Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Джоко, лично аз очаквам доклада ти от Бели Лом 

Хехе, не с лошо, не бъди агресивен. Не ми се спори, но не съм дал неточна информация, а това е твое мнение, че не познавам даден водоем. Просто спестявам няколко неща, а ти реши да блеснеш.elbosi написа: Хм,с риск да те засегна,ако не познавам даден водоем и не мога да дам точна информация,просто не се обаждам.А,ако не ми харесва язовира и не съм имал слука,не значи че няма там риба ,ами аз съм се издънил.И за Текето се говори,че са я избили рибата,само дето там е фрашкано с риба.Просто трудно се лови.Водата е топла и цъфти,рибите са дрогирани без кислород.Знаеш-PH-то е неподходящо.Ако не и фанеш цаката си отиваш капо.Тя,природата си знае работата,че селяндурите му разказаха играта на езерото.Между другото-надвечер излизат доста добри каракуди по 700-800 грама.
Хайде със здраве и нищо лично....
Айде да поговорим малко градивно за ПХ-то в темата, че отдавна няма много смислени постове. На кое ПХ казваш неподходящо и как се променя според теб ПХ-то в един такъв водоем.

Аз също очаквам инфо от Бели Лом. Понеже другата събота и неделя се каня да ходя на Тича, Жребчево или Бели Лом. И всяка информация от тези водоеми е добре дошла.kutinchev написа:Джоко, лично аз очаквам доклада ти от Бели Лом

Риба може да няма, но важното е да си на гьола
Хайде сега пък агресивен и блеснал.С няколко мнения в русенския форум,надали съм блеснал.kasabinho написа:Хехе, не с лошо, не бъди агресивен. Не ми се спори, но не съм дал неточна информация, а това е твое мнение, че не познавам даден водоем. Просто спестявам няколко неща, а ти реши да блеснеш.elbosi написа: Хм,с риск да те засегна,ако не познавам даден водоем и не мога да дам точна информация,просто не се обаждам.А,ако не ми харесва язовира и не съм имал слука,не значи че няма там риба ,ами аз съм се издънил.И за Текето се говори,че са я избили рибата,само дето там е фрашкано с риба.Просто трудно се лови.Водата е топла и цъфти,рибите са дрогирани без кислород.Знаеш-PH-то е неподходящо.Ако не и фанеш цаката си отиваш капо.Тя,природата си знае работата,че селяндурите му разказаха играта на езерото.Между другото-надвечер излизат доста добри каракуди по 700-800 грама.
Хайде със здраве и нищо лично....
Айде да поговорим малко градивно за ПХ-то в темата, че отдавна няма много смислени постове. На кое ПХ казваш неподходящо и как се променя според теб ПХ-то в един такъв водоем.
По въпроса за PH-то,много добре знаеш,че който го разбира,това е 50 процента за успешен риболов.Не вярвам да си толкова наивен,че да мислиш че поне половината от колегите,четящи този форум са пуснали поне една риба обратно във водата,където и е мястото,че да разискваме темата свободно./тук май се издъних-айде 40 процента/
Сигурно има кво да споделим,но,ако искаш давай на лични.Иначе може да отворим кутията на Пандора

Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Не знам дали Джоко ще пише, но си писах с него / конкретно за излета му/ в един друг форум, че и аз мисля да посетя язовира в края на месеца, и ми сподели следното.kutinchev написа:Джоко, лично аз очаквам доклада ти от Бели Лом
Копирам думите му / с негово позволение, надявям се ,че няма да се разсърди, че го цитирам/:
"Здравей Стефко.Пътя е перфектен,за 20 дена между двата риболова нивото е спаднало с около 70-100 см.Един от местните каза че поливали усилено царевицата.В събота имаше ужасен вятър,вълни като на морето,за директен (телескоп)просто не ставаше,като заметнеш и връщаше найлона на брега.Лових с фидера,но и на него правеше тумбак найлона и не можеше да се изпъне линията.Вятъра така клатеше пръчката че не можеш да разбереш кълве ли или е от вятъра.Въдиците бяха по тревата и ние залегнали като партизани.В неделята по слабо духаше но и рибата не беше активна.Дано имаш късмет със времето."
Надявам се да е полезна информацията, а и дано той да даде по-подробна. Наслука.
Много бързо ме прецени без да се познавамеelbosi написа: Не вярвам да си толкова наивен,че да мислиш че поне половината от колегите,четящи този форум са пуснали поне една риба обратно във водата,където и е мястото,че да разискваме темата свободно./тук май се издъних-айде 40 процента/

Дай тука да го дискутираме това ПХ, може и някой друг да се включи - няма да навлизаме много в подробности щом не искаш да издаваме тайни.elbosi написа: Сигурно има кво да споделим,но,ако искаш давай на лични.Иначе може да отворим кутията на Пандора![]()
Направи ми впечатление, че написа неподходящо ПХ в предният пост - какво имаше впредвид неподходящо ПХ на водата на водоема или неподходящо ПХ на храната, стръвта.

