Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Макара за болонезе
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Макара за болонезе
Здравейте риболовци.Това е първото ми писане във форума. Имам въпрос относно две макари.Коя е по-добра за болонезе 5 метра?Едната е Ryobi excia 2000 , а другата Trabucco SPITFIRE HS FD .
Re: Макара за болонезе
качи на болото макарите и прецени сам .баланс тежест как ти пастват
Ще ги взимам по интернет и няма как да стане.Ако мога да ги пипна и видя е по-друго.Това ми е проблема .Поздрави
-
- ще става разбирач
И дума не може да става за сравнение взимай Excia може и размер 1000
Единственото нещо за което се колебая е , че трабукото е по-бърза.И аз си мисля , че EXCIATA e по хубава и здрава.Благодаря за отговора.
-
- ще става разбирач
Остави бързината не си на състезание, Excia полага влакното отлично защото е с червячен механизъм което ще ти намали оплитанията и работи безпроблемно с тънки влакна. Trabucco гледай само пръчките и бягай далеч от макарите им 

EXCIATA ,ми се струва малко малка ,а 3000 не намирамLimanov написа:Остави бързината не си на състезание, Excia полага влакното отлично защото е с червячен механизъм което ще ти намали оплитанията и работи безпроблемно с тънки влакна. Trabucco гледай само пръчките и бягай далеч от макарите им
- m65
- вече хвърля и на тежко
Какво значи малка? Шпулата на тази макара е издължена, и събира влакно по-вече от необходимото за риболов на плувка. Макарата е създадена за спининг риболов, така че спокойно можеш да забравиш за някакви проблеми относно износване от натоварване, използване и така нататък. Капваш от време на време по една капка тънко масло на ролката на бигела и на оста и това е. След 5-6 години може да се отвори и самата макара да се почисти старата смазка, полага се нова такава и отново е готова за подвизи.kali3896 написа:EXCIATA ,ми се струва малко малка ,а 3000 не намирамLimanov написа:Остави бързината не си на състезание, Excia полага влакното отлично защото е с червячен механизъм което ще ти намали оплитанията и работи безпроблемно с тънки влакна. Trabucco гледай само пръчките и бягай далеч от макарите им
Размер 3000 не ти е нужен за болонезата, освен ако не ползваш влакна от порядъка на 0.32 - 0.33 става въпрос за монофил.
"Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо." К. Иричек
Много полезен отговор.Макаричката вече е ясна.Тия дни я взимам -RYOBI Excia.Ще се пробва за кленове и мрени по Огоста.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега, в никакъв случай не взимай размер 1000!
Това е макара за всичко друго, но не и за боло.
И за да не съм голословен ще обясня.
Риболова на спининг няма нищо общо с болото и мача. При спининга примамката се води БАВНО. Същинския риболов е именно докато обираш примамката.
При болото този момент е чиста загуба на време. За да не въртиш като луд и да се нервираш по време на риболов ти трябва макара, която обира влакното бързо. Размер 1000 е напълно непригоден за това и ще ти създава неудобства на всяка река по-голяма от селска бара.
Това е макара за всичко друго, но не и за боло.
И за да не съм голословен ще обясня.
Риболова на спининг няма нищо общо с болото и мача. При спининга примамката се води БАВНО. Същинския риболов е именно докато обираш примамката.
При болото този момент е чиста загуба на време. За да не въртиш като луд и да се нервираш по време на риболов ти трябва макара, която обира влакното бързо. Размер 1000 е напълно непригоден за това и ще ти създава неудобства на всяка река по-голяма от селска бара.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Здравей chirusa-bg.Дай някакво друго предложение , за 120-30лв, без Shimano.
Примерно Ryobi Zauber 3000 с мачова шпула,на мен ми се струва добър вариант.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
Лека макара... за боло лека макара, това е по важно, а не колко бързо ще си прибереш плувката.Целия такъм , въдица и макара, трябва да е максимално лек и балансиран.Все пак повечето пъти ловим по цял ден.Ryobi SLAM 1000 или 2000 е екстра за целта.
.
.
Бързай бавно.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Пробвай да си балансираш болото с някоя налична макара, виж я колко тежи, оттам насетне знаеш колко грама макара да търсиш в нета. Винаги можеш да звъннеш и помолиш онлайн търговеца да провери и потвърди обявеното каталожно тегло.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Благодаря на всички включили се в темата.НАСЛУКА.