Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com
Форум
Относно Сайта
Разни
Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- трапера
- сериозен играч

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Люс, по закон (до преди пет години де) всеки водомер подлежи на контролна проверка от оторизиран орган (някоя фирма, близка до ВиК) на всеки пет години!!!
Таксува се: демонтажът за проверка; самата проверка; сменените части (в 98% от случаите има нещо за смяна
); крайния монтаж; пломба+уплътнения...
Понякога по-евтино е човек да си купи нови водомери, като съблюдава да имат стикер от Метрологията
водомера да е проверен най-късно предната година

Таксува се: демонтажът за проверка; самата проверка; сменените части (в 98% от случаите има нещо за смяна
Понякога по-евтино е човек да си купи нови водомери, като съблюдава да имат стикер от Метрологията
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Vid
- кандидат преподавател

Що бе Люс, кВо и е на офертата? Например в тъпия Велинград и хотел Олимп плащах 130 лв. за една смачкана стая и се къпех в един мръсен басейн. Тука предлагат апартамент + нефекално море.
За отопление с климатици не ми говори, щото и в София съм живял и знам колко добре работят климатиците при отоплени общи помещения на сграда с парно отопление. Инак, смога при нас през зимата е убийствен, но не обвинявам хората, при таа тотална беднотия все някак трябва да се оцелява..
Я съм в къща и за външна изолация ми искат 20 бона, засега се опъвам, щото моите родители са в къща с 10 см. външна баумитска изолация и положението не е по различно, може би само 2 гр. отгоре...
Искам да кажа - парното му е майката, равномерна топлина навсякъде, все останало е компромис. Така, че не реви... Пък ако искаш се откажи и си тури климатици..
С носталгия си спомням времето га баба и дядо на село бяха живи и гледаха 2 крави и по 3 прасета на година и по коледа последните ги колехме.... Ех, она готварска печка на дърва, топло, много топло, а като зацвърчат джигерите в тенжерата в собствена мазнина и се разнесе оня аромат на задушено прясно заколено прасешко........
Да не споменавам за млякото, де една кофа като се подкваси става кисело мляко като сирене, с нож се реже.. Бах кВо плюскане беше и къФ живот беше...
За отопление с климатици не ми говори, щото и в София съм живял и знам колко добре работят климатиците при отоплени общи помещения на сграда с парно отопление. Инак, смога при нас през зимата е убийствен, но не обвинявам хората, при таа тотална беднотия все някак трябва да се оцелява..
Я съм в къща и за външна изолация ми искат 20 бона, засега се опъвам, щото моите родители са в къща с 10 см. външна баумитска изолация и положението не е по различно, може би само 2 гр. отгоре...
Искам да кажа - парното му е майката, равномерна топлина навсякъде, все останало е компромис. Така, че не реви... Пък ако искаш се откажи и си тури климатици..
С носталгия си спомням времето га баба и дядо на село бяха живи и гледаха 2 крави и по 3 прасета на година и по коледа последните ги колехме.... Ех, она готварска печка на дърва, топло, много топло, а като зацвърчат джигерите в тенжерата в собствена мазнина и се разнесе оня аромат на задушено прясно заколено прасешко........
Да не споменавам за млякото, де една кофа като се подкваси става кисело мляко като сирене, с нож се реже.. Бах кВо плюскане беше и къФ живот беше...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър

lusienn написа:На тая оферта май никой от нас няма да отиде в гърция.
Вид ти е скъп тока.
И тук се ползват климатици,за по голями апартаменти от 2 стаи.
То ние си имаме смог зимата точно от тия къде горят печки.
Баси,
Даже и аз, който му разбирам на Люси, се затрудних за какво става дума в този пост
1. Кои сме тези - нас- като дефиниция ?
И що да не отида в Уранополис, особено като стане есен и дойдат морските кефали ?
2. " Вид ти е скъп тока"
Къде е скъп тока, у нас или в Гърция?
И какво общо има офертата с цената на тока ?
3. "тия къде горят печки"
Какви са тези, които си горят печките, бре ?
За да изгориш една чугунена печка ти трябва най-малкото доменна пещ, май ?
Люси,
Оправи словореда малко, а
- Vid
- кандидат преподавател

