджий,а и съм се убедил в него.Теглил съм с по-лека и с по-тежка кола и има разлика.Едно време като нямяше такива данни в старите талони ,хората от къде да ги знаят и са се ориентирали по това "правило".Така че и сега да се оринтираш по него ,няма да е грешка.И не е казано ,че трябва да бъде точно 2:1,това е приблизително.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хари,аз си карам из града Ауди 100 Авант.За риба и за влачене на лодката или караваната съм си взел Исузо Тропер 2.8ТДИ.Всичко си е до човека !!! Каквато кола ти е на сърце/в случая Джип/ такава си вземи.Никога Джипа няма да замени Мерцедеса за градско и извън градски бизнес излизания.Джипа е да отидеш до планината и язовира или когато завали големия сняг,да си сигурен че няма да се пързаляш из града и ще стигаш там където си тръгнал в снега.Та моя съвет е да си оставиш Мерцедеса и да си вземеш джип,но си го избирай внимателно без да бързаш.Аз го юрках моя 5 години/модела е 94 год/ и го купих за 7.500.Сега ще го продам,защото му взех акъла и ще си купувам по-нов за да съм спокоен и да си ходя където си искам и във сняг и във кал.

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

на въпроса на колегата дали Паджеро или Нисан... Зависи колко пари си готов да отделиш... Паджерото е по-удобно за градско, Патрола по-лесно се тунингова и е по.здрав за тежък офроуд... Ако ще се кара всеки ден, колкото по-нов, толкова по-добре... Но може да ти стане жал за боята... Можеби по-добрия вариант /ако ходиш често за риба/, е да си оставиш колата за всеки ден и да си вземеш по-стар /по-евтин/ джип къса база - например Тойота Лендкрузер RJ70 /2.4 бензин/ - в офроуд форума дори се продава един за 8000лв... Производителя го дава да тегли ремарке до 2500кг... Най-често дизелите за тия пари имат разни проблеми по мотора... пък и в момента излиза по-скъпо да караш дизел,отколкото на газ...

пак ще повторя - като тръгнеш за риба не ти трябва супер проходим джип - достатъчно е да е 4х4 и да не е много нисък... Ако е за офроуд има къде и верижна машина да заседне :D :D :D
В крайна сметка, ти си решаваш - аз си продадох джиповете, защото типичния риболов е 90км магистрала, 10км шосе и само няколко км черен път /в най-тежкия случай/ - с "баш" джипа, асфалтовите 100км ще ти отнемат 1ч и 15мин и 10-12л гориво, а с "паркетник" 45-50мин... най-много час и 8-9л нафта :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

:smt023 :smt023 :smt023

Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за вкарване на лодка е много по-нужен джип, отколкото за караваната... Не си представям как ще вкараш 6-7 метрова каравана в калищата...
а пък по брега и особено във водата почти винаги е кално...
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Тедо написа:... Най-често дизелите за тия пари имат разни проблеми по мотора... пък и в момента излиза по-скъпо да караш дизел,отколкото на газ...
И какво сега - бензин (газ) или дизел?

Един ми офертира паджеро '96г. 2.5 тди с климат за 9 500 лв. - това как е като машина и цена?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Ако можех да ти кажа дали е добре офертата по "информацията", която си дал, щяха да ми викат ВАНГА... и да съм мноо-ого богат :wink:

Гледаш:
1. Ръжда /най-вече отзад и по рамата/...
2. Разни дребни драскотини по вратите и калниците от клони = офроуд енимъл :twisted: /очаквай изненади по ходовата част/ В едно Паджеро има тампони за над 1000лв :shock:
3. Мотор - палене на студено...
4. Ходова част - работи ли 4х4, ЛСД на задния диференциал...
и др.
Препоръчвам /ако си в Сф/ да отидеш с джипката в МОТОЕКСПЕРТ - Драгалевци и да търсиш Митко Фулдата /праща те Тедо LJ73/ :wink:
Ако е в отлично състояние /много се съмнявам/ си заслужава парите... Иначе принципно те съветвам да гледаш за 2.8ТДИ...
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

това Паджеро е по-вероятно да си струва парите /обявата е от Офроуд-Бг/:
Дълга база ,климатик,лети джанти ниво регулиране амортес. печка ,Джипа е Супер селект вс ек. без кожен салон нов внос тъмно син мет. 1998г цена 14999.лв

Изображение
Изображение

"Супер селект"-а е много важна екстра - може да се кара 4х4 и на асфалт /например дъжд, редуване на чист и заледен асфалт и др/... Патролите са Парт-Тайм без междуосев диференциял и нямат такава екстра и на шосето си или само задно или 4х4, но много бавно и внимателно - само на заледените участъци, на сухо трябва да изключваш 4х4...
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Тедо написа:това Паджеро е по-вероятно да си струва парите /обявата е от Офроуд-Бг/:
1998г цена 14999.лв
Следя офертите там, ама точно за това Паджеро май се оказа, че е 1994г.
Освен това, незнайно защо е публикувано с гадни и тъмни снимки. :roll:

Онова Паджеро 2.5 тди ще е внос от Австрия, така че очаквам да има яко ръжда и гнилоч.

И все пак бензин (газ) или дизел?
С кофти нафтата, която се продава, не е ли гадно зимата особено?
m_nanchev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от m_nanchev »

НАФТА
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Приятелчето ми от Италия се обади...5-те Витари са били продадени. :(

Търсенето продължава...четенето също, а с него и още по-голямата каша в главата ми. :lol:
Нова марка се загнезди - Форд Маверик, което си било Терано, де факто. :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”