Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Цонево ?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Цонево ?
Mдааааа,тактиката работи ама морунажа го нямаше,много,много...
Отдавам го на костурягите-бяха се разбеснели и най-вероятно са прогонили всичката мирна риба в района...До към 11 изкарах 10 морунажа и нищо друго/не броя няколкото слънчака/,тогава леко се изнервих на костура,дръпнах малко дребни рибки с рачилото и го зачесах.За час 15-на,като имаше и два-три разред много добри...
Съжалих,че от сутринта не се концентрирах към раираните...Тази година май много рано тръгна...
Снимки няма,че тръгнах на пожар...другия път..
Отдавам го на костурягите-бяха се разбеснели и най-вероятно са прогонили всичката мирна риба в района...До към 11 изкарах 10 морунажа и нищо друго/не броя няколкото слънчака/,тогава леко се изнервих на костура,дръпнах малко дребни рибки с рачилото и го зачесах.За час 15-на,като имаше и два-три разред много добри...
Съжалих,че от сутринта не се концентрирах към раираните...Тази година май много рано тръгна...
Снимки няма,че тръгнах на пожар...другия път..
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Здравейте, какво е нивото на язовира ?
Не го познавам добре, но обичам да ходя там, заради по-голямото спокойствие(нося си барбекюто
) - главно около Дебелец, а дочух разни слухове, че го изпускат и няма никаква риба!
Клоня доста към аматьорите и целта ми е по-скоро да има някакво текучество на риба без значение каква, така или иначе винаги е връщам...
Препоръчайте някое местенце където да мога да спра колата на близо и да си поразцъкам през weekenda.
Не го познавам добре, но обичам да ходя там, заради по-голямото спокойствие(нося си барбекюто

Клоня доста към аматьорите и целта ми е по-скоро да има някакво текучество на риба без значение каква, така или иначе винаги е връщам...
Препоръчайте някое местенце където да мога да спра колата на близо и да си поразцъкам през weekenda.
-
- новобранец
Имам инфо, че наистина нивото на язовира пада - около една педя за един ден ... Аспарухово е добър избор, само че чувам от колеги , че рибата малко по малко намалява обема и размераси . Приятна почивка и наслука !edibg написа:Здравейте, какво е нивото на язовира ?
Не го познавам добре, но обичам да ходя там, заради по-голямото спокойствие(нося си барбекюто) - главно около Дебелец, а дочух разни слухове, че го изпускат и няма никаква риба!

Здравейте, днес посетих водоема.Разположихме се на около 700м. южно от преливника.
Пълно капо...
До към 14:30 нямаше грам вятър, никога не бях виждал водата на язовира толкова бистра, чудех се дали да се метна да се охладя, че си беше жега.
Захранихме с жито, и захранка от Колхозия във Варна(бисквити, едро смляна царевица, галета, кюспе и разни ароматни смески )...Ловихме предимно на ваглер заради дистанция, като дълбочина от 2 до към 5 метра, пробвахме на бял и торен, жито и царевица...нищо!
От време на време се виждаше, че нещо подгонва рибта, т.е. на 10-15м от брега водата закипяваше. Пробвах с разни искуствени примамки, блесни(имаше доста водорасли в началото) - пак нищо!
Имаше колега до нас, който ловеше на жива рибка - беше хванал няколко костура, но все дреблни.
PS. да нивото наистина пада с около 10-15см на ден. Сложихме един камък във водата, да стъпваме.До края на деня беше целия на сухо...Ако има риба, то тя не пипа нищо, но спроед мен се е дръпнала на вътре, водата е боза
.
Пълно капо...
До към 14:30 нямаше грам вятър, никога не бях виждал водата на язовира толкова бистра, чудех се дали да се метна да се охладя, че си беше жега.
Захранихме с жито, и захранка от Колхозия във Варна(бисквити, едро смляна царевица, галета, кюспе и разни ароматни смески )...Ловихме предимно на ваглер заради дистанция, като дълбочина от 2 до към 5 метра, пробвахме на бял и торен, жито и царевица...нищо!
От време на време се виждаше, че нещо подгонва рибта, т.е. на 10-15м от брега водата закипяваше. Пробвах с разни искуствени примамки, блесни(имаше доста водорасли в началото) - пак нищо!
Имаше колега до нас, който ловеше на жива рибка - беше хванал няколко костура, но все дреблни.
PS. да нивото наистина пада с около 10-15см на ден. Сложихме един камък във водата, да стъпваме.До края на деня беше целия на сухо...Ако има риба, то тя не пипа нищо, но спроед мен се е дръпнала на вътре, водата е боза

