Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от gogolisec »

За една седмица от 01.08 до 08.08 имахме едно шаране 1,200 и една бяла и тя толкова. Другото са предимно добри каракуди и тук-там някоя платика. Амурите шльопаха покрай брега - аха да ни умият очите :lol: , но нямахме пипане. Бракониери не сме забелязали, водата яко падаше, бодливите водорасли са напаст, само не разбрах откъде толкова миди са се навъдили, че оставих доста олово в язовира :evil: . Към края на излета взеха ми минават едни пияни с лодка през шамандурите от ореха към стената и обратно и риболова тотално приключи.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Малко късно инфо, но по-добре от нищо!
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
Bigmarlin
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Bigmarlin »

Супер много ви завиждам :wink:
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Добре сте прекарали,само аз липсвах.
Тея пияните можеше и да ги поокъпите,наближило им е.
:fishing6: :fishing6:
Риба къща няма.
dichkata10
новобранец
новобранец

Мнение от dichkata10 »

Калински очаквах да те видя с някой чичо сом ,но... и шаранчето бива
Супер сте си изкарали и ви завиждам благородно:)
Поздрави на Васко и Бари и другата година пак на Ивайловград живот и здраве:))
zdraveca.
новобранец
новобранец

Мнение от zdraveca. »

Реших да прескоча и аз до този любим за мен водоем, не бях ходил там от 15г и ми липсваше. За мое съжаление от еднодневния ми излет вчера останах силно разочарован от към риба. Бях тругнал оснобно за добри таранчета, но само гадните слънчаци ме нападаха, дори и на жито. Като ми писна да се занимавам с тях го ударих на къпане и плуване, та поне с това си напълних душата, никво море не върви пред язовира. Бих отишъл пак ако остане време следващите месеци. Бях от северната страна, на около 2-3 км след стената. Изключителна красота, и съжалявам, че нямах поне 2-3 дни. :fishing12: :drinkers:
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Днес се прибрах от любимия язовир,след една седмица там.За съжаление ,нещата са трагични ,както и миналата година.Епизодични едри каракуди,платики на въдиците за шаран,амур,един удар на рибе,отърван,не знам какво беше,стръв малък костур.Така е ,ловят се по някое и друго шаранче 1,5-3 кг.,но редки.Амура не играе вече,останали са редки ,едри риби,"професори",някой ще хване,но ще е късмет рибата да го намери.Ще трябва време да се върне славата на язовира от преди 3-4 г.има хубава популация на шаранчета ,сомчета по педя,дано ги връщат.Иначе прекрасен язовир за почивка,поне това направихме :D Бодливите водорасли,миди са навсякъде,ако успеем да се пусне и черен амур ще е супер,другия е задължителен.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Аз продължавам да изчаквам лошото време.От неделя го дават влошаване ама трябва си още към края на септември съм за 5 дена там да става каквото ще,а с тези бодливите водорасли ще берем от една страна ние риболовците ядове от друга бъдете сигурни ,че ще се завъди популация на бяла риба и сом :fishing6:
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ALEN_82
новобранец
новобранец

Мнение от ALEN_82 »

Бях с приятели на язовира за 9 дена ,амурите ни пляскаха пред въдиците ,но не бяха активни не се хранеха.Застанахме до понтоните ,много лагери по целия язовир ,скоро няма да се върна там.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Менка,с какво ще помогнат тези водорасли за бяла и сом не знам,но определено не ги обича мирната риба,не държат риби както другите меки водорасли.За нас е неприятно,че не може да влизаш бос,бодат и правят кофти ранички.
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

Малко шарково преди години нямаше тези водорасли (абсолютно същите са) не са правени зарибявания толкова много с бяла и сом,а в язовира се навъди страшно много хищник точно поради тази причина,явно на бялата и сома и понася тези водорасли като ги ползва за укрития и засада(предполагам) мирната риба стои непосредствено пред тях.Всички тези неща са предположения и се надявам да е така.Времето ще покаже аз очаквам ударно зарибяване с амур скоро на язовира :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Pescaras
новобранец
новобранец

Мнение от Pescaras »

Много мрежа,много нещо!Вадат си ги хората, по сред бял ден!Пребира си ги в двора!Каква риба търсим тук?Ужас!
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Ходих на 4 септември на язовира,доволно платика и каракуда само на царевица хвана се и едно 300 грамово шаранче,което разбира се беше върнато.Това ми е третия излет за лятото и съм доволен от към риби.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Пуснах на ЛС на някой колеги,чакам отговор.
Платиките са ясни,сома ще я прореди,май и щука ще трябва.
Колеги отраснал съм там и го познавам като ясно.За 52г възраст ще ви говори доста.
А що се касае за пътя към тръбата и кладенчето от догодина не разчитайте на него.ЗАТВОРЕН.
А да дойде някой и да ми се ерчи,Частна собственост.Бъдете живи и здрави,но доста колеги са,боклуци,а на мен ми идва в повече.Те така,живи и здрави,АЗ казвам какво и как ще става.Може да си лайте колкото си искате,Дреме ми. :lol: :lol: 8) :drinkers:
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Pescaras написа:Много мрежа,много нещо!Вадат си ги хората, по сред бял ден!Пребира си ги в двора!Каква риба търсим тук?Ужас!
Колега,кажи къде беше,в коя къща ги прибираха тези мрежи,ако знаеш мястото където си бил как се казва,нещо за ориентир.
Защото,аз бях 8 дни на язовира,там където бях се вижда почти целия,стоях до късно ,умишлено наблюдавах доста и имам съмнение за едно място където ,може би да се пробваха с мрежа,но само толкова.
Факт е ,че ги намалиха,но няма как да ги ликвидират нацяло.Сега почва силния им сезон ,но и контрола също,ще има резултати :wink:
Менка,не знам дали говорим за едни и същи водорасли,но тези са ниски,по дъното ,бодливи за никакво укритие на риба не стават.Даже дребните рибета ,писци ги избягват,плуват над тях в плиткото.Но,дано има някаква полза и от тях,макар че ме съмнява.Дано амура ги чисти и тях,защото е зле работата.
Изображение
Pescaras
новобранец
новобранец

Мнение от Pescaras »

Не познавам язовира!Едни приятели ме водят,от Троян са!Не знам за какъв контрол говорите,ама колегите от Троян ми казват,че най големите и дълго годишни бракониери на този язовир са ги направили проверяващи!работели с иараджийте!имам приятели в земеделско министерство на високо ниво,ще разпитам аз да разбера какво става! но като се прибера в софия,че сега съм на г.желязна!
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”