Жоре, и Я не разбрах точно кВо искаше да ми каже Люса, ама сигурно е засмукал повечко алкохолец, няма лошо, ама алкохола не е за всички и много е важно човек да си знае дебита..
Щях да вземам да му обеснявам как се пие литрово шише узо и после как се шофира със скорост 20 км. в час безпроблемно до у дома, ама това е само за някои, не за всеки...
Щях да вземам да му обеснявам как се пие литрово шише узо и после как се шофира със скорост 20 км. в час безпроблемно до у дома, ама това е само за някои, не за всеки...
Сенека
Сенека
- G.Petkov

Ами то по това време не вярвам да са останали трезвеници в темата
!
И вече си лягам, че утре от рано ме чака ОПТ, да го ева
!
Вид,
Не подценявай топлоизолацията
.
И аз бях скептик, на практика и с два градуса не се повиши вътрешната температура, но изчезна конденза по студените стени и мухъла по тях, които пък се появиха след като смених дограмата.
Има полза, но ако къщата ти е голяма - то голяма ще е и сумата!
Дай някаква квадратура - ще питам как са цените в Сф!
И вече си лягам, че утре от рано ме чака ОПТ, да го ева
Вид,
Не подценявай топлоизолацията
И аз бях скептик, на практика и с два градуса не се повиши вътрешната температура, но изчезна конденза по студените стени и мухъла по тях, които пък се появиха след като смених дограмата.
Има полза, но ако къщата ти е голяма - то голяма ще е и сумата!
Дай някаква квадратура - ще питам как са цените в Сф!
- Vid
- кандидат преподавател

Сега преди заспиване се сетих и да ви упомена и алармирам за она новата наредба за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата, демек мобилните камери...
Констатирам, че контролните органи У моя край ич не я тачат и напълно не спазват оно
Чл. 7. (1) Местата за контрол с мобилни и стационарни автоматизирани технически средства и системи се обозначават с пътен знак Е24 и се оповестяват чрез средствата за масово осведомяване или на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи.
(2) Пътният знак Е24 се поставя преди мястото за контрол във всяка посока на сработване на автоматизираните технически средства и системи. При указване на мястото на контрол с преносим пътен знак Е24 разположението му се документира със снимка.
(3) Под пътен знак Е24 се поставя допълнителна табела Т2, указваща дължината на контролирания участък, в случаите, когато се осъществява контрол:
1. на няколко места за контрол, разположени в един участък;
2. във време на движение.
Чувствам, че пак ще има екшън..., щото едни пишат тъпотии, а други не ги четат, накрая пак ние трябва да пълним бюджета, ама първите така и не разбраха, че бюджет се пълни от данъци, а не от глоби, ама в то абсурдистан де живеем ще е така доде не се погубим...
Констатирам, че контролните органи У моя край ич не я тачат и напълно не спазват оно
Чл. 7. (1) Местата за контрол с мобилни и стационарни автоматизирани технически средства и системи се обозначават с пътен знак Е24 и се оповестяват чрез средствата за масово осведомяване или на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи.
(2) Пътният знак Е24 се поставя преди мястото за контрол във всяка посока на сработване на автоматизираните технически средства и системи. При указване на мястото на контрол с преносим пътен знак Е24 разположението му се документира със снимка.
(3) Под пътен знак Е24 се поставя допълнителна табела Т2, указваща дължината на контролирания участък, в случаите, когато се осъществява контрол:
1. на няколко места за контрол, разположени в един участък;
2. във време на движение.
Чувствам, че пак ще има екшън..., щото едни пишат тъпотии, а други не ги четат, накрая пак ние трябва да пълним бюджета, ама първите така и не разбраха, че бюджет се пълни от данъци, а не от глоби, ама в то абсурдистан де живеем ще е така доде не се погубим...
Сенека
Сенека
G.Petkov написа:lusienn написа:На тая оферта май никой от нас няма да отиде в гърция.
Вид ти е скъп тока.
И тук се ползват климатици,за по голями апартаменти от 2 стаи.
То ние си имаме смог зимата точно от тия къде горят печки.
Баси,
Даже и аз, който му разбирам на Люси, се затрудних за какво става дума в този пост!
1. Кои сме тези - нас- като дефиниция ?
И що да не отида в Уранополис, особено като стане есен и дойдат морските кефали ?
2. " Вид ти е скъп тока"![]()
![]()
?
Къде е скъп тока, у нас или в Гърция?
И какво общо има офертата с цената на тока ?
3. "тия къде горят печки"![]()
![]()
?
Какви са тези, които си горят печките, бре ?
За да изгориш една чугунена печка ти трябва най-малкото доменна пещ, май ?
Люси,
Оправи словореда малко, а?
Пиша от телефон,та сигурно за това така се получава.
Иначе за тия пари къде ги е дал вид мисля че ще е пи добре да включа и децата и пак ще ми останат
Обаче септември на нашето море.
Риболовци.
- Павел Иванов

