Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

фидер или пружина
Модератор: Paublo_Eskobar
фидер или пружина
Здравейте колеги,имам нужда от мнението ви по следния въпрос ...ловя на фидер на "жребчево",но забелязахме, че приятелят ми ловящ на пружина му вървеше повече. Стръв и на двамата бял червей,аз фидер с повод 60 см. ,той - класическа пружина. Ловим дребна платика и от време на време по някоя по-голяма. Защо се получава така? Благодаря за отговорите предварително.
Re: фидер или пружина
Ако ползвате една и съща захранка и хвърляш като него и чакаш да ти клъвне, ти не ловиш нито фидер, нито на пружина.Тук са изписани страници за фидера-направи си качествена рехава захранка, хвърляй в една точка, презареждай през 10-15 мин, намери точната дължин на повода от 0.40 д0 100 см и виж какво ще стане 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Бих добавил и работещия фидер монтаж според мястото и рибите които ловим в дадения случай.naskobo написа:... намери точната дължина на повода от 0.40 д0 100 см и виж какво ще стане
Алекси Николов
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
ЕЛКО ЕООД
електроинструменти -Makita, Festool, Laserliner
http://www.elko.bg" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Има купища информация относно въпросът. Използвай търсачката приятел и ще откриеш сам отговорите.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
В такъв случай слагаш метод хранилка със съответният монтаж/къс повод и т.н./ и ги подкарваш и ти
Понякога риби като платиката и каракудата искат точно такъв монтаж.Тя и пружината е нещо подобно,но при метода си сигурен,че куката е върху купчинката храна,а не под пружината.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- dizela_88
- новобранец
Преди две седмици ловихме с един приятел той с пружина аз с тези хранилки http://megafishing.bg/product/4953/fide ... eeder.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; и резултата беше в моя полза.Повода беше плетено влакно около 7-8 см. , стръвта два бели и половин стиропорено топче на кука 10 , а захранката беше качамак.На половин час хващах таранки около килограм докато при него излизаха по-дребни и по рядко така , че според мен проблема ти е другаде не в хранилката.
Пружината си е класика,нормално е да кълве повече на нея.Какви са тея кошнички,методи,флат методи и други недоразумения?
Верноmundzi написа:Пружината си е класика,нормално е да кълве повече на нея.Какви са тея кошнички,методи,флат методи и други недоразумения?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Класика брат, няма това онова
Според мен рибите не са искали да ядът, а само са смучели захранка. Случва се често и освен с метод хранилка може да опиташ със здраво първоначално захранване, макар и рядко да помага.

Според мен рибите не са искали да ядът, а само са смучели захранка. Случва се често и освен с метод хранилка може да опиташ със здраво първоначално захранване, макар и рядко да помага.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еми и куките издялани от животински кости са класика ама ти не ловиш на тях така че спри да пишеш простотии.mundzi написа:Пружината си е класика,нормално е да кълве повече на нея.Какви са тея кошнички,методи,флат методи и други недоразумения?
Сега колега суим фидера (кошничката) и метод фидера (пружината) са тотално различни стилове на риболов. Ако сте ловили с една и съща захранка с едно и също време на презамятане нормално е метод фидера да лови повече.
Най-вероятно захранката ви е била лепкава заредили сте хранилките и сте заметнали без хранително петно. При твоя приятел малката купчинка с къс повод е работел докато при тебе стръвта ти просто е била твърде далече от купчинката. Предлагам ти да си подобриш значително теоретичната подготовка за фидер риболова и сам ще си отговориш на доста въпроси.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

... Стръв и на двамата бял червей,аз фидер с повод 60 см. ,той - класическа пружина
Защо се получава така?
Единствената причина е дългият повод.Има снимани подводни клипове на които се вижда че при повод 35 см рибата налапва и изплюва стръвта и то няколко пъти без да се индикира кълване или самозасичане.Скъсяваш повода на 12 см и нещата ще си дойдат на място.
Защо се получава така?
Единствената причина е дългият повод.Има снимани подводни клипове на които се вижда че при повод 35 см рибата налапва и изплюва стръвта и то няколко пъти без да се индикира кълване или самозасичане.Скъсяваш повода на 12 см и нещата ще си дойдат на място.
благодаря на всички за отговорите ,само искам да вметна ,че аз ловя само на фидер и от време на време на мач.подготвен съм теоретично надявам се и практично . захранката която ползвам е за фидер ,стръвта лежи върху петното ,презамятам през 5 -8 мин. ,като гледам да спазвам ритъма. захранвам предварително с прашка и се старая да хвърлям на едно и също място. обикновено хващам доста повече от околните/не го казвам с цел да се изфукам ,просто фидера е много добър метод са риболов/. може би в момента дребната платика яде повече от захранката от колкото да търси стръв по дъното.
аз риба не ям - пускам всичко обратно ... и още нещо -сигурно пишещите тук го правят ,ама аз да кажа - моля,събирайте си боклуците на тръгване ,че голяма мръсотия по тези язовири.
приятен ден на всички.
аз риба не ям - пускам всичко обратно ... и още нещо -сигурно пишещите тук го правят ,ама аз да кажа - моля,събирайте си боклуците на тръгване ,че голяма мръсотия по тези язовири.
приятен ден на всички.
+1chirusa_bg написа:Класика брат, няма това онова![]()
В Неделя на пружина по-рядко едри платики на фидера- перки

Рибеша и работа.

- azareus
- ще става разбирач
Теб си те представям с калпак, 2 пищова на корема и розово масло в дисагите!mundzi написа:Пружината си е класика,нормално е да кълве повече на нея.Какви са тея кошнички,методи,флат методи и други недоразумения?

"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Колко мъка има на тоя свят...