Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от RAAZIEL »

Mдааааа,тактиката работи ама морунажа го нямаше,много,много...
Отдавам го на костурягите-бяха се разбеснели и най-вероятно са прогонили всичката мирна риба в района...До към 11 изкарах 10 морунажа и нищо друго/не броя няколкото слънчака/,тогава леко се изнервих на костура,дръпнах малко дребни рибки с рачилото и го зачесах.За час 15-на,като имаше и два-три разред много добри...
Съжалих,че от сутринта не се концентрирах към раираните...Тази година май много рано тръгна...
Снимки няма,че тръгнах на пожар...другия път..
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
edibg
новобранец
новобранец

Мнение от edibg »

Здравейте, какво е нивото на язовира ?
Не го познавам добре, но обичам да ходя там, заради по-голямото спокойствие(нося си барбекюто :) ) - главно около Дебелец, а дочух разни слухове, че го изпускат и няма никаква риба!
Клоня доста към аматьорите и целта ми е по-скоро да има някакво текучество на риба без значение каква, така или иначе винаги е връщам...
Препоръчайте някое местенце където да мога да спра колата на близо и да си поразцъкам през weekenda.
Bronxville
новобранец
новобранец

Мнение от Bronxville »

edibg написа:Здравейте, какво е нивото на язовира ?
Не го познавам добре, но обичам да ходя там, заради по-голямото спокойствие(нося си барбекюто :) ) - главно около Дебелец, а дочух разни слухове, че го изпускат и няма никаква риба!
Клоня доста към аматьорите и целта ми е по-скоро да има някакво текучество на риба без значение каква, така или иначе винаги е връщам...
Препоръчайте някое местенце където да мога да спра колата на близо и да си поразцъкам през weekenda.
Имам инфо, че наистина нивото на язовира пада - около една педя за един ден ... Аспарухово е добър избор, само че чувам от колеги , че рибата малко по малко намалява обема и размераси . Приятна почивка и наслука ! :fishing1:
edibg
новобранец
новобранец

Мнение от edibg »

Здравейте, днес посетих водоема.Разположихме се на около 700м. южно от преливника.
Пълно капо...
До към 14:30 нямаше грам вятър, никога не бях виждал водата на язовира толкова бистра, чудех се дали да се метна да се охладя, че си беше жега.
Захранихме с жито, и захранка от Колхозия във Варна(бисквити, едро смляна царевица, галета, кюспе и разни ароматни смески )...Ловихме предимно на ваглер заради дистанция, като дълбочина от 2 до към 5 метра, пробвахме на бял и торен, жито и царевица...нищо!

От време на време се виждаше, че нещо подгонва рибта, т.е. на 10-15м от брега водата закипяваше. Пробвах с разни искуствени примамки, блесни(имаше доста водорасли в началото) - пак нищо!

Имаше колега до нас, който ловеше на жива рибка - беше хванал няколко костура, но все дреблни.

PS. да нивото наистина пада с около 10-15см на ден. Сложихме един камък във водата, да стъпваме.До края на деня беше целия на сухо...Ако има риба, то тя не пипа нищо, но спроед мен се е дръпнала на вътре, водата е боза :).
Doncho69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Doncho69 »

Колега до вас бях аз.Незнам какво разбираш под дребушлак,но повечето баха по 200-300гр но имах 6 по 500гр а рано сутринта ударих една сулка килограмка.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

RAAZIEL написа:...Тази година май много рано тръгна...
Привет!
В голямо колебание сме на какво да заложим в събота с баща ми - мирно или раирано.
Тактиката за морунаж успявали да елиминира бабушката и платиката или просто и те са били "пас" на общия фон? Костурите от ранина ли "шетаха"?
Смятаме да се подготвим и за двете, все пак, но така и багажът набъбва...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

По принцип тактиката свежда до минимум другите видове,но не трябва да има и активен костур.На последния ми излет,костура гонеше яко,но не се интерисуваше от изкуствените примамки които му предложих-кастмастери,воблери,цикади и пр.-въпреки,че доста настоявах,което много ме учуди,но...пък за сметка на това не даваше да пусна на живинка на плувка и то по обяд...