Люс , на нашето море ще ти е трудно да найдеш това дет Видю е упоменал за тия кинти . Тука не споменуваме квартира или велпапе бунгало с барбекю на плажа , а прилично хотелче , на прилично място , с читав плаж . Иначе писането от телефон не е оправдание за смисъла на изказа а основно за правописа , go to know акомеразбираш
пп - верно че на Дуни е по-добре , ама там , за тия кинти и януари нема как да се класираш
пп - верно че на Дуни е по-добре , ама там , за тия кинти и януари нема как да се класираш
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павка не ме мисли.
Аз съм си организирал всичко.
Остават ми още малко дни в софия.
Аз съм си организирал всичко.
Остават ми още малко дни в софия.

Риболовци.
- G.Petkov

Павле,
Тава Дюни, дето толкова го харесваш - има ли пречиствателна станция ?
Или по тръбата, по камъните на носа и аре в морските дълбини, а ?
Щото тия дни една позната на мои познати разказа, че я водили на разходка с яхта.
Само сега не мога да си спомня курорта - или е от деменцията, както казва Киро или е от количеството на лимонадата
! Ама утре ще попитам и ще допълня историята.
Та, возели се с яхта, "кайф" както казват братушките
, и по едно време мадамата видяла вода с неестествено светложълт цвят, след малко и характерната миризма не оставила и съмнение за източника на зловонието и тогава видели една тръба ф 300 от която бликали кафеникави води в морето
!
Ама, казва, далече от брега, плажа се вижда като чертичка
!
Явно на места са решили проблема като пускат лайната по-навътре!
Да ги отмият теченията и без това имаме море с огромна зона сероводород, още малко лайна няма да му навредят с нищо
!
Между другото, сероводородни ями съм локализирал на езерата Богров и на Челопечане.
Пускаш на рибка на дъно и след 30 секунди е мъртвец.
А Дончо е направил малко афродизиак за зимата
:
Блазе му
!
На мен пък слънцето през лятото и топлата минерална вода през зимата ми действат "тонизиращо"
!
Тава Дюни, дето толкова го харесваш - има ли пречиствателна станция ?
Или по тръбата, по камъните на носа и аре в морските дълбини, а ?
Щото тия дни една позната на мои познати разказа, че я водили на разходка с яхта.
Само сега не мога да си спомня курорта - или е от деменцията, както казва Киро или е от количеството на лимонадата
Та, возели се с яхта, "кайф" както казват братушките
Ама, казва, далече от брега, плажа се вижда като чертичка
Явно на места са решили проблема като пускат лайната по-навътре!
Да ги отмият теченията и без това имаме море с огромна зона сероводород, още малко лайна няма да му навредят с нищо
Между другото, сероводородни ями съм локализирал на езерата Богров и на Челопечане.
Пускаш на рибка на дъно и след 30 секунди е мъртвец.
А Дончо е направил малко афродизиак за зимата
Блазе му
Don4o_62 написа:...направих няколко бурканчета за цвят
...
На мен пък слънцето през лятото и топлата минерална вода през зимата ми действат "тонизиращо"
Епа то и в Италия и Португалия не видях-някъде около курортите-пречиствателни станции,
та май навсякъде-нечистотийте се вливат в морето,или Световния океан.
Иначе нащо море държи малко риба,щото е Сероводородно и под определена дълбочина-няма живот.
Рибата я нямаше и в Италия Юни-а водата беше-25 гр.
Там може да се ходи на почивка,и да те угоят-много храна дават,но в Палма де Майорка дават повече.
Цената за храна на човек на корем е 200 лв-седмично-толко платих аз-за хотел 3 звезди-бил е 4.
та май навсякъде-нечистотийте се вливат в морето,или Световния океан.
Иначе нащо море държи малко риба,щото е Сероводородно и под определена дълбочина-няма живот.
Рибата я нямаше и в Италия Юни-а водата беше-25 гр.
Там може да се ходи на почивка,и да те угоят-много храна дават,но в Палма де Майорка дават повече.
Цената за храна на човек на корем е 200 лв-седмично-толко платих аз-за хотел 3 звезди-бил е 4.
Риболовци.
Това намерих в нета за тоя хотел в Италия където бях тази година.
Плажа е Същия,но градината е съвсем различна от зад.
Та понякога това което очакваш не е същото което си харесал по време на резервацията.
В случая градината е 10 пъти по хубава вече.
Плажа е частен,на всеки хотел там-но по брега може да се разхождат всички от цял свят,
без някой да ги притеснява.
Охрана-няма-само Аниматори.
Плажа е Същия,но градината е съвсем различна от зад.
Та понякога това което очакваш не е същото което си харесал по време на резервацията.
В случая градината е 10 пъти по хубава вече.
Плажа е частен,на всеки хотел там-но по брега може да се разхождат всички от цял свят,
без някой да ги притеснява.
Охрана-няма-само Аниматори.
Риболовци.
- Павел Иванов

