Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
Re: С лодка в морето 2015-сафрид
докато стигне до кепааа.......оня заминалtiho_roev написа:Коѝ казва че няма чалъм![]()
чалъм си има ама ти трябва оборудване
с две думи казано кеп и нямаш грижи
с чепаре за сафрид да извадиш ГОФАН

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Пак казвам ако се е хванал както трябва а не заминалfishmaster_M написа:докато стигне до кепааа.......оня заминалtiho_roev написа:Коѝ казва че няма чалъм![]()
с необходимото умение и оборудване няма грижи

коѝто го може ги фатя други само се тюфкат
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бе той да дойде до борда,после има лесно.
Тримата веднага скачат на борда,той влиза 15см под вода и засмуква плячката.
Е,влизат едно 300-400л вода,ама то колко е за мойта лодка.....
Пунта е,че "чернокопа" е вътре.
Пък нали и машинка си имам за такива моменти.

Тримата веднага скачат на борда,той влиза 15см под вода и засмуква плячката.
Е,влизат едно 300-400л вода,ама то колко е за мойта лодка.....
Пунта е,че "чернокопа" е вътре.

Пък нали и машинка си имам за такива моменти.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Определно нямам опит.. и благодаря за съвета от всички!tiho_roev написа:Коѝ казва че няма чалъм![]()
Кепа си седеше в колата..пууу..нооо следващият път идва с мен на лодката.. аааа без такива номера да ми правят тия риби вече

Гледам тук има много хора с много опит и искам да ви питам дали в неделя ще става за влизане или ще има още вълна ?
- st_beer
- ще става разбирач
Аз не съм с голям опит,но ще споделя какво гледам понеже не съм от морски град:
Следя прогнозата за съответния град където мисля да влизам с каяка за риба от руснаците.
https://www.gismeteo.ru/city/hourly/15240/#wdaily1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Гледам по камерите по бреговете които работят колко е голяма вълната и решавам дали да тръгвам рано сутринта към морето да си пробвам късмета:
http://free-webcambg.com/webcams-from-b ... -jivo.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Когато вече съм вътре в морето разчитам на наученото от времето когато служих като войник на корабите,но винаги гледам да мога бързо да се добера до бряг ако се наложи .
Следя прогнозата за съответния град където мисля да влизам с каяка за риба от руснаците.
https://www.gismeteo.ru/city/hourly/15240/#wdaily1" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Гледам по камерите по бреговете които работят колко е голяма вълната и решавам дали да тръгвам рано сутринта към морето да си пробвам късмета:
http://free-webcambg.com/webcams-from-b ... -jivo.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Когато вече съм вътре в морето разчитам на наученото от времето когато служих като войник на корабите,но винаги гледам да мога бързо да се добера до бряг ако се наложи .
Hobie Mirage Outback
- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
В неделя определено няма да става за риболов с лодка,като гледам към вторник,сряда евентуално....след това вятъра пада,следи прогнозите за вятър и вълнение,доста са,има ги и във форума.Аз преди да вляза винаги следя няколко-нашата на БАН,турската,гръцката и кайт сърфа!А за достоверност отварям и уебкамеритеPenev1987 написа:Гледам тук има много хора с много опит и искам да ви питам дали в неделя ще става за влизане или ще има още вълна ?

руснаците познават в дългосрочен план .. аз гледам гърците за всекидневна прогноза .. посейдон или скирон .. Неделя вечер го гледам аз .. североизток.. две 4ки .. Понеделник една .. ми за вас не става ама аз може и да вляза
ще видим .. може и да сменят прогнозата до тогава .. грозен мъртвак е ама поне разравя рапана
най-добре си влезте Вторник да нямате грижи 
https://youtu.be/AvY0--LDtZ0
поздрав ;щ

https://youtu.be/AvY0--LDtZ0
поздрав ;щ
Руснаците от няколко дена си променят прогнозата на всеки два часа. Аз съм на плажа и стисках палци да не им се сбъднат седемте метра в секунда от изток, та да вляза. И верно не познаха - вече три дни е около 15, че и завъртя от север. Не че не влязох три пъти от тогава 

Другия път направете един клип как вкарвате чепаре в кеп, ще е много интересноkrp написа:Определно нямам опит.. и благодаря за съвета от всички!tiho_roev написа:Коѝ казва че няма чалъм![]()
Кепа си седеше в колата..пууу..нооо следващият път идва с мен на лодката.. аааа без такива номера да ми правят тия риби вечеЯ гофан, я глиган, бързо в кепа и бум в хладилника на гуменката
![]()

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Вкарването е ясно - по учебник ще е,
после е интересното да се види,кадрите с мамата най-вече...
после е интересното да се види,кадрите с мамата най-вече...