- djokoriboloveca
- разбира нещата
Здравейте! Извинявам се за закъснението с инфото,но stenli е свършил част от работата.
Снимки този път няма защото от мерак за риболов забравих фотото в къщи,а с новите телефони съм на Вие и затова нямам такъв,карам със старата школа.
Водата се беше изтеглила доста навътре и това го отдавам на източването за поливка,и слънцето е свършило своето естествено.Местния рибар каза че са влизали с лодка и сонар в горещите дни и се е виждала „ голямата риба как лежи на дъното".В този момент дълбочината на големия ръкав някъде по средата между стената и опашката е 4-5 м. пак по думи на местния.Дали от топлата вода и от цъфтежа,дали от силния съботен вятър,но рибата не беше толкова активна както предния излет.До нас местния ловеше едра таранка на малай собствено производство и но студопор.на 10 м. от него ние вадихме червеноперка,даже моят приятел си изпроси от малая и студопора,но така и не извади таранка.Такива вълни на морето съм виждал само,и аз мисля към края на месеца да направя един излет за последно на този язовир за тази година,дано се разхлади от утре и да се активира рибата.това е от мен,дано съм бил полезен
Снимки този път няма защото от мерак за риболов забравих фотото в къщи,а с новите телефони съм на Вие и затова нямам такъв,карам със старата школа.
Водата се беше изтеглила доста навътре и това го отдавам на източването за поливка,и слънцето е свършило своето естествено.Местния рибар каза че са влизали с лодка и сонар в горещите дни и се е виждала „ голямата риба как лежи на дъното".В този момент дълбочината на големия ръкав някъде по средата между стената и опашката е 4-5 м. пак по думи на местния.Дали от топлата вода и от цъфтежа,дали от силния съботен вятър,но рибата не беше толкова активна както предния излет.До нас местния ловеше едра таранка на малай собствено производство и но студопор.на 10 м. от него ние вадихме червеноперка,даже моят приятел си изпроси от малая и студопора,но така и не извади таранка.Такива вълни на морето съм виждал само,и аз мисля към края на месеца да направя един излет за последно на този язовир за тази година,дано се разхлади от утре и да се активира рибата.това е от мен,дано съм бил полезен
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Точно пък за язовир Баниска,от както е частен,ме боли косата.Иначе си е красив язовир но мисля че трябва да е с друг статут.kasabinho написа:Много бързо ме прецени без да се познавамеelbosi написа: Не вярвам да си толкова наивен,че да мислиш че поне половината от колегите,четящи този форум са пуснали поне една риба обратно във водата,където и е мястото,че да разискваме темата свободно./тук май се издъних-айде 40 процента/, не се притеснявай толкова за рибната популация в Баниска - сигурно едва 5% и по-малко от хората, които го посещават знаят как да хванат риба над 3-4 кг.
Дай тука да го дискутираме това ПХ, може и някой друг да се включи - няма да навлизаме много в подробности щом не искаш да издаваме тайни.elbosi написа: Сигурно има кво да споделим,но,ако искаш давай на лични.Иначе може да отворим кутията на Пандора![]()
Направи ми впечатление, че написа неподходящо ПХ в предният пост - какво имаше впредвид неподходящо ПХ на водата на водоема или неподходящо ПХ на храната, стръвта.
Та,ставаше дума за ПХ-то на водата.Всички арендатори на малки язовири се опитват да го следят,тъй като,всяка промяна от оптималното-6,8-7,8 води до загуби за тях.Рибите просто спират да се хранят и стават летаргични.Причините са доста-повишение на температурата,изчерпване на кислорода при продължително засушаване,Цъвтеж на планктона-пак е свързано с кислорода.Абе общо взето,всичко на тоя свят се върти около окисление,хидроксилни групи,с две думи около простата химия.Не знам колко правилно се изразих,че съм на 100 огнена вода,но си прав,че може да поразискваме малко.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Кво стана ся, коя пишка е по голяма
Само Джоко остана да пише, ма и него ще откажете. То и модераторите май са се отказали.
А беше тема фрашкана със снимки, не празни присазки.

