Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Риболов на Толстолоб
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Риболов на Толстолоб
малко инфо от мен...опита ми е от язовир Дреновец(Воднянци)...арендован,но голям и хубав водоем...искам да кажа на колегата относно храната,че за всеки водоем си има тънкости,но като цяло си се придържаме към един стереотип...съгласен съм за сухото мляко,може малко ванилия също,но за основна храна само ягода с коноп и дори малко степчета ягода за още по силен аромат...когато толстолопа играе,той не се храни или поне такива са ми наблюденията...аз го търся от 60см до 1.5-2м под тапата,като под хранилката слагам задължително кука,повечето ми успехи са на нея...не ти трябва стръв,тази риба смуче захранката и така се хваща...а за захранка мисля,че не е сериозно да говорим...това е пасажна риба и тя се храни от хранилката като мине от там...
Здравеи Асен ходи ли скоро там? имаше ли успехи ? какви са условията колко се заплаща ? Предварително ти благодаря мисля да хода там и аз за това се интересувам от онзи краи съм.
-
- новобранец
а за Дунава каква му е цаката , някой ще помогне ли , оня ден бях на един остров и се сцепи да скача, един човек каза че всяка вечер така става и постоянно обикаля острова, има ли начин да се хване ? благодаря
Рибарите се виждат един друг отдалеч
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ами поради наличието на течение можеш да използваш една тактика която аз ползвах при вятър.MakaveliCC написа:а за Дунава каква му е цаката , някой ще помогне ли , оня ден бях на един остров и се сцепи да скача, един човек каза че всяка вечер така става и постоянно обикаля острова, има ли начин да се хване ? благодаря
Единия вариант е с олово с широк вирбел след тапата т.е. линията ти е - пружина, тапа и олово, като ролята на това олово е да смъкне и застопори основната линия на дъното като тапата няма да се движи.
Втория е с инлайн монтаж и оловото да ти е преди пружината и да държи всичко застопорено.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
На кой остров?MakaveliCC написа:...оня ден бях на един остров и се сцепи да скача, един човек каза че всяка вечер така става и постоянно обикаля острова, има ли начин да се хване ? благодаря

А начин има - на влачка!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- новобранец
законен начин мен ми е ясно това, трябва ми друго като вариант
на дъно или на тапа но не мисля че ще се получи щото има течение 

-
- новобранец
Ами поради наличието на течение можеш да използваш една тактика която аз ползвах при вятър.
Единия вариант е с олово с широк вирбел след тапата т.е. линията ти е - пружина, тапа и олово, като ролята на това олово е да смъкне и застопори основната линия на дъното като тапата няма да се движи.
Втория е с инлайн монтаж и оловото да ти е преди пружината и да държи всичко застопорено.
сработи ли ?
Re: Монтажи за толстолоб
голямо количество мерудиаGODzillata написа:На пружината какво слагаш?

Кошницата я пълня с царевично брашно и пудинг!
- Прикачени файлове
-
- 2da8df28df892d696266228ca06704c5141fa30d962f7938ccf28ba57415cc33.jpg (238.94 KiB) Преглеждано 1649 пъти
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=90134" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow" rel="nofollow
по вьпроса за фидера-хеви ,ултра, мега, по добре не рискуваите
http://www.yapfiles.ru/show/1257412/9fd ... 9.mp4.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
по вьпроса за фидера-хеви ,ултра, мега, по добре не рискуваите
http://www.yapfiles.ru/show/1257412/9fd ... 9.mp4.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Здравейте
толстолоба целогодишно ли е активен или само през топлата част на годината?
толстолоба целогодишно ли е активен или само през топлата част на годината?
- Bigmarlin
- сериозен играч
Според мен зимата главно на ОвчарицаПрез зимата и пролетта основна храна на възрастните толстолоби става детритът, през лятото и есента – фитопланктонът..Единственото, което може да възбуди толстолоба през зимата е ароматът
кажете някоя рецепта подходяща за сега че на ягода и коноп нещо спре да кълве 

-
- фен клуб-скобар
По това време търсете толстолоба на дъно на пружина с повдигачи на куките.
Още една-две седмици и край .
мерси колега ще пробвамsaksi написа:По това време търсете толстолоба на дъно на пружина с повдигачи на куките.

в дълбоката или плитката част на водоема ?