Мнение за телемачове с 4 секции

Модератор: Paublo_Eskobar

zazkata
новобранец
новобранец

Мнение за телемачове с 4 секции

Мнение от zazkata »

Здравейте колеги,
Имам питан относно телемач,който да става за по-големи риби.Харесал съм си няколко модела телемачове,но въпроса ми е какво Ви е мнението за мачовите пръчки с подвижните водачи и по какво отстъпват на другите мачове с повече секции.
Харесал съм си мачови пръчки с 4 секции и 9 водачи като на долните 2 снадки имат по 1 подвижен водач.
http://www.vidrax-fishing.com/shop/inde ... uct_id=540" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.colmic.bg/rods/2/9281/" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vidrax-fishing.com/shop/inde ... uct_id=523" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Мичела е със 5 секции, но и тя е с междинни водачи
Предпочитам телемач с 7 секции и 9 водача,но моля за мнение отностно телемачовете с 4 секции дали се надеждни и удобни, защото аз лично съм малко скиптично настроен към тях.
Също така, ако може да ми предложите като вариант за здрав carp телемач на цена около 100 лв ще Ви бъда благодарен !!!
NikolaiManolov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Мнение за телемачове с 4 секции

Мнение от NikolaiManolov »

Колега, моето мнение е да се насочиш към телемач със 7-8 секции, защото си мисля, че са с по-добра изработка и ще имаш по-малко подвижни водачи, които аз не харесвам. Тези модели, които си посочил-не съм ги ползвал и не мога да ти дам мнение, но ми се струва, че Focus Competition Tele Match може да ти свърши добра работа. Аз лично се замислям дали да не си взема такъв за резервен на моя Awa-Shima Aexeon Brute, който е натоварван страшно много и съм супер доволен, но не се предлага в България. По принцип триколенните мачове са по-здрави в борбата с дадена риба, но по-чупливи при транспорт и неправилно боравене и много трудно се ремонтират. По тази тема има много изписано и е най-добре да прочетеш старите теми.
Limanov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Limanov »

От тия трите само COLMIC ми се струва подходящ, останалите два са много тежки особено TUBERTINI-то с неговите 353 гр. :shock: и може да получиш някое увреждане на китката или гръбначния стълб :?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

zazkata написа:Предпочитам телемач с 7 секции и 9 водача
Този мога да предложа в момента - http://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%D0%B ... -trout-420" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false; Изключително лека и елегантна сопичка е ,мека и акцията ми се струва малко нереална /в което не съм сигурен де/
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
marinov1973
фен клуб-скобар

Мнение от marinov1973 »

Имам два теле мача на Мило от серията Fulk 3 на 4 акция 10- 30 и 4.5м. акция20-50.Много съм доволен и от двата. Ползвам ги на платени водоеми . Много са яки и голям кеф е с Богоровските шарани. Доста добре пасват и в ръката.
Имаше тема за магазин на мило . Имат междинни водачи на всичките секции.
vilimircho
новобранец
новобранец

Мнение от vilimircho »

От тези трите съм пробвал в магазините Мичела и Колмика . Купих си Колмик и съм много доволен ,само че не този модел ,а " Актив " модела заради корковата дръжка ,но е по тежък от този на който ти си се спрял . Добре е ако имаш възможност да отидеш на място и да пробваш сам дали ще ти пасне дадена пръчка на твоята ръка .
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”