Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
Водорасли има ли още викамммммм?
при мене нямаше неделя но при колегите с които бях вадеха целите куки и тежести пълни с водорасли
Мерси Спокс,по добре се изразяваш от мен.
А за ,,месарите,, ако хванат ,,скобар,,на ТЕКЕТО не е от р.ДУНАВ. 

кАТУНЧЕВ има водорасли на х.рига и на Корабната ако мяташ навътре, 

и тук само мои снимки ли трябва да качвам?...........е това не го знаех.....абе че и детективи се изкарвате ........... от една снимка и присъди ще раздадете още малко...........аман от разбиратели (ама маи сте гадатели само).................а за това какво ще кажете .......ако исках да се хваля с това щях да съм на снимката..........а на 450 страница можеш да видиш мои снимкиSpoks написа:Абе човек, качваш снимка от твоя профил, която е доказателство за бракониерство. И питаш "а за това какво ще кажете". Какво очакваш да ти кажат хората?! Браво? Евала? Най-добрия рибар? И към кого очакваш да са насочени негативите след като ти качваш снимката. Нямаш оправдание дори само, че си участвал в това нещо. Мисля, че разстоянието до Дунава не е било голямо, можели сте да пуснете рибата в Дунава.
Водорасли си има доволно още влачи и Дунава е цвят боза - идилия.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес бях малко по Реката. Малко , малко от към 11h до 19h. Оружията фидер и директна 7-ца /От седмицата се отказах след първия час/. Мястото - общодостъпното "зад корабната", по точно бях към портала на пристанището, в началото на върбите. Водорасли нямаше, но и аз на повече от 20-25m не съм хвърлял, че иначе минавам прага и..........куката е най-малкото с което се спасявам. 7-8 куки и една кошница заминаха докато се усетя
Чорбата беше пакет "платика" + половин пакет кюспе + трохи доволно
И като се почна.....много косат, много нещо. Докато падне кошницата на дъното и почват да барат. Бял, торен, царевица, абе на всичкоХубавото е , че само 2 попчета за 6 часа извадих
Монтажа - основно 0,25mm; повод 0,16mm; кука 12; 60гр кошница.

Една-две хубави платики имаше само. Едната се откачи преди кепа, другата си я пуснах, че не ми се цапаше живарника

Народ имаше доволно. Но не знам, защо ме гледаха странно като откачах косатите от куката и директно ги хвърлях във водата

И те така....тия дни пак ще се разходя
Чорбата беше пакет "платика" + половин пакет кюспе + трохи доволно
И като се почна.....много косат, много нещо. Докато падне кошницата на дъното и почват да барат. Бял, торен, царевица, абе на всичкоХубавото е , че само 2 попчета за 6 часа извадих

Монтажа - основно 0,25mm; повод 0,16mm; кука 12; 60гр кошница.
Една-две хубави платики имаше само. Едната се откачи преди кепа, другата си я пуснах, че не ми се цапаше живарника

Народ имаше доволно. Но не знам, защо ме гледаха странно като откачах косатите от куката и директно ги хвърлях във водата

И те така....тия дни пак ще се разходя

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Дали ще е удобно да се присъединя към някой твой риболовен излет на Дунава на фидер? Преди няколко седмици си купих фидер и съм още в гъбитеbachoivo написа: И те така....тия дни пак ще се разходя

Риба може да няма, но важното е да си на гьола
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Днес пак бях малко по Реката /отпуска до 5-ти, трябва да се оползотвори/. Маааалко по-добре от вчера - косати имаше доволно, но и 3 хубави платики около 700-800гр, които харизах на един дядо. Държах ги в неговия живарник, че не ми се цапаше
Отново на върбите "зад корабната", този път дистанция 30+. Водорасли мноооооого малко. Рибите взимаха /поне там къде аз бях/ зад прага. При вадене въдицата високо горе, въртиш здраво и се молиш да не дернеш прага. Не че не заминаха 10-тина куки днес, но кошници поне не скъсах
Народ многоооо. Прави ми впечатление, че повечето ползват фидер кошничка, но 90% ловяха на непознат за мен монтаж - кошничка на вирбел в края и две куки над нея....от къде ли ми е познато
А сега да си налея чаша червено вино и да вържа малко куки, че................ма'ата си таковало
Днес снимки няма - тел-а остана у дома.
Стола ми е един шарен такъв

