избор на сонар

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Публикувай отговор
milenski1971
новобранец
новобранец

Re: избор на сонар

Мнение от milenski1971 »

tozi https://akvasport.com/product/9845/sona ... 5-800.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
milenski1971
новобранец
новобранец

Мнение от milenski1971 »

Ами гледах наи различни саитове на всякаде различно пишат за 1 и същ модел и вече блокирах този го дават в 1 250 а в друг 500w
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ае ПИЧ,хващай един за ушите и си го монтирай на лодката.
Всички сонари вършат работа,
проблема е в огледалната страна на дисплея.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
milenski1971
новобранец
новобранец

Мнение от milenski1971 »

А бе те вършат но маи повечето само релефа на дъното ти показеат :)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Прочети пак подчертаното от предния ми пост - белким се усетиш тоя път.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
sharko1111
новобранец
новобранец

Мнение от sharko1111 »

Сонди за лоранс които ще ти работят добре ,ако искащ да ти работи сонара Chirp sonda Tm150 300w цена 600 лв .Или нормална P66 50- 200 khz 600w 300 лева,има и други вариянти но са слаби.Миленски има и други фирми, виж и тях, какво предлагат направи сравнение, мошност карти цени,със колко сонди работят честотите ,имат ли карти за БГ черноморие ,наи важно имат ли добра подръжка в БГ.
milenski1971
новобранец
новобранец

Мнение от milenski1971 »

Разбрах те Киро :)
Но и то и рибата я няма никва другата седмица ще пробвам на горе болата че нешто само разходки праим
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

И аз стигнах чуденката за сонар, който да има и GPS.Сумата която мога да отделя е 1000 лева.Ориентирах се към Lowrance Elite-5 CHIRP Combo Сонар/GPS 83/200/455/800kHz, обаче ме притеснява малкия екран.Варианта със 7-инчовия екран е доста над моя бюджет, но все пак ако взема с по-малкия екран и не ми върши работа, че вече не съм много добре със зрението.Дилемата е доста сложна особено като нямаш необходимите средства .Така че нека някой който е ползвал особено модела с 5 инча екран да си каже мнението.
Паламудов
новобранец
новобранец

Мнение от Паламудов »

l14o написа:И аз стигнах чуденката за сонар, който да има и GPS.Сумата която мога да отделя е 1000 лева.Ориентирах се към Lowrance Elite-5 CHIRP Combo Сонар/GPS 83/200/455/800kHz, обаче ме притеснява малкия екран.Варианта със 7-инчовия екран е доста над моя бюджет, но все пак ако взема с по-малкия екран и не ми върши работа, че вече не съм много добре със зрението.Дилемата е доста сложна особено като нямаш необходимите средства .Така че нека някой който е ползвал особено модела с 5 инча екран да си каже мнението.
Аз съм с 5 инча humminbird и искам да ти кажа ,че ако е за море по-добре да я по-голям - има вълни . Гледай и консумацията му да не те нервира - точно като има риба няма сонар :rolleyes:
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

vesko1234 написа:Още малко впечатления за гармин-а. Различават се пасажите от ува и от сафрид. Ако е тихо морето си виждам оловото как пада и после как играе на зиг-заг на пуснатата дълбочина. Ако седи неподвижно оловото ми го показва като рибка, като почна да клатя като зиг-заг черти. Минавам през пасажа на дъното, хващам, почвам да ги тегля нагоре а другите риби и те се вдигат да преследват чепарето. Всичко в реално време го показва. Екрана засега го разделям на две- на даунскан и на 200kh. На даунскана добре се виждат и различават пасажите. Батерията ми е 7.5 Ah и издържа поне 8-9 часа непрекъснато ползване на макс. яркост.
И аз съм с Гармин, моя е 70dv.
Чирпа му е ок. Само с него работя, даже не закачам нормалната сонда.Хубавото е че като научиш как визуализира различните риби големини и предмети във водата можеш да знаеши какво и къде е точно. Проблем ми е голямата консумация, защото нямам ток от мотора и съм с 18ач батерия, която ако правя цял ден риболов не ми стига точно за вечерната сесия. Дърпа 2.5а.