Само Джоко остана да пише, ма и него ще откажете. То и модераторите май са се отказали.
А беше тема фрашкана със снимки, не празни присазки.
Подкрепям Миро с мнението му. Между другото Миро, ти не ходиш ли за риба вече? 
Джоко-благодаря за инфото.
Липсват снимки и цвят на тази тема, по дяволите. Аз лично този уикенд пропуснах, но въпреки цъфтежа на водораслите и 28 градусовата вода са извадени риби, като една пак е скъсала
Скоро (в септември) мисля да си сменям аватара

Липсват снимки и цвят на тази тема, по дяволите. Аз лично този уикенд пропуснах, но въпреки цъфтежа на водораслите и 28 градусовата вода са извадени риби, като една пак е скъсала

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте,
Събота и неделя бях малко по Реката. Сутрин от тъмно до към 10-10:30 /докато ме напече/ и после на климатика в нас
Риболов на плувка и фидер. Като втория ден се отказах от фидера - не ми се чистеха водорасли след всяко вадене. 7-цата добре се отчете - доволно количество облез в събота, косатчета и две морунажчета. В неделя беше по-слабо, за сметка на жегата - малко облез, две кротушки е една платичка шамарче. Снимки няма, че тел-а се скапа нещо
Идващия уйкенд, ако не ми мине котка път, пак....тоя път мисля към Сандрово да се насоча.
Лек и успешен!
Събота и неделя бях малко по Реката. Сутрин от тъмно до към 10-10:30 /докато ме напече/ и после на климатика в нас

Риболов на плувка и фидер. Като втория ден се отказах от фидера - не ми се чистеха водорасли след всяко вадене. 7-цата добре се отчете - доволно количество облез в събота, косатчета и две морунажчета. В неделя беше по-слабо, за сметка на жегата - малко облез, две кротушки е една платичка шамарче. Снимки няма, че тел-а се скапа нещо

Идващия уйкенд, ако не ми мине котка път, пак....тоя път мисля към Сандрово да се насоча.
Лек и успешен!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Eйй...тъкмо си помислих, че сте почнали да хващате рибите и ето...пак късанкиkutinchev написа:Подкрепям Миро с мнението му. Между другото Миро, ти не ходиш ли за риба вече?

Ама знаеш тииии, цяла година ти късат, но накрая вдигаш летвата

Наистина жалко за темата! ...много чакали-малко мърша...
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Инфо за Помен/води се рибарник Могилино/Пътя до там е хубав -от главния път Баниска-Помен,около 1 км,преди Помен се оглеждаш за утъпкан път през нивата-тя стената се вежда от пътя,минаваш през две мостчета и паркираш на 20 метра под стената.GPS координати 43.458166, 25.961910.В неделя на 16.08.2015 бях там.Плаща се 3 лв на пръчка.Хванах само таранка,към 40-50 бр.Шаран не се обади, но на дъното усърдно ми ядяха малая,но не се закачи нищо.Таранката на телескоп и на подвижна плувка ,на бял или на торен червей.Собственика каза,че в петък и събота е е имало група от Попово-влизали са да захранват с лодка навътре и да пускат въдици-8 шарана са извадили...Хубавото е,че брега там е чист,цял ден си на сянка,няма много хора край теб.Има бунгала за преспиване,барбекю,тоалетна,баня.Може да си купиш бира,безалкохолно кафе,има и течаща вода-не знам зали обаче е питейна..За излет с разнообразяване с риболов е много добре.От Русе е на около 55 км,през Бъзовец.
- djokoriboloveca
- разбира нещата
fFILSTAR6 наистина е много красиво и приятно място.Предлага почивка и риболов но само таранка. Посещавам го от 5-6 години и до сега не съм виждал някой да вади нещо друго,плитко е.А това със захранването и шараните е лакърдия от много години,на мен ми казаха веднъж че захранвалите и уловилите шараните били от Търново. Една година пък имаше и един Софиянец,и като си тръгна и тогава пазача започна да разказва как бил уловил еди колко си шарана.Да беше уловил но русалка,млада мацка и цял ден не излязоха от бунгалото.Мисля че някъде във форума съм качвал снимки от водоема.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Между другото,преди 2 години на Помен,извадих едно шаранче ,на дъно,на царевица около 1,5 кг,но тази пролет един приятел-Петър,управителя на Технополис хвана няколко прилични 7-8 килограмови сома.Видях му снимките,уловил ги е на нощен риболов,до тръстиката на пиявица,доколкото си спомням...