Fishing Reels Shimano v/s Daiwa

Модератор: sapuna

Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Fishing Reels Shimano v/s Daiwa

Мнение от Венелин Радушев »

pampasa написа: Феновете на Дайва - може спокойно да почвате да ме плюете :wink:
Нека плюенето започне сега!!!

Нямам си и бегла представа от спинингов или шаранджийски риболов и в никакъв случай не искам да взимам отношение по въпроса, в контекста Shimano или Daiwa!
Мачов Stradic или TDX/TDR и двете (всъщност трите), са се доказали като топ модели в този риболов и японският произход сам по себе си е достатъчен, за да ни гарантира здравината им. Признавам си, че съм нямал досег до Stradic и нямам впечатления от мекотата на въртене, плавността на аванса и усещането за магия, което съм усетил с дайвите. Аз съм човек, който се влюбва в идеите и концепцията на цитираните от мен дайви, за обиране на същата дължина линия (всъщност малко по голяма при дайва), като залагат на широка шпула и по-бавни обороти, за сметка на бързи обороти и по-тясна шпула при шимано ......за мен е красива, гениална, магична (тъй както HSP на Rive) ....
Чистата логика ми нашепва за по-малко къдрене и усукване на влакната, по редки "бради", по-бавно износване на авансът, и механизма на макарата като цяло. На заден план оставям естетиката и красотата на TDX (твърде субективен фактор).

П.С. Но нека не забравяме, че Ryobi са най-добри в ниският и среден клас!!!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

Венелин Радушев написа:.... Ryobi са най-добри в ниският и среден клас!!!
:D :D :D Ей, отделна тема Ви направиха и пак към китайското Ви влече. Но Мечо Пух казва "Всяко нещо струва друго нещо". То верно "клас" и "бюджет" са субективни понятия, но чак пък летвата на средния клас да я смъкнем на 60-70 лв. вече е прекалено :D Може би така ще е по-добре : до 80 лв. Риоби, до 350 лв. Шимано, нагоре Дайва.
Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Кое Шибано/Дайба смятате за добър заместител на заубер?
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

rap66 написа:.... но чак пък летвата на средния клас да я смъкнем на 60-70 лв.
Визирах доста по-скъпи макари, но все едно ....послеписа ми беше просто закачка....
Но си прав, че нисък, среден, висок клас са доста субективни понятия и често словоблудстваме над тях....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Горд собственик съм на Shimano Sephia CI 4

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/prod ... imano.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow

Не, че се оплаквам но единствените макари на които ми е влизала корда под шпулата са тази за 270 долара, поръчана от Япония и една руска за 7 рубли от моето тийнеджърство през далечния соц.
Иначе е лека, бързооборотна с прецизен аванс, червячен механизъм и ще продължавам да я псувам на болото.

Благодарение на заблудата, че Шимано са много хубави макари разпродадох успешно три от средния клас, остана ми едно Сеидо на спининга, но понеже го ползвам много рядко не пречи.

Безплатен съвет- колелото ви трябва да е задължително със скорости на Шимано.
Последно промяна от naskobo на Вто Авг 25, 2015 8:31 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Спартак
новобранец
новобранец

Мнение от Спартак »

bboy написа:Кое Шибано/Дайба смятате за добър заместител на заубер?
Аз исках,да попитам същото,има ли например Шимано в ценовия клас на Заубера което да е сходно или с по - добри от неговите качества ( за спининг ) ,защото във форума съм видял доста добри мнения за него.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Спартак написа:
bboy написа:Кое Шибано/Дайба смятате за добър заместител на заубер?
Аз исках,да попитам същото,има ли например Шимано в ценовия клас на Заубера което да е сходно или с по - добри от неговите качества ( за спининг ) ,защото във форума съм видял доста добри мнения за него.
НЕ! В ценовия клас 2 Х Заубер-също НЕ. Нагоре- може :twisted:
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Божеееее боже, луд народ колкото щеш.
Ми кое да е шимано в тоя диапазон ще е по добър от тоя така прехвален скапан зауберняк.
Пп. Към наскобо. От всеки бих го преглътнал, но ти да предадеш шиманото........ Разочарован съм :axe: :lol: :lol: :fishing2:
Последно промяна от топлия на Вто Авг 25, 2015 8:44 pm, променено общо 1 път.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Наско, и при колелетата са втори. Дайвата там се нарича SRAM, но това не им пречи да притежават по-голям пазарен дял.
Последно промяна от miro253 на Вто Авг 25, 2015 8:47 pm, променено общо 1 път.
топлия
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от топлия »

Бууууухахахаха колко вярно!
Евала колега.
Ако гледаме на риболова като на болест, то аз съм в последната фаза!!!Нелечимо!!!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

топлия написа: кое да е шимано в тоя диапазон ще е по добър от тоя така прехвален скапан зауберняк.
Пп. Към наскобо. От всеки бих го преглътнал, но ти да предадеш шиманото........ :
Братче, честно, имал ли си Заубер и за сравнение Шимано до 200 лв.Тук в магазина се продават нови Заубери по 120 лв., кое Шимано ги доближава в двойния ценови клас?
Излизам от темата ама каква измама са им пръчките :mrgreen: -никакъв сервиз, скъпотия, рекламни маймунджулуци- не знам к'ъв си карбон, био/мио фибри, 2-3-400, 1000, китайски солети..
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Дайва са макарите,разбира се!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

топлия написа: Пп. Към наскобо. От всеки бих го преглътнал, но ти да предадеш шиманото........ Разочарован съм :axe: :lol: :lol: :fishing2:
Горещ катран и чувал с перушина! Безобразие, ти да си горд собственик на symetre, пък той така да говори.... ЕРЕС! :rolleyes:
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

naskobo написа:....Тук в магазина се продават нови Заубери по 120 лв., кое Шимано ги доближава в двойния ценови клас?...
То макарите дето са по-добри от Заубера за същите пари много, но ето ти една дето е по-добра за доста по-малко пари - FORMAX METALIM 3500 FD А в двойния ценови клас на Заубера - може и Биомастер да си вземеш, да не говорим за Енсенс и Сепия
Аватар
m65
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от m65 »

Ето това е тема в която може да се пише за "великото" Shimano Symetri.

Следната тема е за друга марка макари:
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 9&start=45" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”