пс.Ако търсите мирна към Ченге и нагоре е моя съвет...
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

RAAZIEL написа:пс.Ако търсите мирна към Ченге и нагоре е моя съвет...
Натам сме се ориентирали. ;)
RAAZIEL написа:...но не се интерисуваше от изкуствените примамки които му предложих-кастмастери,воблери,цикади и пр.-въпреки,че доста настоявах...
Отговор в десятката! ;)
RAAZIEL написа:...пък за сметка на това не даваше да пусна на живинка на плувка и то по обяд...
.
Много ти благодаря за информацията! Добре ме ориентира в обстановката!

ПП
А колко е паднал приблизително язовира спрямо юли месец?
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

[quote="Златев"
А колко е паднал приблизително язовира спрямо юли месец?[/quote]
-това е трудно да се каже точно,но около 30-50см.
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

Достатъчно точно е. ;) ВЪпросът беше да не са 2 метра. ;)
Още веднъж, много ти благодаря за споделеното!
pavlin666
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin666 »

Здравейте,колеги в събота замислям един риболов с нощувка на цонево.
Никога не съм ходил там и всякаква информация ще ми е полезна
1. как е пътя до язовира с нормална кола минава ли се
2.до колкото разбрах е с билет само
3.разрешен ли е нощния риболов
По принцип ще търся шаран ,на протейн и царевица
благодаря предварително
Аватар
rado25
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rado25 »

pavlin666 написа:Здравейте,колеги в събота замислям един риболов с нощувка на цонево.
Никога не съм ходил там и всякаква информация ще ми е полезна
1. как е пътя до язовира с нормална кола минава ли се
2.до колкото разбрах е с билет само
3.разрешен ли е нощния риболов
По принцип ще търся шаран ,на протейн и царевица
благодаря предварително
До язовира се стига с нормална кола.
Нощния риболов е забранен на всички държавни язовири.
На местата на който можеш да стигнеш с нормална кола, едва ли ще хванеш това което търсиш. Особено в събота с една нощувка, но пък знаели човек, може и да ти се усмихне щастието и да имаш слука. Както се казва рибата къща няма.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
pavlin666
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin666 »

Мисля още от петък вечер да сме там ,че съм от русе и малко далечко е
pavlin666
новобранец
новобранец

Мнение от pavlin666 »

абе то ясно ,че риба нема да има ама поне пикник да си направим :) благодаря за бързият отговор
Аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Златев »

И така - бяхме там!
Един странен и много готрещ риболов.
Позицията ни предостави дълбочина от около 5,5м, като в ранни зори от там ни навестиха няколко баби и някое друго невръстно платиче. Костурът си искаше рибка, а на спингистките ни напъни не обърна абсолютно никакво внимание.
Имах късане на 0.12 повод от нещо, което вдигнах на около два метра от дъното, но в последствие рязко потегли обратно, топна ми върха обратно във водата и си отиде с куката...
Постепенно с вдигането на слънцето и костурът стана пасивен, а на плувка излизаха главно слънчаци, ситни бабушки и каички. Рядко се появяваше по някое платиче.
Усетихме се, че щом на тази дълбочина излиза главно "стръв", по-едрите рибки са се дръпнали на по-прохладно.
Започна не лош на общия фон риболов на леко дънце, като излизаха средни платики и хубави бабушки.
След 14:00 активността рязко спадна и към 15:30 двама изпечени и сварени в собствен сос рибари потеглиха към дома.
Изводи - все още е много топло за седниците, дори и с хубава дълбочина пред нас. Все още е твърде топло за спининг. Рибките са на по-прохладно, искат си курт и торен.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”