Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
daitona
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от daitona »

здравеите колеги мислех утре да отскоча до Каран вьрбовка ама след тези дьждове маи ще се откажа да препорьчате нещо по на близичко мое и по Дунав благодаря предварително
Аватар
Spoks
новобранец
новобранец

Мнение от Spoks »

daitona написа:здравеите колеги мислех утре да отскоча до Каран вьрбовка ама след тези дьждове маи ще се откажа да препорьчате нещо по на близичко мое и по Дунав благодаря предварително
Аз трябваше да съм на палатна на яз. Тича, ама времето развали плановете. Давай да вървим утре на Каран Върбовка, поне да не съм си в нас ами да къпя червея :fishing2: Утре като стана, ако не вали и не е много облачно, мисля да отида. Пиши ако искаш да координираме нещата. :fishing3:
Риба може да няма, но важното е да си на гьола
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Какво даде Карана?
daitona
новобранец
новобранец

Мнение от daitona »

не стигнах до там☺отидох на буната на корабната даде доволно облез доста едричак едно шаранче около 1.700кг и 7-8рака
Аватар
Spoks
новобранец
новобранец

Мнение от Spoks »

kutinchev написа:Какво даде Карана?
В неделя на Карана само дребни таранки. Най-едрите бяха около една педя. Доста слабо беше. Двама души от 10 сутринта до 7 следобяд около 2кг. На двайсетина метра от нас имаше още двама и при тях не беше по-различно. Интересното беше към 17:30ч имах изненадващ удар на мача. Разви ми повече от половината корда от шпулата и скъса повода (0.14).
Риба може да няма, но важното е да си на гьола
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Толстолоб или хубав шаран.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Никъде ли няма активни риби по Дунава, лови ми се с боло или фидер предложения?

Преди месец се ловиха хубави мъздруги преди буната на корабната, но сега е ниска водата там и няма как.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Ivak написа:Никъде ли няма активни риби по Дунава, лови ми се с боло или фидер предложения?

Преди месец се ловиха хубави мъздруги преди буната на корабната, но сега е ниска водата там и няма как.
Привет колега,

мога да ти дам предложение за риболов на боло, понеже мои хора от няколко дена хващат някоя и друга риба. Не знам дали няма да ти е проблем факта, че освен ти ще сте още 2-3-4 човека. Става въпрос отляво на конският плаж посока принцесата, там където самата плоча на конския прави една почти 90 градусова чупка и започва да изчезва.
Изображение
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Благодаря, ще се метна за няколко часа да почеша дъното.

Инфо понеделнишки
Константин-Динков
новобранец
новобранец

Мнение от Константин-Динков »

Има едно село до Русе на име Николово. Там има водоем, викат му Текето на цялото място защото е за излети и т.н. Ще ходя там за шаран но ако някой знае нещо, например шараните там какво обичат и какво ги превлича много. Мисля да захраня доста добре но мисля да отида за 2 дни, т.е. една вечер и един ден. Ще захране вечерта и цял ден ще ловя. Чудех се колко е таксата и дали ще е възможно ако ловя и през ноща. Т.е. да хвърля двете дънни и да чакам да мине нещо ако мине.

Благодаря предварително и НАСЛУКА!!!
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Здравейте.Вчера големият синковец на връщане от Тутракан са го водили на канала на Нова Черна само на оглед.Пътя бил между бившето ДЗС Нова Черна и разклона за Старо село,от този канал са пълнели навремето рибарниците.Та на въпросния канал е имало рибари.Интересува ме този канал влиза ли в забранената зона и разрешен ли е за риболов.Човека който е бил със сина питал някакъв горски и той казал че е разрешен риболова,но дали е така ?
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Константин-Динков написа:Има едно село до Русе на име Николово. Там има водоем, викат му Текето ........
Младежо, наистина ли си от Русе!?? :shock:
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

djokoriboloveca написа:Здравейте.Вчера големият синковец на връщане от Тутракан са го водили на канала на Нова Черна само на оглед.Пътя бил между бившето ДЗС Нова Черна и разклона за Старо село,от този канал са пълнели навремето рибарниците.Та на въпросния канал е имало рибари.Интересува ме този канал влиза ли в забранената зона и разрешен ли е за риболов.Човека който е бил със сина питал някакъв горски и той казал че е разрешен риболова,но дали е така ?
Преди месец ходих по тези места и си говорех с един рибар от Нова Черна дали има някой канал позволен - но поне той ми каза, че всички били забранени. Но за всеки случай се обади в РИОСВ, за да си 100% сигурен. Мисля че от тях идваше забраната. Можеш да попиташ и ИАРА първоначално(че са компетенти), че аз преди години като звънях на РИОСВ за калимока - стигнах, чак до разговори с някаква шефка след 1 седмица, понеже другите ме гледаха като индианци.
Изображение
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Константин-Динков написа:Има едно село до Русе на име Николово. Там има водоем, викат му Текето на цялото място защото е за излети и т.н. Ще ходя там за шаран но ако някой знае нещо, например шараните там какво обичат и какво ги превлича много. Мисля да захраня доста добре но мисля да отида за 2 дни, т.е. една вечер и един ден. Ще захране вечерта и цял ден ще ловя. Чудех се колко е таксата и дали ще е възможно ако ловя и през ноща. Т.е. да хвърля двете дънни и да чакам да мине нещо ако мине.

Благодаря предварително и НАСЛУКА!!!
Гледам никой не иска да ти отговори, ще ти дам малко инфо въпреки, че не ходя да ловя на Текето шарани.

Най-масово се лови с царевица сварена. До скоро правеха проблеми, когато ловиш през нощта, сега не знам дали е така. Принципно вземаха по 3лв на пръчка.
Изображение
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Аз за Текето пък знам, храниш с ракета с вкисната царевица и на такава ловиш.
Монтажът е - олово, над него връзваш кука/ите. Задължително издърпваш след замятането оловото да излезе от тинята.

Никой не казва как мина уикенда? Надрахте ли? :fishing2:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”