С воблер/блесна тук и там

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
aidman
новобранец
новобранец

С воблер/блесна тук и там

Мнение от aidman »

Здравейте, от скоро се върнах към риболова на блесна и воблер ( трябваше по рано да се върна към тази страст ). Последните години ловях единствено по язовирите, но някак си рибата поизчезна, а на платените нещо не ми е на "кеф" като знам, че си плащам. На реката... винаги ще има ( вярно и по реките понамаля ), но си изисква познания къде та я търсиш рибата, а аз съм позабравил. Въпреки това почти всеки ден след работа ходя на р.Марица, къде с колелото,мотора или колата там съм. Може нищо да не хвана, но си почивам сред природата. Е един ден ме споходи и мен късмета.

А ето го и него... Изображение
Аватар
aidman
новобранец
новобранец

Re: С воблер/блесна тук и там

Мнение от aidman »

Примамките които ползвам

Изображение
Изображение

и някакво френско чудо от преди 1987 г. със сигурност
Изображение
Аватар
aidman
новобранец
новобранец

Мнение от aidman »

Последният ми риболов беше на р. Арда ( тръгнахме от с.Бориславци-язовира Ивайловградския и по реката нагоре почти до Маджарово ) не остана много време да мятам с въдицата тъй като през цялото време трябваше да гребем, но пък си беше приятно изживяване.

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Бре много добре. Не винаги е важен уловът, а моментите.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
aidman
новобранец
новобранец

Мнение от aidman »

Колеги някой да даде някаква информация около София къде може да се мята на блесна/воблер. До края на месец септември съм тук, от лекциите много преумора-психическа, трябва да разтоварим напрежението някак си :fishing12: в кой район на р. Искър има хубави вирчета подходящи. С кола съм така че разстояния от рода на 50-60 км от София не са проблем.
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

Около София в поречието на р. Искър има доста баластриери, които, колкото и да са пресирани, държат и щука, и костур, а някои от тях - по-големите - и сом, и бяла риба. Ако отделриш малко време, можеш да ги откриеш лесно чрез Гугъл - Ърт. "Култови" са баластриерите около селата/квартали Враждебна, Долни Богров, Кривина, Челопечене, Негован и др. Повечето от тях са свободни за риболов, има две-три платени, където обаче спинингът не е по-резултатен, отколкото на останалите. Аз ти пускам тук снимка на две от баластриерите около кв. Челопечене:

Изображение

За самата река нямам преки впечатления, но доколкото знам, колеги активно риболовстват участъка под моста на Цариградско шосе до моста на Враждебна /Ботевграско шосе/. Аз никога не съм ходил там...

Наслука!
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

С блесна и воблери може да ловиш по цялото горно течение на река Искър.От София 50-60 километра значи покриваш до около Лакатник.Навсякъде става за риболова които искаш.Колегите които са по запознати с местата могат да ти дадат жокери .Успех.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Мнение от Martin Mihailov »

aidman написа:Здравейте, от скоро се върнах към риболова на блесна и воблер ( трябваше по рано да се върна към тази страст ). Последните години ловях единствено по язовирите, но някак си рибата поизчезна, а на платените нещо не ми е на "кеф" като знам, че си плащам. На реката... винаги ще има ( вярно и по реките понамаля ), но си изисква познания къде та я търсиш рибата, а аз съм позабравил. Въпреки това почти всеки ден след работа ходя на р.Марица, къде с колелото,мотора или колата там съм. Може нищо да не хвана, но си почивам сред природата. Е един ден ме споходи и мен късмета.

А ето го и него... Изображение
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Добре си се насочил.На платените е все едно влизаш в магазин.
bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bacho acho »

На това;френското;чудо има ли слука?
Аватар
aidman
новобранец
новобранец

Мнение от aidman »

bacho acho написа:На това;френското;чудо има ли слука?
Няма, днес тествах какво ли не, и само на един воблер ми се закачаха кефалите.. цял ден обикалям около София гьоловете ама слаба работа, гъз до гъз рибари даже и труженичките до Долни Богров гъз до гъз ;) ама няма кяр. Затова се запътих към р.Искър до района на Лакатник и там всичко заето ама и при тях само някакви каракудки ( таранки ) поразходих се и покрай едни мантинели спрях колата, погледнах надолу по стръмния бряг - лицето ми една такава усмивка грейна как само хубаво се препичаха 2-3 пасажа по двайсетина кефала ... сложих дългите панталони и едни ръкавици, че много трънаци капини и т.н. слезнах долу като нинжа скрит в шубраците и заметнах.... а аз от високо ги виждам как се спускат към примамките и се спират после.. ( блесни и какво ли още не пробвах ) та неискат и неискат да взимат. Накрая сложих един воблер който бях купил оня ден от Декатлона и резултата беше положителен - малко над 20 кефала, пуснах ги обратно да си живуркат. Доволен от риболова тръгнах да се разходя още малко да разузная ама нямах удари другаде.. явно съм намерил пасажите на стръмния бряг.
Ето и малко снимков материал :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
AlbinoTrout
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от AlbinoTrout »

Колега примамаките ти може да са уловисти, но са някак си ...обиковенни..
Във форума има майстори на световно ниво и цените не са високи. С такива примамки улова е съвсем друго изживяване.
Земи си някоя блесна Пантер-мартин, клатушки АКМЕ Клео и някоя въртелешка Блу Фокс.
Наслука и да постваш риби редовно :D :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

На Литъл Клеото няма да има кой знае какъв успех в региона освен да плаши рибата :wink: Клена по нашия си Искър не му е фен .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
lusienn

Мнение от lusienn »

На Лакатник търси Рибата в Реката-не в утайниците надолу,така гледам си направил по твойте снимки.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
Martin Mihailov
учете се от него
учете се от него

Колега според мене рибата вече усеща застудяването и почва да се групира по вировете.При мене беше сьщото вьпреки че бях много далече от Искар.Рибата беше на две три места.Иначе пьлна пустош.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”