Не е вярно, че е само за дъното даун вю или всяка фирма им казва по-различен начин, просто дава повече детайл което важи и за рибите. ...и те се виждат.
Например увата пазажите изглеждат като точици пясък . Сафрида са къси линии, чернокопа ясни точки, хамсията прилича на сафрида, но са по-плътни облаците и са криви линии, лефера прилича на чернокопа, но са по-големи точките или прави едни картини , като водовъртеж направо, паламуда още не го различавам, че рядко съм го срещал.. един сезон ми трябваще да се ориентирам. Термо клина е като ситен прах. Медузите са като парцали. Разбира се има значение като се движиш или си на място, скоростта и дълбочината. Има увеличение.
Удобството е 7 инча, защото гледам карта с точки, дълбочина, къде съм минавал, down view и side view заедно. Лошото е че 7 е малко и трябва да се навеждам.

Няма начин да си ги гледал в реално време. Сонара ти показва винаги минали моменти. Вече се е случило и виждаш историята.
Реално време сега Гармин пуснаха една нова сонда, която гледаш като на клип вече в реално време - Panoptix ...и лошата новина е разделена в 3 части...Едната е че може да се монтира на моя сонар, втората е че има 2 сонди и трябва да се избира и най-лошата е че само едната сонда струва 1500$ и трябва да се избира. Пуснете в youtube думата Panoptix и ще видите живо демо от лодка направо.
При нашето нямане на риба най-голямата загуба на време е в търсенето...Уви не можем да си позволим пък и няма толкова евтини технологии за 360 градуса сонари които скенират по 1км.пък и само сондите са им по тежки от гумените ни кораби Ааа и цената...
cpt_nick
новобранец
новобранец

Мнение от cpt_nick »

Аз съм с Lowarance -Elite 4xDSI Combo с вграден GPS и карта на Българските водоеми и Черноморското крайбрежие, вписва се в твоя бюджет и съм доволен! Сега е ето този модел.....http://www.bulboats.com/electro/32_19/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; :fishing3: :fishing12:
l14o
новобранец
новобранец

Мнение от l14o »

Че сонара ще е Lowrance Elite CHIRP - Цветен GPS/Сонар е ясно.Просто се съмнявам, че с 5 инча екран ще ми е добре.
Благодаря на всички за отговорите.
krp
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krp »

Ще ти е малък...ако влизаш често..но пък може да се постави на висока стойка за да не се навеждаш
Аватар
st_beer
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от st_beer »

l14o написа:Че сонара ще е Lowrance Elite CHIRP - Цветен GPS/Сонар е ясно.Просто се съмнявам, че с 5 инча екран ще ми е добре.
Благодаря на всички за отговорите.
Ще ти върши работа в това може да си сигурен. Аз на каяка съм с Lowrance Elite-4 CHIRP Combo 83/200/455/800. Ползвам го с акумулатор 12v 7ah и си изкарва двудневен риболов по 6-8 часа да работи като от зареден акумулатор показателите на дисплея са 12,8 v при започване на риболова и на 2-я ден след приключване показва 11,5 v. Не съм го ползвал за по дълго от това за да знам колко точно кара,но на мен това ми е напълно достатъчно. Ако си с по голяма лодка ще имаш възможност и по голям акумулатор. Що се отнася до дисплея мисля че няма да имаш проблем да си го виждаш и четеш. По добре ще е да по голям,но всичко се свежда до средствата с които човек разполага. Желая ти успех в избора.
Hobie Mirage Outback
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Ами тук ги дават на изплащане всички модели.И лихвата не е голяма,зависи от срока за изплащане.
>http://gps6.bg/lowrance-elite-5-chirp-gps.htm
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”