Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- vobler4o
- вече хвърля и на тежко
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Малките сомета се прибират предимно от братята роми които не подбират.Като напипат някое място с много малки наловят колкото могат и после ги продават на хора които имат язовири. 

Тайната на успеха се крие в това - човек да не се страхува да експериментира!!
- Vid
- кандидат преподавател
Където и да отида, само бракониери. Днес посетих два забутани бента под с.Райново, Димитровградско и се нагледах как на отсрещния бряг се монтират сари с гумени лодки... Третата дестинация беше с.Брод, ама там няма браковци, сигур щото е много пренаселено от риболовци, ама и риба няма с едно изключение- щука 4+ кила извадена от колега...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Къде се губиш приятелю !Vid написа:Където и да отида, само бракониери. Днес посетих два забутани бента под с.Райново, Димитровградско и се нагледах как на отсрещния бряг се монтират сари с гумени лодки... Третата дестинация беше с.Брод, ама там няма браковци, сигур щото е много пренаселено от риболовци, ама и риба няма с едно изключение- щука 4+ кила извадена от колега...
- Vid
- кандидат преподавател
Ми вече съм оборудван с каяк и сонар и те кефалчета просто вече не са обект на моя риболов... Инак в последно време се губя по гръцките морета....къца - кълве написа:Къде се губиш приятелю !
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
Честито !Vid написа:Ми вече съм оборудван с каяк и сонар и те кефалчета просто вече не са обект на моя риболов... Инак в последно време се губя по гръцките морета....къца - кълве написа:Къде се губиш приятелю !
Със здраве да ги ползваш.Ако можете да проследите ,кой изхвърля отпадни води в Марица и да се натисне да направи пречиствателна станция.Това ще помогне повече от борбата с бракониерите.
-
- вече хвърля и на тежко
Тази сутрин много слуз по конеца ,но не от мустакати ,а от помията дет се лее от нейде.
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
- Vid
- кандидат преподавател
Както казах- тази година кефала не ми е приоритет, НО миналата година лових кефали в района на с.Поповица де е под Пловдив. Малко над селото се вливат в реката едни "сополи" де не знам от къде идват..
Та, искам да кажа, че нямаше такъв филм, де всяко второ замятане е удар на трофейни риби, ама голям проблем е, че те сополи трябва да се чистят след всяко замятане, така се оплитат по куката и листата на блесната, че..., голяма е гнус чистенето им.. Ама, явно сополите са хранителни и кефалите са се навряли в тях??
Та, искам да кажа, че нямаше такъв филм, де всяко второ замятане е удар на трофейни риби, ама голям проблем е, че те сополи трябва да се чистят след всяко замятане, така се оплитат по куката и листата на блесната, че..., голяма е гнус чистенето им.. Ама, явно сополите са хранителни и кефалите са се навряли в тях??
Сенека
Сенека
- къца - кълве
- сериозен играч
То ако са само сополите добре.Кой знае още колко смрад се излива в тая голяма река.
И аз да питам за тези "сополи".... Бях в края на юли около Поповица до въжения мост.
Какво е това нещо? Много е гнусно и много трудно се маха. Дъното, каманаците, всичко беше покрито с него. Мръсотия ли е? От друга страна верно кефалите бяха яки там.
Какво е това нещо? Много е гнусно и много трудно се маха. Дъното, каманаците, всичко беше покрито с него. Мръсотия ли е? От друга страна верно кефалите бяха яки там.
Спининг мания...
- къца - кълве
- сериозен играч
На Огоста имаше подобно явление под мандрата.Може би се получава от отпадъка при дейността и.
- daniel defoe
- разбира нещата
Здравейте колеги,
буквално от преди минути, колкото да отърва капото
Нивото е трагично ниско, а рибоците са се изпокрили вдън вода

Поздрави и наслука
буквално от преди минути, колкото да отърва капото

Нивото е трагично ниско, а рибоците са се изпокрили вдън вода

Поздрави и наслука

-
- новобранец
daniel defoe,
Би ли споделил в кой участък на реката ловиш?
Тук, в Димитровград, реката е със сравнително ниско ниво, но е такава боза от доста време, че направо ме съмнява, че има някакво замърсяване. Не, че съм ходил за риба досега, просто наблюдения от мостовете на града, но мисля да почна със спининга вече, а тая мътилка ми убива желанието.
Би ли споделил в кой участък на реката ловиш?
Тук, в Димитровград, реката е със сравнително ниско ниво, но е такава боза от доста време, че направо ме съмнява, че има някакво замърсяване. Не, че съм ходил за риба досега, просто наблюдения от мостовете на града, но мисля да почна със спининга вече, а тая мътилка ми убива желанието.
-
- вече хвърля и на тежко
Риба се лови в мътна вода ,грабвай пръчката и ги почвайslayer88 написа:а тая мътилка ми убива желанието.

Имам опит в мътилки,едни от най големите ми риболови са били именно в такава вода

п.п.Дани утепа ги,който ходи хваща-и пуска на свобода, ами тва си е ,
и да не забравя, мустакат скоро пожелавам към 15кг. другите на горе са ....
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
- Vid
- кандидат преподавател
МислЪ, че това са биологични отпадъци от мандра или пивоварна или ракиен казан?? При все положения, те не са химия..bogidar написа:И аз да питам за тези "сополи".... Бях в края на юли около Поповица до въжения мост.
Нищо подобно, нивото дори е високо за сезона. Това е, ако помниш кВо ниво имаше реката през изминалите години. И, смятам, че замърсяване няма, просто нивото играе не с дни, а с часове, оттам и мътността. МъслЪ, че по тази причина тази година риболова е тегав, щото ония горе си играят с ВЕЦОВЕТЕ, това ако изключим браковците и енергетиците...slayer88 написа:Тук, в Димитровград, реката е със сравнително ниско ниво, но е такава боза от доста време, че направо ме съмнява, че има някакво замърсяване.
п.п. Днес пак ги помъчих в района на с.Брод, няма баране, никъде не видях риба да подгони...
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прочутите "сополи" идват от мръсният канал идващ от спиртоварната в Катуница,толкова време тоя гнусен канал си върви и нищо не се прави е"ати скапаната държава сме.От РИОС редовно глобявали замърсителите,обаче те си плащат мижавите глобичики и продължават да си пускат л"""""ната в реката.Иначе риболов на реката си има.
валатът не най-лошото нещо на света