Народ многоооо. Прави ми впечатление, че повечето ползват фидер кошничка, но 90% ловяха на непознат за мен монтаж - кошничка на вирбел в края и две куки над нея....от къде ли ми е познато

А сега да си налея чаша червено вино и да вържа малко куки, че................ма'ата си таковало
Днес снимки няма - тел-а остана у дома.
Колега, утре, ако не ми мине котка път, пак ще отида /има още захранка и стръв от днес/. Търси един образ към 30-те , с един фидер и евентуално дънна на рибеSpoks написа:Дали ще е удобно да се присъединя към някой твой риболовен излет на Дунава на фидер? Преди няколко седмици си купих фидер и съм още в гъбите

Колега, от понеделник до петък съм на работаbachoivo написа: Колега, утре, ако не ми мине котка път, пак ще отида /има още захранка и стръв от днес/. Търси един образ към 30-те , с един фидер и евентуално дънна на рибеСтола ми е един шарен такъв

Риба може да няма, но важното е да си на гьола
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Колега, в неделя живот и здраве пак мисля да ида след 8hSpoks написа:Колега, от понеделник до петък съм на работа. Събота или неделя ще ходиш ли?
Иначе днес записах ден 3-ти поред на Реката. Мястото както предните два дена - "на корабната". От ден на ден навалицата става все по-голяма. Основната група се нареждат г*з до г*з под буната, в края на камъните, абе в началото на поляната м/у двата пояса върби.
Аз обаче нали мразя навалицата и все гледам колко се може по далеч от тях пък ако ще и нищо да не хвана

Отново фидера е оръжието /бях метнал и едно дъно на три царевици на косъм, ама то май само да заема място

Чорбата пакет река + половин пакет купешки трохи + малко изпънат бял + царевичка
Докато дръпне храната навих е те това на макарата - днес добре се представи. Иначе сигурно толкова е daiwa, колкото аз съм пилот-изтребител

Работното място
Започнах така
Имаше и такива моменти
Завърших така - 4 риби точно си взех. Тия другите три много малки ми изглеждат сега на снимката в сравнение с "тавата"
sinbad написа:а за това какво ще кажете
Това ще дае от каналите на Нова черна.Каруци летят с риба от там ИАРА никви ги нема,а уж било забранена зона .
-
- вече хвърля и на тежко
Mалко снимков материал от миналата седмица на Мартен.
Много измрели мрени, пуснах сигнал към РИОСВ, но няма отговор.
Много измрели мрени, пуснах сигнал към РИОСВ, но няма отговор.
- Прикачени файлове
-
- 20150927_111538.jpg (110.54 KiB) Преглеждано 1170 пъти
-
- 20150927_111012.jpg (93.31 KiB) Преглеждано 1170 пъти
-
- вече хвърля и на тежко
Извинявам се получил съм отговор петък след обяд, но не съм си проверил мейла. Не са открити умрели риби, а тези снимки аз ги правя на фотошоп, защото си нямам работа. Имало е малка авария предните дни, а през август какви бяха мизериите незнам.
- Прикачени файлове
-
- Capture.JPG (66.91 KiB) Преглеждано 1162 пъти
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Вчера /04.10/ бях пак малко по Реката. Голяма греда. С колегата Spoks почти цял ден ги мъчихме на фидер, но освен една заблудена платика и малко попчета нищо друго. Нямаше ги хубавите платики от предния път.
Реката отново влачеше мнооооого водорасли. Както в петък нямаше никакви, така в неделя беше водорасло до водорасло.
Реката отново влачеше мнооооого водорасли. Както в петък нямаше никакви, така в неделя беше водорасло до водорасло.