Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

батерия за сонар?каква и от къде?
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- ceno cenov
- разбира нещата
Re: батерия за сонар?каква и от къде?
Моят е такъв. Дали със зарядното Марко дето го е показал ще се зарежда. Марко, каква му е цената на това зарядно, че попадам на някакви за по 100 ++ лв.

На мен тоците ми излязоха 47 лв, ако не се лъжа батерията беше 7.4 ампер часа, зарядното е като на Марко. Ако искате ще пусна координати на фирмата.
Колега давай координати,че и аз съм с крушка и незнам какво зарежда.
- ceno cenov
- разбира нещата
Благодаря за помоща. Снабдих се с такова зарядно като на Марко за 30 лв.
Марко а да те питам за по-малкия акумулатор дето имаш 4.5 Ah върши ли ти работа. Може ли да изкара примерно 10 часа без зареждане.

Марко а да те питам за по-малкия акумулатор дето имаш 4.5 Ah върши ли ти работа. Може ли да изкара примерно 10 часа без зареждане.
Вижте как си реших въпроса

Купих си куфарче от "Практикер "и монтирах екрана отгоре, а куфарчето с един ластик за багаж го слагам на предната седалка на лодката
п.п. Екрана е с бърза връзка, щом излезна го прибирам в куфарчето

Купих си куфарче от "Практикер "и монтирах екрана отгоре, а куфарчето с един ластик за багаж го слагам на предната седалка на лодката

п.п. Екрана е с бърза връзка, щом излезна го прибирам в куфарчето

Наистина , сухите 7 амп.ч. издържат цяла година 

valbis.comrsimeonov написа:Колега давай координати,че и аз съм с крушка и незнам какво зарежда.
София ул Будапеща 25 / 983 20 45 / 0888 726 161
- pachosz
- сериозен играч
И аз като колегата Митев ползвам акумулатора на мотора, 12 аh е, не съм го пробвал за повече от 3 дни, тъй като от скоро имам сонар (за което спец. благодарности на Тедо
), но за тия 3 дни по 4-5 часа на ден от 12,4 v, падна напр. до 12 v. За зарядно поне не мисля, със зарядното за акум. на колата го зареждам.

п.п. колега Митев, чашите с ракия и безалкохолно събират ли се и те в куфарчето, щото акумулатора ако дава ток на сонара, то ракията дава на риболовеца

п.п. колега Митев, чашите с ракия и безалкохолно събират ли се и те в куфарчето, щото акумулатора ако дава ток на сонара, то ракията дава на риболовеца

това ще върши ли работа http://www.gpsplovdiv.com/1072/ имаше едни адаптери на койтоже да се избира волтажа та те няма ли да вършат работа
-
- вече хвърля и на тежко
Ще върши, аз с такова изкарах целия сезон тази година без проблеми.

-
- новобранец
Zdr kolegi. Mislq da si kupq sonar garmin 300 c i el.motor za lodkata mi. Ta ako moje da mi kajete kakav akumulator da si kupq mogali i dvete neshta da sa kam 1 akumulator.i kolko vreme she izdarji nov sam v tazi sfera i shte sam blagodaren ako mo sadete podrobno info.
За сонара е по-добре да бъде захранен от отделна батерия иначе прави смущения. Малко акумулаторче 4.5-7.5 V ще ти свърши работа за сонара. Цената им варира около 20-25 лв.
За ел.двигателя ще ти е необходим тягов или полутягов акумулатор. На пазара има всякакви както БГ така и вносни и цените им почват от 200 лв и нагоре, зависи колко амперчаса ще вземеш...
За ел.двигателя ще ти е необходим тягов или полутягов акумулатор. На пазара има всякакви както БГ така и вносни и цените им почват от 200 лв и нагоре, зависи колко амперчаса ще вземеш...
Това червеното трябва да са ампер/часа, а иначе волтовете са 12V. С малък (4,5 Ач) може би няма да те изкарва цял ден, за това поне 7,5 Ач.bulgarian написа:За сонара е по-добре да бъде захранен от отделна батерия иначе прави смущения. Малко акумулаторче 4.5-7.5 V ще ти свърши работа за сонара. Цената им варира около 20-25 лв.