Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Макари Ryobi-менте или не?
Модератор: sapuna
Re: Макари Ryobi-менте или не?
Шимано си е шимано, и мисля, че е глупаво да се сравнява която и да е марка с шимано. Имам седем шимана и една дайва, Дайвата е на пет риболова,защото откакто си взех първото шимано, симетри , друга марка не съм погледнал.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
- orion30
- разбира нещата
Евтина пластмаса, съчетана с малко на брой евтини лагери и дизайн тип "рисунка на третокласник".топлия написа:Шимано си е шимано

Яко реклама и безброй сектанти с промити мозъци.

Пък като имате излишни пари......всеки има право на лош вкус.

Последно промяна от orion30 на Вто Авг 18, 2015 1:52 pm, променено общо 1 път.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Що пък да е глупаво колега.Преди време си купих Shimano NEXAVE.За 2 години му се наряза( по скоро отряза)топлия написа:Шимано си е шимано, и мисля, че е глупаво да се сравнява която и да е марка с шимано. Имам седем шимана и една дайва, Дайвата е на пет риболова,защото откакто си взех първото шимано, симетри , друга марка не съм погледнал.

После си взех Ryobi Insider.За 7 години интензивно ползване нямам никакви грижи с него и е по евтино от въпросното шимано.Сега имам 5 риобита и нямям никаква нужда да ги сменям за по скъпи макари.Удоволствието от риболова идва от улова на риба, а не от това кой каква макара върти.И с ДЕЛФИН-6 пак ми беше кеф да ловя риба.Поне при мен е така, при вас не знам как е.

Между другото, първото риоби си го купих 84 година.Оттогава съм им фен, макар че тогава бяха made in japan.

Бързай бавно.
- Port_Royal
- разбира нещата
Тази тема се обърна на това да си мерите макарите,коя е по по-най
До преди време ми беше омръзнало да спорим по темата да си мерим въдиците/фидерите/,сега и макарите взехте да опорочавате.Всеки знае лафа"кеф,цена няма"но все пак всеки има достатъчно голям избор от производители на макари за да прецени сам за себе си коя марка най му допада,като цена и качество.Така че няма смисъл да се спори Shimano или Ryobi според мен.
Аз ползвам Ryobi Zauber от няколко години за фидер риболов и съм доволен от макарите като цена и качество на изработката и до сега съм нямал проблеми.Иначе любимата ми марка при фидерите е Shimano разбира се,но това не пречи да ползвам макари от друг производител.
Успехи в риболова на всички колеги и по малко дразги за глупости.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
А бе то и "А" класата на мерцедес е мерцедес, ама като изключим емблемата и името, няма нищо общо с "S" класата на същия автомобилостроител.топлия написа:Шимано си е шимано

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Между нисък или дори среден клас Shimano и Ryobi, предпочитам Ryobi без колебание. А ако ще е висок клас (японско) Shimano, айде по-добре Daiwa....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Подкрепям колегата , Рьобито е по-здраво и ще изкара по-дълго време ...... НО някак мен лично не ме кефи / дори на външен вид си прилича на ярмомелкаВенелин Радушев написа:Между нисък или дори среден клас Shimano и Ryobi, предпочитам Ryobi без колебание. А ако ще е висок клас (японско) Shimano, айде по-добре Daiwa....

п.с. Какво е Daiwa ???

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- Венелин Радушев
- разбира нещата
pampasa написа:п.с. Какво е Daiwa ???![]()

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- hshopov
- разбира нещата
Напоследък все ми разказват интересни работи...риболовци,масово си купували шимано,защото нямали пари за дайва....дали е вярно???

Последно промяна от hshopov на Сря Авг 19, 2015 2:57 pm, променено общо 1 път.
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- ще става разбирач
Има Daiwa и за социално слаби: https://megafishing.bg/product/3347/mak ... ire-e.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- hshopov
- разбира нещата
То и шимано има...махни ги тези! Говорим за макари с главно МLimanov написа:Има Daiwa и за социално слаби: https://megafishing.bg/product/3347/mak ... ire-e.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow

Тя тази сугурно е за еднократна употребаLimanov написа:Има Daiwa и за социално слаби: https://megafishing.bg/product/3347/mak ... ire-e.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow

В описанието пише "отлично балансирани по показател цена-качество". Което аз го разбирам така "за никакви пари-никакво качество"
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
- hshopov
- разбира нещата
Чувал съм още,че най доброто BBLC е продаденото,такова и ,че всичко опирало пак до пари...не знам,не знам...
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
.....аз,пък да ти кажа,да дадеш една шапка пари за топ модел на Дайва и след месец да ти стърже като стогодишна ямормелка мани.......това и при Шиманото го няма,пък и как тия от Дайва не направиха една макара да реди читаво.....пък и като гледам в раздел продава,все хубави,много запазени,дето почти не е ловено с тях Дайви се продават,защо ли?????
валатът не най-лошото нещо на света
- hshopov
- разбира нещата
Казаха ми че точно такива оправдания ще чуя...