Де да знам а и ми дреме дали имат . Некъде по Халкидикито да виде такава ? Тука поне в повечето случаи ги "заустват" на поне 200м. навътре , а там .... Още кът почнеш от Солун .... Заставаш с гръб към паметника на Александър , на татко му и тръгваш у уево по кея . Съвсем скоро стигаш до търбичка с приятен диаметър регулярно изпускаща лайна директно у залива . В Италия фекалните води кът безвредни право у ряките и благодарение на това болшинството такива имат много специфичен аромат . Да не споменавам на каква благина се натъкнах по време на един круиз при Принцовите острови под Истанбул . Ми имаха си направо жълто кафяв смрадлив пръстен кът Сатурн повечето около тех , благодарение на "пречиствателните станции" на ЦариградаG.Petkov написа:Павле,
Тава Дюни, дето толкова го харесваш - има ли пречиствателна станция ?...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- G.Petkov

Павел Иванов написа:... Некъде по Халкидикито да виде такава ? ...
Не съм, ама сега ще питам
Ама и тръби по курортите на съм виждал.
То и реки няма по ръкавите, ама всичко е полято, вода има в изобилие, зеленина и цветя са навсякъде.
Обаче на Касандра има много хотели с син флаг за плажа.
Това е някаква мониторингова организация, която дава права, че владееш плаж със задължителни показатели на морската вода!
Син флаг = чиста вода.
Обаче-риба има най много-при вливания на Реки и канализация-нещо намира за привлекателно
по такива места.
Примерно в Солун-целия залив е мръсна водата-но вечер рибата идва до брега на няколко метра под лампите-големи кефали.
Днеска-Сина пусна Нета-че го заключва на тоя лаптоп къде пиша-направил е нещо кое незнам,
и не се свързва със мрежата.
А вчера с тия малките буквички на телефона-тропкаш по стъклото и уцеля буквата до нея-заеби..
по такива места.
Примерно в Солун-целия залив е мръсна водата-но вечер рибата идва до брега на няколко метра под лампите-големи кефали.
Днеска-Сина пусна Нета-че го заключва на тоя лаптоп къде пиша-направил е нещо кое незнам,
и не се свързва със мрежата.
А вчера с тия малките буквички на телефона-тропкаш по стъклото и уцеля буквата до нея-заеби..
Риболовци.