Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Язовира може да се пази от Всички които го посещават-иначе е невъзможно с един риболовен-като Боби.

Риболовци.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Това е абсолютно вярно,и не само за яз.Искър,а за всички язовири.Не става,с 1 или 2-3 риболовни да се пази язовир постоянно.Просто е сгрешена системата,цялата ИАРА,след тези последните реформи.Нещата се бутат на другаде,пример-взеха големия пакап на ИАРА Ловеч,пратиха го на Бургас/нали там е централата/,а на тях остана строшената Лада Ниваlusienn написа:Язовира може да се пази от Всички които го посещават-иначе е невъзможно с един риболовен-като Боби.

Но ,има и добри новини.Днес на колега ,късметлия му е ударил сом на въдица за шаран-плетено влакно ,косъм ,царевица както си трябва.Мой приятел му е помогнал,като се е прибирал от тролинг,прехвърлили са се в неговата лодка и след време са го извадили-28кг.Евала!

Всичко може,но не всеки го можe.

Искъра е голям язовир-дори за Мрежарите е труден.
Аз ходя лятото на устието-там бракониери с мрежи не засичам.
Зимата много малко хора ходят-почти никакви,то тогава рибата влиза в дълбоката вода-и е достатъчно да има една лодка постоянно във вододайната зона-там е зимува рибата.
Един горски-получава заплата за 8 часов работен ден-абсолютно ще бачка точно толкова-нито час повече за чес и слава.
Прав си че е Сбъркана системата в тая агенция-чеп за зеле нестават.
Аз ходя лятото на устието-там бракониери с мрежи не засичам.
Зимата много малко хора ходят-почти никакви,то тогава рибата влиза в дълбоката вода-и е достатъчно да има една лодка постоянно във вододайната зона-там е зимува рибата.
Един горски-получава заплата за 8 часов работен ден-абсолютно ще бачка точно толкова-нито час повече за чес и слава.
Прав си че е Сбъркана системата в тая агенция-чеп за зеле нестават.

Риболовци.
колеги някои,може ли да даде информация за раиона на резервата,имали удобни места за риболов и нощувка,и може ли да се мине с нормална кола
- MITKO70
- кандидат преподавател
В района на резервата точно няма как да стане, преди него има места,но трудно се намират свободни,много постоянни каравани станаха.Може по напред в залива,малко е плитко ,но сега и там е фул,пътя си е нормален,с малко дупки 

благодаря много за информацията колега,никога не сам ходил там и искам да пробвам,a и незнам дали все още излизат платиките
Прибират сомчета бебета на „Искър” - http://bigfish.bg/news/novini/Sramota-P ... Iskar.html" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
- MITKO70
- кандидат преподавател
Да,за съжаление го има този проблем,коментира се и в други форуми ,има нова тема тук,дори в фейса.Писах,вече не ми се коментират такива неща,как няма нещо добро от нашите язовири на последък
но това е положението 

Нищо чак толкова невиждано не се е случило - оно се зима кога има, а не кога ти потребе
. Освен това, колегите със сомчетата може би практикуват C&R - хващаш, пускаш в живарника, накрая на излета снимаш улова и каквото е останало живо го връщаш обратно.

Да бе, тоя с теления живарник и глупашката физиономия, няма как да не е C&Rmrenka написа:Нищо чак толкова невиждано не се е случило - оно се зима кога има, а не кога ти потребе. Освен това, колегите със сомчетата може би практикуват C&R - хващаш, пускаш в живарника, накрая на излета снимаш улова и каквото е останало живо го връщаш обратно.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Здравейте колеги,
В събота мисля да отскоча до Шипочане и да се пробвам на Бетона.
Някой бил ли е там наскоро, поне да имам идея какво да очаквам и колко пакетчета семки да си взема
Някой бил ли е там наскоро, поне да имам идея какво да очаквам и колко пакетчета семки да си взема

- Vid
- кандидат преподавател
Абе, вие знаете ли те сомчета га се пекнат на скара на кВо заприличват? Даже и в буркани може да се пълнят...naskobo написа:Да бе, тоя с теления живарник и глупашката физиономия, няма как да не е C&Rmrenka написа:Нищо чак толкова невиждано не се е случило - оно се зима кога има, а не кога ти потребе. Освен това, колегите със сомчетата може би практикуват C&R - хващаш, пускаш в живарника, накрая на излета снимаш улова и каквото е останало живо го връщаш обратно.
п.п. Никога не съм ловил на язовира, ама простотия и манталитет не се изкореняват за година - две... Само бой му е майката, не актове, бой доде мърда, а като се размърда, пак бой...
И, тъй като държавата е в тотална дрямка, относно стопанисваните от нея водоеми, да си продължи дрямката доде се бият браковците от членовете на сдруженията....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Вече няколко пъти през последните 2 месеца ходя там без добри резултати.За последно бях на Римският мост /първата отбивка след Щъркелово гнездо/ и даваше на дъно доволно.Костур и каракуда.Костура на жива рибка а каракудата на торен червей.Хвърляш в малкият залив в дясно.RAMIREZ написа:Здравейте колеги,
Сома дали ще се задържи активен още 10-15 дни докато се прибера ?
Благодаря за инфото колега!ivanst написа:Вече няколко пъти през последните 2 месеца ходя там без добри резултати.За последно бях на Римският мост /първата отбивка след Щъркелово гнездо/ и даваше на дъно доволно.Костур и каракуда.Костура на жива рибка а каракудата на торен червей.Хвърляш в малкият залив в дясно.RAMIREZ написа:Здравейте колеги,
Вчера на Бетона на Шипока от 11 до 17 часа слуката беше от десетина костура и една бабушка и много дъжд разбира се - рибата взе на бял, торен и рибе. На фидера взе едно добро костурче на бял и бабушката на торен останалите риби бяха на плувката със стръв рибе и бял. От захранката не знам дали имаше ефект - заради вятъра и вълните, не успях да си направя хубаво петно щото се опитах да ловя максимална дистанция. След бабушката имах удар на фидера на торен, но не се закачи, после заваля силно и стана супер студено и приключих с риболова.