Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

С воблер/блесна тук и там
Модератори: Павел Иванов, sestrata
С воблер/блесна тук и там
Здравейте, от скоро се върнах към риболова на блесна и воблер ( трябваше по рано да се върна към тази страст ). Последните години ловях единствено по язовирите, но някак си рибата поизчезна, а на платените нещо не ми е на "кеф" като знам, че си плащам. На реката... винаги ще има ( вярно и по реките понамаля ), но си изисква познания къде та я търсиш рибата, а аз съм позабравил. Въпреки това почти всеки ден след работа ходя на р.Марица, къде с колелото,мотора или колата там съм. Може нищо да не хвана, но си почивам сред природата. Е един ден ме споходи и мен късмета.
А ето го и него...
А ето го и него...

Re: С воблер/блесна тук и там
Примамките които ползвам

и някакво френско чудо от преди 1987 г. със сигурност

и някакво френско чудо от преди 1987 г. със сигурност

Последният ми риболов беше на р. Арда ( тръгнахме от с.Бориславци-язовира Ивайловградския и по реката нагоре почти до Маджарово ) не остана много време да мятам с въдицата тъй като през цялото време трябваше да гребем, но пък си беше приятно изживяване.

- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бре много добре. Не винаги е важен уловът, а моментите.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Колеги някой да даде някаква информация около София къде може да се мята на блесна/воблер. До края на месец септември съм тук, от лекциите много преумора-психическа, трябва да разтоварим напрежението някак си
в кой район на р. Искър има хубави вирчета подходящи. С кола съм така че разстояния от рода на 50-60 км от София не са проблем.

Около София в поречието на р. Искър има доста баластриери, които, колкото и да са пресирани, държат и щука, и костур, а някои от тях - по-големите - и сом, и бяла риба. Ако отделриш малко време, можеш да ги откриеш лесно чрез Гугъл - Ърт. "Култови" са баластриерите около селата/квартали Враждебна, Долни Богров, Кривина, Челопечене, Негован и др. Повечето от тях са свободни за риболов, има две-три платени, където обаче спинингът не е по-резултатен, отколкото на останалите. Аз ти пускам тук снимка на две от баластриерите около кв. Челопечене:

За самата река нямам преки впечатления, но доколкото знам, колеги активно риболовстват участъка под моста на Цариградско шосе до моста на Враждебна /Ботевграско шосе/. Аз никога не съм ходил там...
Наслука!

За самата река нямам преки впечатления, но доколкото знам, колеги активно риболовстват участъка под моста на Цариградско шосе до моста на Враждебна /Ботевграско шосе/. Аз никога не съм ходил там...
Наслука!
- StaAnt
- ще става разбирач
С блесна и воблери може да ловиш по цялото горно течение на река Искър.От София 50-60 километра значи покриваш до около Лакатник.Навсякъде става за риболова които искаш.Колегите които са по запознати с местата могат да ти дадат жокери .Успех.
- Martin Mihailov
- учете се от него
aidman написа:Здравейте, от скоро се върнах към риболова на блесна и воблер ( трябваше по рано да се върна към тази страст ). Последните години ловях единствено по язовирите, но някак си рибата поизчезна, а на платените нещо не ми е на "кеф" като знам, че си плащам. На реката... винаги ще има ( вярно и по реките понамаля ), но си изисква познания къде та я търсиш рибата, а аз съм позабравил. Въпреки това почти всеки ден след работа ходя на р.Марица, къде с колелото,мотора или колата там съм. Може нищо да не хвана, но си почивам сред природата. Е един ден ме споходи и мен късмета.
А ето го и него...
- Martin Mihailov
- учете се от него
Добре си се насочил.На платените е все едно влизаш в магазин.
-
- научил се да хвърля
На това;френското;чудо има ли слука?
Няма, днес тествах какво ли не, и само на един воблер ми се закачаха кефалите.. цял ден обикалям около София гьоловете ама слаба работа, гъз до гъз рибари даже и труженичките до Долни Богров гъз до гъзbacho acho написа:На това;френското;чудо има ли слука?

Ето и малко снимков материал

-
- ще става разбирач
Колега примамаките ти може да са уловисти, но са някак си ...обиковенни..
Във форума има майстори на световно ниво и цените не са високи. С такива примамки улова е съвсем друго изживяване.
Земи си някоя блесна Пантер-мартин, клатушки АКМЕ Клео и някоя въртелешка Блу Фокс.
Наслука и да постваш риби редовно

Във форума има майстори на световно ниво и цените не са високи. С такива примамки улова е съвсем друго изживяване.
Земи си някоя блесна Пантер-мартин, клатушки АКМЕ Клео и някоя въртелешка Блу Фокс.
Наслука и да постваш риби редовно

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
На Литъл Клеото няма да има кой знае какъв успех в региона освен да плаши рибата
Клена по нашия си Искър не му е фен .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
На Лакатник търси Рибата в Реката-не в утайниците надолу,така гледам си направил по твойте снимки.

Риболовци.
- Martin Mihailov
- учете се от него
Колега според мене рибата вече усеща застудяването и почва да се групира по вировете.При мене беше сьщото вьпреки че бях много далече от Искар.Рибата беше на две три места.Иначе пьлна пустош.