Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Избор на мач въдица за начинаещ
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Избор на мач въдица за начинаещ
Здравейте, това ще ми е първа мач въдица от подобен тип, защото от скоро се занимавам с риболов. Ще ловя само в река и то предимно малки рибки. Бюджета ми е 80-100лв, но съм склонен на втора употреба също. От обявите в сайта като разгледах ми допаднаха:
Вариант 1
Вариант 2
Вариан 3
Не държа да започна с топ продукт. Нека да науча леко-полеко риболова пък после ще мисля за по-скъпа.
Вариант 1
Вариант 2
Вариан 3
Не държа да започна с топ продукт. Нека да науча леко-полеко риболова пък после ще мисля за по-скъпа.
-
- ще става разбирач
Re: Избор на мач въдица за начинаещ
От тези 3 вариант 2 (Mitchell-a) според мен е най-подходящ, но нека и колегите кажат 

-
- новобранец
Ако имате предложения за нови в този диапазон ценови, ще се радвам да ги видя. 

-
- ще става разбирач
Има прекалено голям избор колега зависи от много неща. За първи избор нещо на 3.90 с 20 гр. акция е добре. Ето, но дано не се объркаш съвсем:
TUBERTINI XENIA
MAVER FALCON
TICA EXCEL
FOCUS CINETIC
ENERGO TEAM BLACK SPIDER
TUBERTINI XENIA
MAVER FALCON
TICA EXCEL
FOCUS CINETIC
ENERGO TEAM BLACK SPIDER
-
- новобранец
Благодаря, колега! Ще ги разгледам. Тази акция, какво индикира? Бих се радвал освен мач пръчка и някаква макара, за да добия представа за избора й.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Акцията индикира диапазона тежест /да се чете ваглер/плувка/, която въдицата изхвърля най-добре. Бих могъл да ти препоръчам прекрасен мач за дребни риби, за жалост е доста по-скъп.Bai Nas написа:Благодаря, колега! Ще ги разгледам. Тази акция, какво индикира? Бих се радвал освен мач пръчка и някаква макара, за да добия представа за избора й.
Не бих се осмелил да ти препоръчам фин мач за дребни риби в този ценови клас.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Тук се крие разковничето ......Bai Nas написа:....... Ще ловя само в река .......
Вземи си болонеза

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Абсолютно! Не, че не става и мача, но не реката му е предназначението и няма да бъде усетен чара му. Иначе до колкото ми е известно колегите, които ползват мач на река, ползват мачове с ниски акций т.е. до 10, 12, 15 грама.pampasa написа:Тук се крие разковничето ......Bai Nas написа:....... Ще ловя само в река .......
Вземи си болонеза- някак за река е по-удобно........
-
- новобранец
Благодаря за помощa, колеги. Достраша ме да не счупя карбона на мачова и взех една обикновенна 3.9м с акция 10-30. Ако ме запали този начин на ловете ще мисля вече за Shimano.
Поздрави,
Бай Нас
Поздрави,
Бай Нас
-
- вече хвърля и на тежко
Колега, ако използваш мача само на река, вземи някой с акция 10-15, за да усещаш тръпката. От изброените Мичела е най-добър, но има и доста по-евтини предложения на Салмо примерно, с малка акция и за по-малко пари. Бих ти препоръчал да ги разгледаш.
-
- новобранец
Ще коментирате ли макарата. Дали съм направил правилен избор за нея като дадох 51лв?
Колега, взех вече 10-30 акция.milenminds написа:Колега, ако използваш мача само на река, вземи някой с акция 10-15, за да усещаш тръпката. От изброените Мичела е най-добър, но има и доста по-евтини предложения на Салмо примерно, с малка акция и за по-малко пари. Бих ти препоръчал да ги разгледаш.
- Прикачени файлове
-
- WP_20150918_21_55_06_Pro.jpg (1.81 MiB) Преглеждано 2676 пъти
- dizela_88
- новобранец
И каква беше ползата от темата като накрая си взе каквото ти падне ?
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Дай да ти изкоментираме куките, ако не си ги вземал още...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
-
- новобранец
FilStar Pro, Размер 16 влакно 0.10 и Размер 14 влакно 0.12Венелин Радушев написа:Дай да ти изкоментираме куките, ако не си ги вземал още...
Не разбрах дали е шега или не, но ги написвам. За макарата питам понеже се дискутира назад в темите за тях и хората питат, както аз направих.
- hshopov
- разбира нещата
Шега е разбира се и изобщо без да се сърдиш,защо пускаш теми за мнения,като отиваш и си купуваш нещо съвсем различно?! Не виждам смисъл да се коментира и макарата...даже да се окаже пълен боклук и да ти го кажат сума колеги,вече си я купил! Пожелавам ти много риба с новите придобивки! 

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им