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аз искам да блогодаря на Киро-Морския-че ме светна за уловивоста на чепаре с по малки куки.
Купих синьо-зелени номер 8.
Купих и оранжево-тиквен цвян номер 9.
Та при вторите-по ми вървеше-просто пусках в пасажа-и пълнех почти всички куки,
най интересното е че и чернокопи по 20 см и отгоре ги закачах и вадех без проблем.
Чепаретата са на Пуфин-дадоха ми ги едни търговци,познати.
Така изглеждат на живо.
Супер работещи-Благодаря на всички по веригата.
Бях купил-4 от тоя цвят-едно за мен и другите да си хванат и мойте приятели-не се вижда точно на снимката,
но гарантирам за уловимоста.
Та драги търговци и производители-правете такива за нашите условия-казвам го от личен опит.
Купих синьо-зелени номер 8.
Купих и оранжево-тиквен цвян номер 9.
Та при вторите-по ми вървеше-просто пусках в пасажа-и пълнех почти всички куки,
най интересното е че и чернокопи по 20 см и отгоре ги закачах и вадех без проблем.
Чепаретата са на Пуфин-дадоха ми ги едни търговци,познати.
Така изглеждат на живо.
Супер работещи-Благодаря на всички по веригата.
Бях купил-4 от тоя цвят-едно за мен и другите да си хванат и мойте приятели-не се вижда точно на снимката,
но гарантирам за уловимоста.
Та драги търговци и производители-правете такива за нашите условия-казвам го от личен опит.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
не искам да се счита за анти реклама,но ще споделя че пуфина исеща цветове на чепарето но при правенето на цялото чепаре нещо куца според мен/нищо лично/при мен мисе е случвало често,падащи ламета,отвързани куки,клуповете да се развързват,но пак казвам не за анти реклама просто мисля че не се вързват чепаретата под контрол. 

Или количество или качество,2-те трудно вървят ръка за ръка Янкоianimar написа:просто мисля че не се вързват чепаретата под контрол.

(п.п.)Колко смешно звучи да си в морето с кеп (то там не се срещат пИперуди)
то си има инструмент за там
Ама пуста лакомия хем да не си капо откъм риба,хем и нещо едро да не изтървем,пълно щастие няма.Хората са го казали"или влачиш или клатиш" няма да се учудя някой да джигва с сафридско чепаре

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

ianimar написа:не искам да се счита за анти реклама,но ще споделя че пуфина исеща цветове на чепарето но при правенето на цялото чепаре нещо куца според мен/нищо лично/при мен мисе е случвало често,падащи ламета,отвързани куки,клуповете да се развързват,но пак казвам не за анти реклама просто мисля че не се вързват чепаретата под контрол.
В случая споделих цвета на Ламетата.
Преплетени нишки в тях видях-виолетово,електриково и зелени нишки-но Основен цвят-Тиквен.
Но си прав че при чернокопски чести атаки-оглозват куката от към нишките,но с флуорокарбона който използват-прегризванията на бидема-драстично намаляха-спрямо миналия сезон-пак казвам,
споделям Личен опит-тая година отидох на 5-6 риболова-и едно чепаре ми стигаше за деня.
Даже не ги познавам-лично производителите.
Просто изказвам мнение,на База личен Опит-с 2 думи останахме Доволни-4 човека с 2 лодки

Ако хората които ги произвеждат тоя пос са доволни-нека продължават в тоя дух-ще имат в бъдеще клиенти-сигурен съм-това е целта-Да се прави нещо което Работи на практика.

Риболовци.