Колега до вас бях аз.Незнам какво разбираш под дребушлак,но повечето баха по 200-300гр но имах 6 по 500гр а рано сутринта ударих една сулка килограмка.
Привет!RAAZIEL написа:...Тази година май много рано тръгна...
В голямо колебание сме на какво да заложим в събота с баща ми - мирно или раирано.
Тактиката за морунаж успявали да елиминира бабушката и платиката или просто и те са били "пас" на общия фон? Костурите от ранина ли "шетаха"?
Смятаме да се подготвим и за двете, все пак, но така и багажът набъбва...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
По принцип тактиката свежда до минимум другите видове,но не трябва да има и активен костур.На последния ми излет,костура гонеше яко,но не се интерисуваше от изкуствените примамки които му предложих-кастмастери,воблери,цикади и пр.-въпреки,че доста настоявах,което много ме учуди,но...пък за сметка на това не даваше да пусна на живинка на плувка и то по обяд...
пс.Ако търсите мирна към Ченге и нагоре е моя съвет...
пс.Ако търсите мирна към Ченге и нагоре е моя съвет...
Натам сме се ориентирали.RAAZIEL написа:пс.Ако търсите мирна към Ченге и нагоре е моя съвет...

Отговор в десятката!RAAZIEL написа:...но не се интерисуваше от изкуствените примамки които му предложих-кастмастери,воблери,цикади и пр.-въпреки,че доста настоявах...

Много ти благодаря за информацията! Добре ме ориентира в обстановката!RAAZIEL написа:...пък за сметка на това не даваше да пусна на живинка на плувка и то по обяд...
.
ПП
А колко е паднал приблизително язовира спрямо юли месец?
[quote="Златев"
А колко е паднал приблизително язовира спрямо юли месец?[/quote]
-това е трудно да се каже точно,но около 30-50см.
А колко е паднал приблизително язовира спрямо юли месец?[/quote]
-това е трудно да се каже точно,но около 30-50см.
Достатъчно точно е.
ВЪпросът беше да не са 2 метра. 
Още веднъж, много ти благодаря за споделеното!

Още веднъж, много ти благодаря за споделеното!
Здравейте,колеги в събота замислям един риболов с нощувка на цонево.
Никога не съм ходил там и всякаква информация ще ми е полезна
1. как е пътя до язовира с нормална кола минава ли се
2.до колкото разбрах е с билет само
3.разрешен ли е нощния риболов
По принцип ще търся шаран ,на протейн и царевица
благодаря предварително
благодаря предварително
До язовира се стига с нормална кола.pavlin666 написа:Здравейте,колеги в събота замислям един риболов с нощувка на цонево.
благодаря предварително
Нощния риболов е забранен на всички държавни язовири.
На местата на който можеш да стигнеш с нормална кола, едва ли ще хванеш това което търсиш. Особено в събота с една нощувка, но пък знаели човек, може и да ти се усмихне щастието и да имаш слука. Както се казва рибата къща няма.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Мисля още от петък вечер да сме там ,че съм от русе и малко далечко е
абе то ясно ,че риба нема да има ама поне пикник да си направим
благодаря за бързият отговор

И така - бяхме там!
Един странен и много готрещ риболов.
Позицията ни предостави дълбочина от около 5,5м, като в ранни зори от там ни навестиха няколко баби и някое друго невръстно платиче. Костурът си искаше рибка, а на спингистките ни напъни не обърна абсолютно никакво внимание.
Имах късане на 0.12 повод от нещо, което вдигнах на около два метра от дъното, но в последствие рязко потегли обратно, топна ми върха обратно във водата и си отиде с куката...
Постепенно с вдигането на слънцето и костурът стана пасивен, а на плувка излизаха главно слънчаци, ситни бабушки и каички. Рядко се появяваше по някое платиче.
Усетихме се, че щом на тази дълбочина излиза главно "стръв", по-едрите рибки са се дръпнали на по-прохладно.
Започна не лош на общия фон риболов на леко дънце, като излизаха средни платики и хубави бабушки.
След 14:00 активността рязко спадна и към 15:30 двама изпечени и сварени в собствен сос рибари потеглиха към дома.
Изводи - все още е много топло за седниците, дори и с хубава дълбочина пред нас. Все още е твърде топло за спининг. Рибките са на по-прохладно, искат си курт и торен.
Един странен и много готрещ риболов.
Позицията ни предостави дълбочина от около 5,5м, като в ранни зори от там ни навестиха няколко баби и някое друго невръстно платиче. Костурът си искаше рибка, а на спингистките ни напъни не обърна абсолютно никакво внимание.
Имах късане на 0.12 повод от нещо, което вдигнах на около два метра от дъното, но в последствие рязко потегли обратно, топна ми върха обратно във водата и си отиде с куката...
Постепенно с вдигането на слънцето и костурът стана пасивен, а на плувка излизаха главно слънчаци, ситни бабушки и каички. Рядко се появяваше по някое платиче.
Усетихме се, че щом на тази дълбочина излиза главно "стръв", по-едрите рибки са се дръпнали на по-прохладно.
Започна не лош на общия фон риболов на леко дънце, като излизаха средни платики и хубави бабушки.
След 14:00 активността рязко спадна и към 15:30 двама изпечени и сварени в собствен сос рибари потеглиха към дома.
Изводи - все още е много топло за седниците, дори и с хубава дълбочина пред нас. Все още е твърде топло за спининг. Рибките са на по-прохладно, искат си курт и торен.